moskal Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 witam , kupiłem lampy FK , ale cos z nimi jest nie tak i nie moge regulowac wysokosci swiecenia. Jade na przglad i nie chcial bym sobie siary zrobic gdy podejdzie mechanik , stwierdzi z elampy swieca za nisko lub za wysoko, bedzie chciał wyregulowac a tu lipa. Gdybym wiedział jak wysoko maja swiecic to sam bym siobie wyregulował tak zeby on nie musiał nic grzebac. jest jeszcze drugie wyjscie : wyśle moja dziewczyne na przeglad i niech sie ona martwi nie, na powaznie, wiecie jak wysoko maja swiecic to prosze o info. dzieki
Gość spedyt Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 Na czym polega problem? Nie ma regulacji świateł na górze lampy takie 2 śrubki na imbusa 6mm; czy nie działa regulacja elektryczna. Dwie osobne sprawy i do dwóch osobnych działów.
moskal Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Opublikowano 4 Lutego 2008 srubki u góry sątylkio nimi krece i nic sie nie dzieje
wesoly1601 Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 a kręciłeś na włączonych światłach świecących np. na ścianę czy zmienia się wysokość?
Gość spedyt Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 Najlepiej jak byś wstawił zdjęcia tych lamp od góry. Przy okazji, regulacja świateł na diagnostyce kosztuje chyba kilkanaście zł
moskal Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Opublikowano 4 Lutego 2008 lampa lewa, imbus regulacji swiateł długich lampa lewa , soczewka
Yelo Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 Lampy powinny świecić delikatnie w dół. Im mniej tym lepiej, ale strumień musi opadać.
Gość bibon Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 Jak chcesz regulować wysokość to na początek ustaw je w położeniu na 0 i dopiero kręć imbusem.
Przemo 78 Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 ja bym sie nie bawil tylko pojechal na przeglad i tam ustawia za 12 zl i problem z glowy
krzyniek Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 ja bym sie nie bawil tylko pojechal na przeglad i tam ustawia za 12 zl i problem z glowy a jak poprosisz pana na diagnostyce to ustawi CI za free lub za jak to się mówi "piwko" bo samemu to można sobie tylko namieszać.
Gość spedyt Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 srubki u góry sątylkio nimi krece i nic sie nie dzieje Rozwiązałeś problem? Miałem podobny, brak regulacji świateł, powód- źle zamontowany regulator po prostu musiałem go wcisnąć w mocowanie.
moskal Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Opublikowano 18 Lutego 2008 srubki u góry sątylkio nimi krece i nic sie nie dzieje Rozwiązałeś problem? Miałem podobny, brak regulacji świateł, powód- źle zamontowany regulator po prostu musiałem go wcisnąć w mocowanie. [br]Dopisany: 18 Luty 2008, 06:45 _________________________________________________rozwiązałem , mam reczne ustawianie , i przy pomocy kolegi DUDI75 , w innym poscie doszłem w końcu która sruba w lampie do tego słuzy , jest to bardzo utrudnione z wlaszcza w lampie po stronie kierowcy bo instalacja LPG przeszkadza, ale myśle ze sobie poradze i wcisne tam śrubokret w razie jakby swieciły na przegladzie za wysoko. i nie bede musiał wykrecac lampy przy mechaniku :>
nuszek Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 Za przegląd sie płaci, więć podczas przeglądu można sobie wyregulować światełka. Przynajmniej u nas nie pobiera za to dodatkowej opłaty.
moskal Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Opublikowano 18 Lutego 2008 tak , oczywiscie jesli masz dostep do srub regulacji, a u mnie nie dosc ze ta sruba jest bardzo głęboko za reflektorem i jeszcze na dodatek jest przeszkoda w postaci elementu instalacji LPG. jest bardzo trudno dostac sie tam srubokretem , istnieje prawdopodobienstwo ze bede musiał wykrecic reflektor , podkrecic srube , zamontowac z powrotem i sprawdzic jak swieci, jesli zle to znowu ta sama procedura. gdybym wiedział jak wysoko na scianie ma swiecic lampa w okreslonej odległosci sciany od samochodu to mógłbym sam sobie ustawic w garazu tak zeby nie wykrecac lampy przy mechaniku , bo to kaszanka troche
lukasz2223 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 czesc Panie Moskal czy wygrzebiesz link do tego gdzie znalazłae która sruba do regulacji czego sie nadaje?? Bo mam depo lamy i xenon na soczewce swieci OK(powiedzmy) ale długie to koszmar...swieca w dół w lewo troche... bede wdzieczny za info
moskal Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Opublikowano 3 Listopada 2008 Siema , nie pomoge ci stary bo u mnie długie świeciły od samego początku ok i nie miałem powodu zeby szukać tej śruby. jesli lampy masz jeszcze nie założone to podłącz je pod wtyczke i pokręć tymi srubami z tyłu , może znajdziesz ta która cie interesuje
stray1 Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Ajak to sie ma do lamp w a6,bo ja wlasnie mam a6 i mam tylko jedno pokretlo czy powinienem mie dwa?
moskal Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Opublikowano 4 Listopada 2008 Nie pomoge Ci stary, wrzuc może ten temat na ogólny albo działaj metodą prób i błędów , zacznij kręcić i obserwuj co się dzieje ze światłem
TOM22 Opublikowano 10 Listopada 2008 Opublikowano 10 Listopada 2008 ta śruba u góry na imbus bliżej chłodnicy jest od ustawiania góra dół a ta druga bliżej kierunka jest od ustawienia lewo prawo
Rekomendowane odpowiedzi