RS Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) Moge wam tylko zaproponowac 3 Pazdziernika. Mamy u nas zakonczenie sezonu w Paderborn. Tysiace aut sie zjezdzaja u nas z regionu. Niektorzy jada nawet i 150km. tez tam bede z kumplami. https://www.facebook.com/events/1473037533009699/ Edytowane 27 Września 2015 przez RS
TOM3K Opublikowano 27 Września 2015 Autor Opublikowano 27 Września 2015 ja 3 października odpadam, lece do polski w czwartek na 2 tygodnie
TOM3K Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Andrzej z chęcią bym wpadł ale siła wyższa, na ślub musze jechać...
Shiftback Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 jak się przygotowujecie na mecz z Irlandią? max to 1:1, albo 3 pkt. Dawajcie ja macie rozeznanie w temacie
Leon_17 Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Kuszący event w Padeborn. Około 100km mam. Może się skuszę. Czy jest ktoś kto wbijał w DE autogas do auta ? Kupiłem autko juz z instalacją (założona tutaj lecz widać że jest to instalacja na polskich podzespołach KME). Kończy mi się TUV w tym mieiącu. Pojechałem sobie do Dekry. Pan diagnosta nie dopuścił auta do przeglądu, ponieważ auto nie ma wbitej w instalacji w brief. Instalacja montowana przez poprzedniego właściciela w lipcu 2013 TUV robiony w październiku 2013. Jak to możliwe że poprzedni właściciel przeszedł przegląd na samych zaświadczeniach i fakturach o zabudowie gazu a teraz żądają ode mnie żeby wbić instalacje w brief. Zastanawiam się czy możliwe jest, że przy zmianie blach urzędnik zapomniał przepisać instalacji z briefu do briefu. Czy po prostu poprzedni właściciel zrobił jakiś wałek u znajomego diagnosty. Nasłuchałem się takich legend m.in. od jednego Węgra że tutaj kiedyś chciał zrobić TUV w starszym oplu. Wszędzie wołali około 1tys euro za zrobienie wszystkiego co należy i dopiero podbicie przeglądu oraz takie legendy że wbicie haka łącznie z założeniem to koszt 1000Eur. To że ktoś załatwia schwarz TUV czyli typowe w PL "dowód pojechał na przegląd" już też słyszałem i już nic mnie tutaj nie zdziwi. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem ? Czy wie ktoś jakie są koszta wbicia instalacji w brief ?? O auto dbam jak tylko mogę wszystko jest robione na tiptop. Może jest ktoś z NRW lub Niedersachsen kto by coś podpowiedział poradził ? Bardzo proszę o pomoc
TOM3K Opublikowano 16 Października 2015 Autor Opublikowano 16 Października 2015 jeśli chodzi o podbicie tuv to jest już tam tak jak w polsce czyli podbija Ci jak znasz gościa. jak gaz z polski to wiem ze muszą być jakieś przeróbki zrobione w niemczech żeby pasowało wszystko. koszt raczej duży nie jest może 100€ może więcej trochę
Leon_17 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Sprawa wbicia gazu w brief już załatwiona. Przy okazji zmiana adresu zamieszkania. Łącznie 15,60 Eur. Nie jest źle. Teraz został już tylko sam TUV. Instalka spełnia wszystkie normy i wymogi. Zobaczymy czy auto przejdzie czy tylko mnie ktoś chciał nastraszyć z tym TUVem. Jak czasem widzę co jeździ tutaj po drogach to oczy przecieram że to do ruchu dopuscili heh
TOM3K Opublikowano 16 Października 2015 Autor Opublikowano 16 Października 2015 adres w burgeramt zmieniłeś? tez musze zmienić. ..
Leon_17 Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 U mnie akurat w strassenverkehrsamt. Może w większym mieście to w burgeramt się zmienia. Nie wiem bo ja z małego miasteczka
TOM3K Opublikowano 17 Października 2015 Autor Opublikowano 17 Października 2015 ok. w poniedziałek będę wiedział ☺ co w końcu z tym spotem ☺?
Leon_17 Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Nigdy nie bylem na żadnym spocie nawet w Pl. Nie licząc VW manii. Chętnie bym wpadł zobaczyć, ale dziecko się urodzi lada chwila. Będę śledził wątek
TOM3K Opublikowano 17 Października 2015 Autor Opublikowano 17 Października 2015 a gdzie Ty siedzisz ?
Leon_17 Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) hehe zabrzmiało jakby to była odsiadka za jakąś zbrodnie w DE, chociaż czasami się tak czuję tutaj.Miejscowość Rahden Edytowane 18 Października 2015 przez Leon_17
RS Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 hehe zabrzmiało jakby to była odsiadka za jakąś zbrodnie w DE, chociaż czasami się tak czuję tutaj.Miejscowość Rahden no to jest nas juz 3 w okolicy od Bielefeld do Hannover. Jest dobrze. Cos moze sie udac!
Shiftback Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Moguai logował się jako mieszkaniec Straubing ... nudno na maxa
TOM3K Opublikowano 25 Października 2015 Autor Opublikowano 25 Października 2015 Andrzej może coś myślimy na następny weekend ?
RS Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Wszystkich świętych. Mam tu zmarłych- nie dam rady...
TOM3K Opublikowano 25 Października 2015 Autor Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) To może za dwa tygodnie? Edytowane 25 Października 2015 przez TOM3K
Rekomendowane odpowiedzi