Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki chłopaki za odpowiedzi. Znajomy mi ogólnie nagadał że co ty twój silnik nie wytrzyma więcej koni i tak już masz 190 dużo więc lepiej nie rób bo ci silnik tego nie wytrzyma. Więc jak mówicie że da radę to 220kh by mi stykło.;)

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 780,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

230 na tym setupie powinno pójść jak masz zdrowy motor i turbo :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

ludzie po 400-500koni robią co prawda już kute graty ale silniki latają :D

ja bym Ci doradził jedynie wywalić kata i wstawić downpipe, lepszy wynik wyjdzie bo się zwiększy przepływ i niższa temp spalin będzie :)

Opublikowano

haha chciałbym zobaczyć te 220ps na seryjnym silniku z katem

Edytowane przez Imhotet

Opublikowano

I to pewnie jeszcze na pb 95 :)

Opublikowano

raczej że na PB95 ;) i jeszcze ci powiedzą że nie trzeba mocno żyłować heheh

Opublikowano

Przecież wtryski z BEX nie wyrobią powyżej 220 km, więc chociaż wywal kata i zmień wtryski na wydajniejsze to 220-230 KM ugrasz jeżeli silnik i turbawka nie umęczona :P

Opublikowano

Zakład o flaszkę? :)

Opublikowano

przykład jest prosty ale na drodze,swego czasu swoją ciężką b6 z 185KM zrobione u rogala objechałem lżejszą b5 i rzekome 200 KM,więc jak dla mnie plakaty są bo są i cyferki na nich.

Opublikowano

ale tu jest DP zamiast kata i strojone na LPG gdzie uzyskuje się kilka kucy więcej.

więc nie jest to seria z katem

Opublikowano

http://gregor10.pl/tag/wtryskiwacze-bex/

Opublikowano

ale tu jest DP zamiast kata i strojone na LPG gdzie uzyskuje się kilka kucy więcej.

więc nie jest to seria z katem

Przykładów masz tam więcej. Co do tego gazu to jesteś pewien? ;)

Opublikowano

WItam Panowie , jestem w trakcie budowy 1.8T Q w Leonie , silnik zakuty tzn tloki i korbowody , porting glowicy zrobiony , walki ADR , ( nie wiem jeszcze co zrobic ze sprezynkami zaworow) jakies pomysly ?? wtryski Deka 850, turbo Holset hx35W plus baran, wszystkie potrzebne czujniki sa, celuje juz w wieksze moce 400+ , 500+ , najwiekszym problemem jaki stoi mi na przeszkodzie to temat sprzegla, jednomasu ? i docisku ? nie wiem na co mam sie zdecydwac ?? ktos cos ?? Auto buduje na miasto , ewentualnie 1/4 mili , spiek odpada, Aktualnie jezdze na drugim silniku 1.8T k04 275KM , chce przygotowac ten drugi i ten bedzie na sprzedaz jakby co , szczerze mowiac silnik zyletka , nie bierze oleju , pod Bogiem , chodzi idealnie , trzyma kompresje , wszystko jak nalezy

Edytowane przez danko

Opublikowano

Co do tego gazu to jesteś pewien? ;)

Tak jestem pewien.Spytaj kolegę gregor10 jak masz wątpliwości

Opublikowano

nie wiem jeszcze co zrobic

Na początek uzupełnij profil. :decayed:

Opublikowano

nie wiem jeszcze co zrobic

Na początek uzupełnij profil. :decayed:

Zrobione , tak wiec licze teraz na wsparcie :)

Opublikowano

WItam Panowie , jestem w trakcie budowy 1.8T Q w Leonie , silnik zakuty tzn tloki i korbowody , porting glowicy zrobiony , walki ADR , ( nie wiem jeszcze co zrobic ze sprezynkami zaworow) jakies pomysly ?? wtryski Deka 850, turbo Holset hx35W plus baran, wszystkie potrzebne czujniki sa, celuje juz w wieksze moce 400+ , 500+ , najwiekszym problemem jaki stoi mi na przeszkodzie to temat sprzegla, jednomasu ? i docisku ? nie wiem na co mam sie zdecydwac ?? ktos cos ?? Auto buduje na miasto , ewentualnie 1/4 mili , spiek odpada, Aktualnie jezdze na drugim silniku 1.8T k04 275KM , chce przygotowac ten drugi i ten bedzie na sprzedaz jakby co , szczerze mowiac silnik zyletka , nie bierze oleju , pod Bogiem , chodzi idealnie , trzyma kompresje , wszystko jak nalezy

jak chcesz w miare tanio a lepiej od serii to idz w sprężynki S4. sprzęgło temat rzeka.. wydaje mi się ze najlepiej iść w jednomas, kwelar i wysłać docisk do wzmocnienia (to nie jest tania opcja, ale raczej najlepsza i na lata)

Opublikowano

apropo wałków z ADR'a - wszyscy wsadzają widzę wałek ssący a co z wydechowym? nie opłaca się zmienić po prostu czy jest sens ale na przykład na większe moce? Od razu przy okazji zapytam, te sprężynki zaworów z S4 są p&p, a reszta zostaje seryjna?

Opublikowano

Witam, pytanko mam, jaki zapodać regulator cisnienia paliwa żeby zwiększyć możliwości softu na oryginalnych wtryskach i turbinie w AEB?

Jest w ogóle sens go zmieniać jeżeli wszystko poza FMICem i wydechem mam w serii i przygotowuje sie do programu?