wit.s Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Brynia. Kupiłem HP Pavilion dv2500t a próbuję zainstalować XP Professional z Sp2 Ale już widzę, że będzie problem ze sterownikami. Najbardziej wkurza mnie, że ten recovery disc nie udaje się utworzyć. Mam nadzieję, ze to dlatego, ze musiałem kupić jakieś lekko badziewne płytki.
Norbi Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Nie chce pocieszać kolegi prezesa, ale te badziewne płytki nie żadko lepiej banglają od firmówek
wit.s Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 No, właśnie. Najzabawniejsze, ze zamawiałem 2500, a teraz na naklejce widzę 2600. Problem jest od samego początku-chyba nic nie zaczyna instalować, tylko na samiutkim początku coś sprawdza i mówi, że nie zainstaluje bo dysków nie ma. Prawdę mówiąc nie pamiętam jaki to ekran - spróbuję jeszcze raz odpalić instalację i odezwę się
wit.s Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zamawiałem 2500 (mam jeszcze elektroniczne potwierdzenie zamówienia) Na naklejce pisze dv2600 Niebieski. Instalator się uruchamia, ładuje jakieś kontrolery i sterowniki, zatrzymuje się, informuje, że jak łupnę enter to rozpocznie instalację, ja łupię, a on ... mówi, że nie wykrył twardych dysków i mam sprawdzić i że kończy instalację.
malik Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Tak jak Brynia pisze, masz niestandardowy kontroler dysków. Musisz podczas instalacji XP "podsunąć" do niego sterowniki na dodatkowej płytce CD lub dyskietce. Gdy leci ten "niebieski ekran" patrz uważnie na komunikaty na dole, w pewnym momencie pojawi się informacja żeby wcisnąć F3 (jeśli dobrze pamiętam) jeśli się chce dodać inne sterowniki dysków. Oczywiście osobnym problemem jest przygotowanie dyskietki (lub płyty) z tymi sterownikami. Może rzeczywiście okazać się, że notebook pod XP nie pójdzie bo dla tego kontrolera są tylko sterowniki dla Visty.
wit.s Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Malik/Brynia/(Lukasz ) Dzięki za podpowiedzi. W biose nie ma mowy o zmienianiu czegokolwiek. Coś mi się wydaje, że w finale wywiozę sprzęt do serwisu i niech zrobią z nim porządek. Tak czy siak muszę się najpierw uporać z recovery disk, bo potem będę się bujał ze sterownikami do pozostałych urządzeń.
lukaszr Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 W biose nie ma mowy o zmienianiu czegokolwiek. Coś mi się wydaje, że w finale wywiozę sprzęt do serwisu i niech zrobią z nim porządek. Tak czy siak muszę się najpierw uporać z recovery disk, bo potem będę się bujał ze sterownikami do pozostałych urządzeń. Jak będziesz jutro wieczorem miał chwilę to podjedź do mnie to pokombinujemy z tym sprzętem. Daleko nie masz więc to chyba nie problem.
wit.s Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 OKi, jeszcze trochę pokombinuję (bo jakieś sekretne maile dostaję ) i będę się odzywał. Z rana, w sensie koło południa wyjeżdżam, to popołudniem powinienem być w Wawie
T-żółw Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 o w mordę jakie świąteczne tematy na forum :>
wit.s Opublikowano 26 Grudnia 2007 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Witek dla świętogo spooju wykrec dysk i zohostuj go . Wiedziałem, że przyjdzie taki moment, że zaczniemy gadać po chińsku To co dostałem-wypalę. Przez Radom około popołudnia, więc raczej nie odwiedzę. Mogę co najwyżej pod Ostrowiec wpaść, bo to też po drodze Generalnie - będę się odzywał
lukaszr Opublikowano 26 Grudnia 2007 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Żyjecie wogóle !!!!!!! Oczywiście :th:
T-żółw Opublikowano 26 Grudnia 2007 Opublikowano 26 Grudnia 2007 jakie nareszcie chłopie sprzykrzyło ci sie błogie lenistwo i brak korków na miescie mi nie poza tym jutro i pojutrze musze do pracy ale potem znowu 4 dni wolne
hornet Opublikowano 26 Grudnia 2007 Opublikowano 26 Grudnia 2007 jakie nareszcie chłopie sprzykrzyło ci sie błogie lenistwo i brak korków na miescie mi nie poza tym jutro i pojutrze musze do pracy ale potem znowu 4 dni wolne Ja też jutro kipię i to do 19 :thumbdown:
T-żółw Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Heh, a ja nie ty sie do 05.01.2008 w tych kwestiach nie udzielaj
Aydaho Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 witam jak tam kondycja po świątecznym objadaniu :>
Flyer Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ja wlasnie mecze swiateczna salatke na sniadanie
Motor Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ja wlasnie mecze swiateczna salatke na sniadanie Hehe u mnie też sałatka świąteczna w teczce
Rekomendowane odpowiedzi