Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY WARSZAWSKIE - każdy wtorek g. 19:00.

Kolkov

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• poziek

5808

• Reggi

5029

• moskal

4900

• Flyer

3009

Top użytkownicy w tym temacie

Ile pouczających PW wysłałem do ludzi zakładających tam wątki bez podania ceny, to tylko Ja wiem.. :kox:

Wiem coś o tym ;)

Ile pouczających PW wysłałem do ludzi zakładających tam wątki bez podania ceny, to tylko Ja wiem.. :kox:

Wiem coś o tym ;)

No właśnie :bicz3: :decayed:

Tarcza ma 42cm średnicy :naughty: :naughty: coś w stylu średniej pizzy jak się nie myle :wink4:

tarcza ma 19"..

pewno szybciej na nich wyhamuje do 0 z 250km/h

niż my ze 100km/h :kox:

Chyba fela 19'' :wink4: Bo tarcza 19'' to kolo by musiał miec 22'' :)[br]Dopisany: Kwiecień 23, 2009, 08:08:43 _________________________________________________

Tarcza ma 42cm średnicy :naughty: :naughty: coś w stylu średniej pizzy jak się nie myle :wink4:

TAk 42 ma jak ma ceramike i 20'' fele :)

Nowe Audi RS 6 toczy się na 19-calowych kołach ze stopu metali lekkich z oponami 255/40. Przednie tarcze hamulcowe mają średnicę 390 milimetrów. Przy przedniej osi zastosowano sześciotłoczkowe stałe zaciski hamulców z aluminium pokryte czarnym lakierem i ozdobione emblematem RS. Średnica tarczy na tylnej osi wynosi 365 mm. Zaciski hamulców tylnych to jednotłoczkowe zaciski pływające. Stalowe tarcze są również zamocowane "pływająco"; razem z dużymi kanałami chłodzącymi i osiową perforacją poprawia to ich skuteczność i obniża masę.

Na życzenie oferowane są 20-calowe koła w rozmiarze 9,5J x 20, które pozwalają na zastosowanie ceramicznych hamulców. W takim przypadku tarcze mają średnicę 420 milimetrów (przód) i 356 milimetrów (tył) oraz ważą razem 12,2 kilograma mniej, niż tarcze stalowe. Zaciski hamulców – ośmiotłoczkowe z przodu – pokryto lakierem w kolorze antracytowym i opatrzono napisem "Audi ceramic".

Tukan zgadza się 42 cm przy feldze 20 :) ale egzemplarz pokazany przez Adamooo ma właśnie ceramiczne hebelki :cool1:

Swoją drogą bardzo mocne i piękne auto :) już jedna w PL była hamowana i o dziwo moc wyszła z plusem co prawda nie dużym ale silnik trzymał moc :gwizdanie: nie wiem czy to taki wyjątkowy egzemplarz czy wszystkie RS6 tak mają :)

Realna sytuacja (prawie)

Skrzyżowanie ze światłami. Czekam (jestem pierwszy przed sygnalizatorem) na czerwonym na zmianę świateł. Światła się zmieniają, ruszam. Nagle okazuje się, że drogą prostopadłą z mojej lewej strony (teraz mają czerwone światło), skrajnym prawym pasem naprawdę szybko zapiernicza karetka na sygnale. Nie zdążyłem zahamować (karetka chyba nawet nie próbowała), buuum :evil:

Czyja byłaby wina? :mysli:

Wina karetki..

Co prawda pojazdy uprzywilejowane mogą, poruszać się pod prąd, wjeżdzać na skrzyżowanie na czerwonym świetle itp. Ale jeśli dojdzie do kolizji w takich sytuacjach to winę ponosi kierujący pojazdem uprzywilejowanym..

Dziwne, może trochę ironia, ale tak jest.. :wink4:

ale nie udało się przejechać ;(

Zepsuł się :shocked:

Jak to eSa, pewnie jej turbina jebnęła :decayed: