marjon Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Cytujpoluzowac ławe z tej strony z której bedzie demontowany wahacz. brecha naciagnąć w dól i wyjdzie. jedyna madra wypowiedz w tym watku wnoszaca cos do tematu ilu to my mamy mechaników od zawieszeń kox a może odrazu poluzowac silnik ze skrzynią i zdjąć kierownice ? nie wiem jak rozumiec twoja wypowiedz. jesli ty masz swoje audi z czterech innych spawane to moze ci ta sruba wychodzi bez niczego...
Agrzesiek4 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Ja najpierw wybiłem wahacz od strony koła, przekręciłem go i śruba wyszła bez opuszczania ławy
sajmon8526 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Cytujpoluzowac ławe z tej strony z której bedzie demontowany wahacz. brecha naciagnąć w dól i wyjdzie. jedyna madra wypowiedz w tym watku wnoszaca cos do tematu ilu to my mamy mechaników od zawieszeń kox a może odrazu poluzowac silnik ze skrzynią i zdjąć kierownice ? nie wiem jak rozumiec twoja wypowiedz. jesli ty masz swoje audi z czterech innych spawane to moze ci ta sruba wychodzi bez niczego... Bardzo dobrze Mariusz powiedziałes pozdrawiam
Duch^ Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Cytujpoluzowac ławe z tej strony z której bedzie demontowany wahacz. brecha naciagnąć w dól i wyjdzie. jedyna madra wypowiedz w tym watku wnoszaca cos do tematu ilu to my mamy mechaników od zawieszeń kox a może odrazu poluzowac silnik ze skrzynią i zdjąć kierownice ? nie wiem jak rozumiec twoja wypowiedz. jesli ty masz swoje audi z czterech innych spawane to moze ci ta sruba wychodzi bez niczego... Bardzo dobrze Mariusz powiedziałes pozdrawiam Przyjedz do mnie i zobaczysz jakie to proste i założę się że będziesz czerwony jak Tobie wyjmę śrubę bez odkręcania nawet z tym twoim nie spawanym nie bitym nigdy autem z 96roku
marjon Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 moze u Ciebie masz jakies inne mocowania to wychodzi lepiej. moze inne sanki albo na jakichs grubszych tulejkach zamontowane. ja wyciagalem te wachacze juz po 2 razy z obu stron i zawsze musialem chociaz pol centymetra odchylic sanki w dol. z prawej strony sruba zahacza o przewody paliwowe a z lewej juz nie pamietam.
Polko_V Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 poluzowac ławe z tej strony z której bedzie demontowany wahacz. brecha naciagnąć w dól i wyjdzie. jedyna madra wypowiedz w tym watku wnoszaca cos do tematu dokladnie tez tak robilem
omzig Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 A da rade wymienić banana podnosząc Audi na zwykłym lewarku z jednej strony??? Chciałbym zrobić to sam... od czego zacząć???
Bartoszzz Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Absolutnie nie można wymieniać wahaczy trzymając Audi na zwykłym lewarku . Podnieś auto na lewarku, następnie podstaw jakieś pustaki lub coś innego solidnego z czego Audi nie spadnie. Resztę info co masz robić znajdziesz w dziale Warsztat.
moskal Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Wymieniłem banana w jakieś 30-40 minut. Robiłem to pierwszy raz Wystarczy śrubę wybijać pod kątem przy użyciu solidnego śrubokręta i młotka. Troszkę zabawy z tym jest, ale, co najważniejsze, jest to wykonalne w domowych warunkach. Nawet kanał nie jest potrzebny potwierdzam , robiłem tak 2 komplety
nowal Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 dzisiaj wymianialem jedną strone i wystarczy brecha i naciągnąc sanki i sruba wychodzi. Nic nie trzeba odkręcać ani ucinac nie mówiąc o młotku.
Karl28 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Ja jak dobrze pamiętam to wyciąłem starą o nową włożyłem z drugiej strony,także następna wymiana bez kombinowania
Rekomendowane odpowiedzi