adam92 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Pozdrawiam kierowce czarnego audi a4 b6 kombi z rejestracją EPA... z klubowymi ramkami, który dzisiaj za wszelką cenę chciał być przede mną na rondzie lotników w łodzi i gdybym nie zahamował, nie obyłoby się bez stłuczki. Niech następnym razem pomyśli zanim zmieni pas, a nie się wciska przed maskę... Pozdrawia kierowca czarnej a3 8l z a3-club.
sebek89 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Witajcie Panowie i Panie. Mam problem z moim Audi TDI. Jestem po chipie gostek mówi że wszystko jest ok ze strony chipa a jak mu depnę to nie ma mocy itd. Ale gadałem ze znajomym i możliwe że to jest czujnik ciśnienia doładowania ten przy ściance grodziowej. I teraz mam pytanko czy miałby ktoś taki czujnik na podmiankę żeby sprawdzić czy to jest to?? Potrzebuje 100% sprawny. Nie chcę kupować nowego puki nie będe wiedział czy to napewno jest ta przeczyna.
icemerc Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 jedzie ktoś z was na pierwszy zlot audi 27 listopada? Port Łódź https://www.facebook.com/events/195697110766950/
Panton Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Witajcie Panowie i Panie. Mam problem z moim Audi TDI. Jestem po chipie gostek mówi że wszystko jest ok ze strony chipa a jak mu depnę to nie ma mocy itd. Ale gadałem ze znajomym i możliwe że to jest czujnik ciśnienia doładowania ten przy ściance grodziowej. I teraz mam pytanko czy miałby ktoś taki czujnik na podmiankę żeby sprawdzić czy to jest to?? Potrzebuje 100% sprawny. Nie chcę kupować nowego puki nie będe wiedział czy to napewno jest ta przeczyna. wykonaj porządną diagnostykę a nie będziesz jak w ASO - podmieniał i dochodził metodą prób i błędów.... i gdzie robiłeś tego wirusa, że koleś nie jest w stanie wykonać diagnostyki i znaleźć przyczynę????!!!!
sebek89 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 A jak zrobić diagnostykę?? Nie mogę zrobić logów bo mi oddcina moc. Na kompie jeden i ten sam błąd a chipa robiłem u mechaników u których naprawiam auto od xx lat ale już u nich nie chcę robić auta więcej razy zaczynają być paprochami. Byłem u nich dziśaj to powiedział zebym wstawił auto w poniedziałek i nie wiadomo kiedy do niego wogóle zajrzy. Chcę sam to ogarnąć.
bartek1605 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 diagnostyka: logi, sprawdzenie elementów wykonawczych czy działają prawidłowo podczas wykonywania logów odcięcie mocy jest pomocne w szukaniu usterki
Panton Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 sebek89 podjedź do DJ-a...AFN to stara dobrze znana konstrukcja...dodatkowo sypie błędami to w czym problem?czytając o majstrach co robili wirusa to wgrali pewnie jakiegoś gotowca przez chinola i po tuningumyślę, że należałoby w ASO zrobić aktualizację softu sterownika silnika - wcale bym się nie zdziwił jakby silnik zaczął pracować poprawnie a problemy są wynikiem napitolenia w sterownikui jaki masz błąd w silniku?
sebek89 Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 Na kompie wyskakuje w silniku błąd nr. 00575 co oznacza Ciśnienie w kolektorze ssącym. Różnica w regulacji. Też sądze że to gotowiec był. A w ASO to to będzie ile kosztowało??
icemerc Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 https://www.facebook.com/events/195697110766950/ ktoś sie wybiera??
klysek Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 https://www.facebook.com/events/195697110766950/ ktoś sie wybiera?? NieKto robi na Solcu w Tapsie
Rafal Nowotny Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 A ja mam Pytanko z innej beczki , Ogarnia ktoś w Łodzi Montaż Licznika z Fisem do Audi A4B5 96 r ??
xXPiotrekXx19 Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 A ja mam Pytanko z innej beczki , Ogarnia ktoś w Łodzi Montaż Licznika z Fisem do Audi A4B5 96 r ?? Pisz do DJ-a on w audi to chyba wszystko ogarnia
DeeJay_Kill Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 Z FIS'em nie problem, Sebek - notlauf w AFN'ie to banalna sprawa - albo nie ma podciśnienia na gruszkę turbiny (wtedy od samego początku nie jedzie), albo odcina przy 120km/h moc, wtedy przycina się zmienna geometria turbo. Druga sprawa - masz rok 97', więc będziesz jeszcze miał czujnik cisnienia w komputerze silnika - jego się nie wymienia i praktycznie nigdy nie pada.
garf Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 https://www.facebook.com/events/195697110766950/ ktoś sie wybiera?? Moze sie wybiore. Zone z dzieciakami odstawie na sklepy
sebek89 Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) A widzisz u mnie jest tak ze różnie odcina moc dziś mi odcielo bez deptania przy jeździe jak dziadek przy 2 tys obrotów a jak wracałem teraz z roboty to szedł jak burza. Wiec sadze ze jakby wina była turbo to wogole by nie szedł. A wezyki podciśnienia powymienialem i jak się zdejmuje z gruszki przewód do chce wciągnąć palca. Edytowane 26 Listopada 2015 przez sebek89
Panton Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 Na kompie wyskakuje w silniku błąd nr. 00575 co oznacza Ciśnienie w kolektorze ssącym. Różnica w regulacji. Też sądze że to gotowiec był. A w ASO to to będzie ile kosztowało?? nie znam cen ale z 200-250zł za aktualizacje sterownika silnika mogą sobie życzyć... zadzwoń i się dowiedź
cacek89 Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam szanowne łódzkie grono. Ma ktoś może namiary do DeeJay_Kill? Pisze do niego na PW, ale nie odpisuje, pewnie ma skrzynkę zapchaną
klysek Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Wybiera się ktoś na Illegal? Sie dzieckiem zajmi
OficeR Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Wybiera się ktoś na Illegal? Sie dzieckiem zajmi [emoji14]Dzieciok juz bedzie po kapieli Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi