Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i wszystko jasne panowie ;) choć skoro to ponoć dla tego turbo nie jest maximum to nie powinno się posypać nic ;)

teraz wystarczy wymienić korby i panewki

tak to lajtowo napisałeś jakby za darmo było :D też bym chciał to u siebie ogarnąć ale koszt już się mega duży robi
Jedna z firm mi wycenila tak to

Kute korby+panewki+sroby arp 2000

Uszcz glowicy+ssacy+wydechowy+zimmeringi+sroby400zl

Planowanie glowicy+weryfikacja 250

Pierscienie 400

Montaz korb+rozbiorka tego motoru 1200

Wysłane z S7 Edge

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 780,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tak malo za robociznę? oni nie będą silnika wyjmować? a te ceny części to wszystko od nich, oni kupują?

Opublikowano

Tak wszystko u nich,taka wycene mi dali. Też myślałem że to bd około 10 tys zł

Wysłane z S7 Edge

Opublikowano

Możesz wyjaśnić w jaki sposób korby i panewki miałby by Ci pomóc w uzyskaniu większej mocy ? ;)

Opublikowano

Możesz wyjaśnić w jaki sposób korby i panewki miałby by Ci pomóc w uzyskaniu większej mocy ? ;)

Bardziej chodziło o zwiększenie wytrzymałości silnika.

Wysłane z S7 Edge

Opublikowano

A no ok gdzieś tam wyżej napisałeś że mogą dać moc stad moje zdziwienie, ale teraz wszystko jasne ;)

Opublikowano

Wysłane z S7 Edge

no właśnie, pytałem raz znajomego mechanika to mówił, że 4k sama robocizna

Opublikowano

Wysłane z S7 Edge

W jakim zakładzie jeśli mozna wiedzieć?

Opublikowano

Wysłane z S7 Edge

W jakim zakładzie jeśli mozna wiedzieć?

Frog Racing Katowice,czekam na wycenę jeszcze u innej firmy z Lublina ale to dam też znać co i jak.

Wysłane z S7 Edge

Opublikowano

bez przesady zerwanie głowicy - 500-700 zł to normalna cena, a do tego zeby wymienić pierscienie i korby trzeba zerwać miskę - 200 zł max. Jeśli blok cały i nie trzeba wyciagać tylko założyć wszystko to skąd 4 tyś ? Pojebało się w głowach

Opublikowano

a, żeby wymienić ten sworzeń od korbowodów z 19 na 20mm to też wystarczy michę zdjąć? jak to szukać w ogóle bo nie potrafię znaleźć a większość kutych korb jest na sworzeń 20mm

Opublikowano

a, żeby wymienić ten sworzeń od korbowodów z 19 na 20mm to też wystarczy michę zdjąć? jak to szukać w ogóle bo nie potrafię znaleźć a większość kutych korb jest na sworzeń 2

Zawsze mozesz znalesc osobe lub zaklad co Ci to ogarna i zostawisz autko i bedziesz mial spokoj,lub tez jak wolisz na wlasna reke

Opublikowano

a, żeby wymienić ten sworzeń od korbowodów z 19 na 20mm to też wystarczy michę zdjąć? jak to szukać w ogóle bo nie potrafię znaleźć a większość kutych korb jest na sworzeń 20mm

eh widziałeś Ty kiedyś silnik chociaż na zdjęciu.. ? :) w tym zdaniu są chyba ze 4 gafy

Opublikowano

;) ojtam ;)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja się nie znam na tym tylko zbieram informacje :) od tego jest ten temat ;) także proszę o sprostowanie tego co pomyliłem ;) wiem, że w bfb mam ten jakiś sworzeń 19mm a korby są pod 20mm, chyba, że to o jakiś inny chodzi? Pozdro :)

Opublikowano

korby są na 19 i 20mm.. sworznia nie da się wymienić sciągajac tylko miskę, musisz sciągnąć też głowice.. jak chcesz sworzeń 20mm to musisz założyć tłoki np z BAMa..

Opublikowano

trochę mi skrót myślowy wyszedł bo chodziło mi właśnie o twoją wypowiedź, że wystarczy głowicę i miskę zerwać :) przy kutych korbach ten milimetr robi jakąś różnicę? tłoki z bama chyba się nie różnią z góry tym denkiem? no i ostatnie z ciekawośći: skoro miska i głowica będzie zdjęta, korby wyciągnięte i jeszcze kilka innych gratów to co zostaje na aucie? praktycznie pusty blok z częścią osprzętu?

Opublikowano

Z termostatem .pompa wspomagania .i tym calym napedem oaska9

Opublikowano

Panowie przy zakuwaniu korb oraz wymianie panewek na wzmocnione zakuwać tez tłoki ? Moc raczej nie bedzie podnoszona z tych 290hp moze jedynie na 300hp i nic wiecej.

Opublikowano

do tkaiej mocy nie musisz zakuwac, poszuakj korb od starszych 1.8T, po co pchac sie w zbedne koszta