Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.8TQ AEB FP White +lpg usera Colo :naughty: :naughty: :naughty:

colool.jpg

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i właśnie o to chodzi... koni chcę mieć jak najwięcej.

jesli chcesz mieć jak najwięcej koni to dopytam szwagra co,jak i za ile bo właśnie robi sobie małego zapierda....lacza właśnie z a3 1.8t tyle że moc ok 600KM a przygotowany jest nawet pod 900 no ale kolego cały silnik zakuwany,turbo jak u mnie w manie tga itd koszty niesamowite z tego co z nim gadałem no ale efekt poznam już w tym miesiacu :naughty::shocked:

Opublikowano

Przy seryjnej turbinie nie ma to sensu...

niekoniecznie-wstawiając przepływkę o większej średnicy, zmniejszasz czas otwarcia wtrysków, ponieważ przepływ powietrza jest mniejszy :wink4: Rozjemca tak robił, ale na Karambolu

Dlatego też napisałem że przy seryjnej turbinie nie ma to sensu bo ile i czy w ogóle będzie czuć różnicę ?? Turbo od karambola nie jest już takie seryjne i najlepiej jak by Rozjemca wypowiedział się na ten temat.. Podejrzewam że sytuacja wygląda tak jak w wałkami od ADR-a przy seryjnej turbinie.

takie rozwiązanie stosuje się przy dużych wtryskach, i/lub dużym turbo, gdzie seryjna przepływka może już nie mierzyć :wink4:

Chłopaki nie pisałęm o takiej przepływce przy seryjnym turbo ani wtryskach :tongue4: Chodzi mi tylko o to co to daje :wink4:

A co do wiekszego turbo i wtrysków to jak bozia da :naughty: i jak skończe pakiet S4, hantle, zawias i fele :decayed:

Opublikowano

panowie chyba siada mi turbo jak przyjdzie do wymieny chce zalozyc wieksze mysle o ko4 do tego wtryski wieksze ,wiekszy IC ,ogarnac wydech ,dolot z kwasu juz jest mam tez Ic od alfy 2.0t moze dalo by rade zalozyc 2 mniejse niz jeden duzy .interesuje mnie moc od 230 do 250 km za czym dokladnie mam sie rozgadac i jakie to mniej wiecej eda koszty[br]Dopisany: 08 Luty 2012, 22:47_________________________________________________aha pacjet to a4 b6 1.8t 150km(avj)quattro

Opublikowano

na K04 ciężko będzię ogarnąć 250km lepszym rozwiązaniem jest chyba GT2X. co do 2 ic to lepiej jest założyć centralny FMIC daje lepsze efekty i moim zdaniem 10tys to lekka ręką idzie na takie moce

Opublikowano

No i właśnie o to chodzi... koni chcę mieć jak najwięcej.

ile? 500?

Tak szczerze mówiąc, to póki co do 300Ps max.

No i nie wiem czy nie przeskoczę na B6 lub S3 bądź Cuprę... :/

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=242741.0;topicseen

Opublikowano

bierz B6 i szukaj silnika 2,7 BiT :wink4:

Opublikowano

Ragg, jakie koszta ?

Opublikowano

Na forum SR jest ktos kto śmiga na SP51 - Grubsor chyba - ma i nie narzeka póki co :)

Opublikowano

Ragg, jakie koszta ?

1300 zł na gotowca ( 800 zł regeneracja podstawowa + 500 zł za większe bebechy i rozwiercenie ). Gwarancja 12 miesieczow :decayed:

Na forum SR jest ktos kto śmiga na SP51 - Grubsor chyba - ma i nie narzeka póki co :)

Trza się będzie podpytać co i jak :naughty:

Opublikowano

Ragg, jakie koszta ?

kontakt jest - dzwoń

Opublikowano

Dzwoniłem raz jeszcze do innego typa z tej firmy.

Hybryda K03-> k04 Sp54X - 1,5 tys. zł regeneracja+ jakiś delikatny upgrade

K03 -> K04 Sp coś tam - 2 tys. zł regeneracja kompletna - czyli przerobienie wałka, muszli, koła kompresji i zrobienie z

tego największej " k04" . Mocowo styknie do 240 KM :kwasny:

Natomiast model K04-SP56R 280HP - K04-SP60X 295HP 1.8t Longitudinal - kosztuje 3,5 koła i nie mają żadnej na stanie bo wszystkie poleciały do USA :>

Do 2 koła to nie wiem czy bym nie ogarnął oryginalnej i nowej K04 :cool1:

Opublikowano

Taaa , na bank ogarniesz :decayed: szykuj minimum 3 koła

Opublikowano

Taaa , na bank ogarniesz :decayed: szykuj minimum 3 koła

Misiek..zapytam się znajomego który ma dojście do takich części w dobrych pieniądzach. Na tyle dobrych, że sprzedaje w swoim servisie i przybija 80 % :wink4:

Jakbym miał dać 3 koła za K04..to wolałbym unieruchomić auto na 3 miechy i kupić Gtrs'a :angry:

Opublikowano

Misiek..zapytam się znajomego który ma dojście do takich części w dobrych pieniądzach.

moga byc dobre pieniadze ale ponizej pewnej kwoty nie zejdziesz :thumbdown:[br]Dopisany: 10 Luty 2012, 13:31_________________________________________________

Jakbym miał dać 3 koła za K04..to wolałbym unieruchomić auto na 3 miechy i kupić Gtrs'a :angry:

a gdzie zregenerujesz GTRS-a ???

Opublikowano

moga byc dobre pieniadze ale ponizej pewnej kwoty nie zejdziesz :thumbdown:

Może.. nie wiem.. jak się zapytam to będę wiedział :cool1:

a gdzie zregenerujesz GTRS-a ???

Nowy - http://www.ebay.pl/itm/Garrett-Turbolader-GT28RS-GT2860RS-1-8T-16V-Turbo-/160719637429?pt=DE_Autoteile&hash=item256ba30bb5#ht_1107wt_1139

k**wa..cza powoli odkładać kasę na coś lepszego do dmuchania bo to chojnia widzę się dzieje :thumbdown:

Opublikowano

Karambola kup sobie to zadowolony będziesz :wink4: Będę w niedzielę w Lubartowie to jak chcesz możesz zobaczyć jak śmiga na tym.

Opublikowano

Karambola kup sobie to zadowolony będziesz :wink4: Będę w niedzielę w Lubartowie to jak chcesz możesz zobaczyć jak śmiga na tym.

Ja od dzisiaj do niedzieli jestem w Lublinie na Wyspie :wink4:

Jak coś to jutro będziemy VAgowali moją kolumbrynę to jak będziesz miał czas na mini spota to możemy pogadać :wink4: