Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem pipera i go sprzedałem :facepalm: To na wiosnę zrobię sobie komplecik. DP + Tip z piperem :jerk:

Po co Ci stożek?

Włóż DP + TIP pod ori puszkę:wink:

Pod ori? :eusathink: A to ciekawe :decayed:

• Odpowiedzi 7.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

I ja slyszalem, ze najlepiej pod ori puszke :) Ewentualnie wklad filtra zmienic na K&N.

Sent from my domofon using Tapatalk

Opublikowano

widzę że jakaś gruba robota się szykuje:P

Miałem pipera i go sprzedałem :facepalm: To na wiosnę zrobię sobie komplecik. DP + Tip z piperem :jerk:
Opublikowano
I ja slyszalem, ze najlepiej pod ori puszke :) Ewentualnie wklad filtra zmienic na K&N.

Sent from my domofon using Tapatalk

To trzeba wyrezać :kox:

widzę że jakaś gruba robota się szykuje:P

Plany na ten rok są niskobudżetowe :wink:

Opublikowano

Też uważam, że najlepiej montować tipa pod ori puche. No chyba, że ktoś chce żeby mu parskało bardziej to stożek może założyć, bo przy serii czy lekko modzonym to efektu dużego to nie da poza innym dźwiękiem... :whistling:

Opublikowano

czy w b6 1.8t praktykuje ktoś podłączenie DV bezpośrednio pod kolektor ssący i n249 zapętlony ?

Opublikowano

Było już o tym wczesniej. Niektorzy piszą, że można tak, ale wtedy nie masz zabezpieczenia przed przełądowaniem.

Opublikowano

Panowie gdzie w AJLu trzeba się wpiąć z wskaznikiem doładowania?

Opublikowano
Panowie gdzie w AJLu trzeba się wpiąć z wskaznikiem doładowania?

gdziekolwiek :decayed:

Opublikowano

w wezyk od dvki kolo czujnika polozenia walka rozrzadu

Opublikowano

dzięki:hi:

Opublikowano

nie słuchaj głupot :decayed:

wepnij sie w węzyk od regulatora cisnienia (na listwie) do kolektora ssacego bedzie blizej

Opublikowano

Ja bym przy regulatorze sie nie wpinał :wink: tylko z drugiej strony kolektora przy wyjściu do DV - 40 cm wężyka więcej a bez stresu jakby coś miało puścić :whistling:

Opublikowano

To bez znaczenia tak naprawdę jeśli wskaźnik i dojście do niego są szczelne, ciśnienie się przecież przez to nie zmieni na regulatorze

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

No tak - chyba że coś puści :wink:

Opublikowano

A jakies konkrekty? Czym to argumentujesz? Masz doświadczenie jakieś z tym albo gdzieś coś KONKRETNEGO widziałeś na temat tego modelu czy też może wróżysz z kryształowej kuli?

Opublikowano
Kto ma u siebie coś takiego???: BOV THE SUN 1.8T DV BLOW OFF HYBR. (170835075) - Archiwum Allegro ...i co możecie na ten temat powiedzieć???

:naughty:

Ja swojego czasu latałem na hybrydzie Forge splitter i sprawował się bardzo dobrze,

The Sun cenią sobie za to ludzie w USA

prawda jest taka, że poza dźwiękiem upuszczanego ciśnienia w atmosfere ten zaworek nic nie daje.