Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jest sens pakować do tego wszystkiego kolektor wydechowy z BEXa? Czy niczym się nie różni od np zwykłego ANB?

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a jest sens pakować do tego wszystkiego kolektor wydechowy z bexa? Czy niczym się nie różni od np zwykłego anb?

bex 06b253033ah

avj bfb amb 058253033e

Opublikowano

Z tego co gdzies przeczytałem to kolektor z bex ma grubsze scianki aby wytrzymać większe temperatury, ale szerokość kanałów ma taką samą.

Opublikowano
a jest sens pakować do tego wszystkiego kolektor wydechowy z bexa? Czy niczym się nie różni od np zwykłego anb?

bex 06b253033ah

avj bfb amb 058253033e

Chodzi mi o BEX B6 a ANB B5.

Z tego co gdzies przeczytałem to kolektor z bex ma grubsze scianki aby wytrzymać większe temperatury, ale szerokość kanałów ma taką samą.

Czyli tak na dobą sprawę warto byłoby go tam wrzucić przy zmianie na wydajniejsze turbo P&P?

Opublikowano

Jakis rok temu robilem hybryde k04 do dzisiaj pompuje 1.6bara przy 6tys obrotow trzyma do 1.2 fakt ze to jej maks . Ugralem na niej 220km i 310nm przy doladowaniu 0.9 , na wiecej nie pozwolil dwumas . Na to chwile turbo siedzi u kumpla i za jakis czas bedzie korekta . Jezeli ktos potrzebuje mam wtryski 440 cc . Do mocy 250 km jak najbardziej polecam hybryde

Opublikowano

no dokladnie tak jak piszesz 220ps na 0.9bara jak najbardziej realne, na hybrydzie na 1 barze robi sie 235-245ps :) , wystarczy posiedziec pare h dłużej i 250-260ps jest jak najbardziej do zrobienia na hybrydzie k03-073

42kx.jpg

Opublikowano

na TINP-ie spadnie dołądowanie jakieś 0.2-0.3 bar-a :decayed:

Opublikowano

Chinol chinolowi nierówny. Mała szansa, że ktoś miał akurat turbo tego producenta. Możesz szukać takiego, który po zdjęciu widać że był wywazany, a po zakupie proponuje jeszcze okadzic dymem że zdechłych chrabąszczy na szczęście ;)

Opublikowano

Jak dla mnie to zbyt duże ryzyko że to zwykłe chińskie G które zaraz się posypie :decayed:

Albo okolice 200km na prawie ori gratach, troszkę więcej na hybrydzie na bazie k03 (też raczej mało opłacalne), albo jakiś garrett i okolice 300 :whistling: (ostatecznie swap na 2.7TT).

Według mnie jakieś tanie półśrodki aby mieć te 30kM więcej są bez sensu bo chytry 2x traci :wink:

Opublikowano

to chyba jednak regeneracja turba po powrocie do PL mnie czeka .. tak myślałem że to chińskie G.. :facepalm:

Opublikowano
tak myślałem że to chińskie G.. :facepalm:

Mówiłem przecież :decayed:

Opublikowano

Ktoś próbował i się naciął czy piszecie zasłyszane głupoty?

Opublikowano
Ktoś próbował i się naciął czy piszecie zasłyszane głupoty?

Większość, to pewnie ze słyszenia, no ale są też ludzie, którzy są zadowoleni...

Jak masz jakieś pozytywne doświadczenia z chińskimi turbinami, to chętnie wysłuchamy.

Opublikowano

Narazie u mnie lata chinol k04-15 bez zajakniecia...Stwierdzilem z GTO ze zrobimy program jak turbina pojezdzi troszek.Narazie 10000 i spoko...Pewnie przelece w zimie kolejne 10000 i wtedy zrobie program.Turbine mam z USA ale z gwarancja na 2 lata wiec moze cos jest warta.

Opublikowano

na jakim doładowaniu śmiga ?

Opublikowano

Totalny standardowy soft.W aucie mam wszystko zrobione pod program.No moze by sie przydalo wymienic jeszcze walki ale musze ich poszukac i z jakiego motoru.Wiem ze gdzies na forum chlopaki pisaly

Opublikowano

znaczy wymiana k03 na k04-15 z wtryskami bez zmiany softu ? ecu daje rade to ogarnąć ?

Opublikowano

Jak ma seryjne wtryski i k04 to na bank nie ogarnie.

Ja miałem u siebie seryjne i wymieniłem k03-029 na k03-073.

Ok 4800obr miałem odcięcie doładowania bo się skończyło paliwo. Jak chcesz podjechać do tunera delikatnie to podjedziesz, nie szalejąc z obrotami. Jak wrzucilem wtryski z BEX to normalnie jeździł co nie znaczy, że była to optymalna konfiguracja ze względu na moc i bezpieczenstwo.

Opublikowano

o właśnie o to chodziło :wink: