Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma sensu, org masz 4 bar to jaki zalozysz? 5? Bez sensu, lepiej wymienic wtryski.

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 780,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

WItam Panowie , jestem w trakcie budowy 1.8T Q w Leonie , silnik zakuty tzn tloki i korbowody , porting glowicy zrobiony , walki ADR , ( nie wiem jeszcze co zrobic ze sprezynkami zaworow) jakies pomysly ?? wtryski Deka 850, turbo Holset hx35W plus baran, wszystkie potrzebne czujniki sa, celuje juz w wieksze moce 400+ , 500+ , najwiekszym problemem jaki stoi mi na przeszkodzie to temat sprzegla, jednomasu ? i docisku ? nie wiem na co mam sie zdecydwac ?? ktos cos ?? Auto buduje na miasto , ewentualnie 1/4 mili , spiek odpada, Aktualnie jezdze na drugim silniku 1.8T k04 275KM , chce przygotowac ten drugi i ten bedzie na sprzedaz jakby co , szczerze mowiac silnik zyletka , nie bierze oleju , pod Bogiem , chodzi idealnie , trzyma kompresje , wszystko jak nalezy

jak chcesz w miare tanio a lepiej od serii to idz w sprężynki S4. sprzęgło temat rzeka.. wydaje mi się ze najlepiej iść w jednomas, kwelar i wysłać docisk do wzmocnienia (to nie jest tania opcja, ale raczej najlepsza i na lata)

Sprezynki s4 ale dokladniej jakie ?? z jakiej s4 ?? Ssace i wydechowe sa rozne przeciez(wieksze i mniejsze) w s4 jest tak samo ?, , a co do walkow to wymieniam dwa (ssacy i wydechowy) . A na temat sprzegla mam dwie opcje kupic zestaw kit Valeo jednomas i wyslac do Radzikowskiego , on wzmacnia docisk i obija tarcze, lecz powiedzial ze valeo jest slaba baza do takiej operacji :/ ale z jednomasow nie wiem co innego by pasowalo z np Sachsa. A druga opcja to zrobienie sprzegla na jednomasie na podwojnej tarczy bez ruszania docisku , ponoc daja gwarancje do 800 niuta . Ale wole pierw wypytac czy ktos cos testowal.

Opublikowano

panowie mam pytanko- pacjent to A4 B6 1,8t BFB. Auto ma FMICa, DP, TIPa, wtryski od BEXa no i soft. Wypluło 213KM i okolice 330Nm. Więcej na K03 nie ugram. Planuje wymianę turbo i szukam czegoś co będzie p&p, bedzie fajnie wstawalo, da sie wykręcić z niego ze 250-260km i bedzie przystępne cenowo. Czego i gdzie szukać? Rozumiem że przy mocy w jaką celuje będę musiał też zmienić wtryski na 380, jak z pompą paliwa, da radę? (auto ma LPG i na nim głównie smigam ;)

Edytowane przez bullecik

Opublikowano

Hybrydowa K03s od Gregora10 za 1700 i masz 250km

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Nie ma sensu, org masz 4 bar to jaki zalozysz? 5? Bez sensu, lepiej wymienic wtryski.

z tego co wiem, tylko awt miało 4bary regulator w b5
Opublikowano

z tego co wiem, tylko awt miało 4bary regulator w b5

No to musisz zweryfikować wiedze.

Opublikowano

kazde b5 1.8t mialo 4bary

potem w b6 i dopiero byly 3 bary w filtrze ?

i poprzeczniaki mialy 3bary nie lcizac eSy

Opublikowano

przykład jest prosty ale na drodze,swego czasu swoją ciężką b6 z 185KM zrobione u rogala objechałem lżejszą b5 i rzekome 200 KM,więc jak dla mnie plakaty są bo są i cyferki na nich.

setup na LPG przy wykorzystaniu paru tricków w sofcie no ale dla niektórych to dalej magia :wink:

kazde b5 1.8t mialo 4bary

potem w b6 i dopiero byly 3 bary w filtrze ?

i poprzeczniaki mialy 3bary nie lcizac eSy

W b6 miało w filtrze 4bary

poprzeczniaki mialy 3 bary w tym S3 8L

:)

Opublikowano

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

albo z TurboSpeca na 290km/380

Opublikowano

Oki, czyli regla nie wymieniam.

Pytanie mam co to softa. Mam kola, ktory robi softy do przeszczepu do AEB, chodzi o kosci, czy takie cos cos w miare bezpieczne?

Bez sondy afr, wrzucenie softu na ok 200km?

Opublikowano

panowie mam pytanko- pacjent to A4 B6 1,8t BFB. Auto ma FMICa, DP, TIPa, wtryski od BEXa no i soft. Wypluło 213KM i okolice 330Nm. Więcej na K03 nie ugram. Planuje wymianę turbo i szukam czegoś co będzie p&p, bedzie fajnie wstawalo, da sie wykręcić z niego ze 250-260km i bedzie przystępne cenowo. Czego i gdzie szukać? Rozumiem że przy mocy w jaką celuje będę musiał też zmienić wtryski na 380, jak z pompą paliwa, da radę? (auto ma LPG i na nim głównie smigam ;)

Mam coś na Twój ból :wink:

Zadzwoń do mnie w południe to pogadamy

Opublikowano

Gregor współpracuje właśnie z turboSpec.. i to jest dobre źródło - najlepiej odrazu tam zamontuj i zrób soft unikniesz problemów :)

@Bjorn przesadzasz z tymi wartościami "290/380" - jedna jaskółka (na sterydach) wiosny nie czyni :)

@Danko oczywiście że s4 b5 i tylko wydechowe :), co do jednomasa musisz pogooglować :(

Opublikowano

Gregor współpracuje właśnie z turboSpec.. i to jest dobre źródło - najlepiej odrazu tam zamontuj i zrób soft unikniesz problemów :)

@Bjorn przesadzasz z tymi wartościami "290/380" - jedna jaskółka (na sterydach) wiosny nie czyni :)

@Danko oczywiście że s4 b5 i tylko wydechowe :), co do jednomasa musisz pogooglować :(

Czy ja wiem,to turbo jest w stanie ugrać więcej. Tylko trzeba zmienić osprzęt

Wysłane z S7 Edge

Opublikowano

edna jaskółka (na sterydach) wiosny nie czyni

w jakim sensie na sterydach? Są odpowiednie mody i ponoć turbo nie na maxa wysterowane
Opublikowano

na sterydach?

Chodzi o to że nie seryjne, że po przeróbkach wzmacniających moc/moment, takie okreslenie ogółem, tak sie mówi/pisze. :wink:

Opublikowano

witam.panowie mam błędy wskazujące na nieszczelności w dolocie 16981,17965,17964.

może są jakieś konkretn najczęstsze miejsca nieszczelności żeby zaoszczędzić czasu i pracy?

dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

na sterydach?

Chodzi o to że nie seryjne, że po przeróbkach wzmacniających moc/moment, takie okreslenie ogółem, tak sie mówi/pisze. :wink:

heh no to wiadomo, że nie seryjne skoro 290/380. Nie wiem tylko o co chodziło koledze, że napisał to w stylu jakby to było nie do powtórzenia w innym aucie.

Opublikowano

Może i jest do powtórzenia, ale to musi naprawdę trafić sie dobra sztuka o nieprzeciętnej kondycji, potem dobór gratów w zależności od stanu portfela i ludzi którzy to wszystko ogarną. Jedna sztuka się trafiła i może na tym koniec, bo reszta niedomaga lub ta jaskółka np pracuje na granicy swoich możliwości i tylko czekać aż zrobi pod siebie. :grin:

Opublikowano

Może i jest do powtórzenia, ale to musi naprawdę trafić sie dobra sztuka o nieprzeciętnej kondycji, potem dobór gratów w zależności od stanu portfela i ludzi którzy to wszystko ogarną. Jedna sztuka się trafiła i może na tym koniec, bo reszta niedomaga lub ta jaskółka np pracuje na granicy swoich możliwości i tylko czekać aż zrobi pod siebie. :grin:

Po części się z tobą zgodzę,ale napewno jest to do powtórzenia w innych autach,wystarczy dobry setup i człowiek który to ogarnie jak trzeba,na tym silniku jest więcej do ugrania ale tak jak mówisz szybko by się posypalo,teraz wystarczy wymienić korby i panewki na mocniejsze i można łapać 300+. A setup który jest teraz,jest tak zrobiony że moc jest bezpieczna dla tych gratow.

Wysłane z S7 Edge

Edytowane przez Mizur138

Opublikowano

no i wszystko jasne panowie ;) choć skoro to ponoć dla tego turbo nie jest maximum to nie powinno się posypać nic ;)

teraz wystarczy wymienić korby i panewki

tak to lajtowo napisałeś jakby za darmo było :D też bym chciał to u siebie ogarnąć ale koszt już się mega duży robi