Iverson Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wątek o książkach , co kto czyta i co poleca , może ktoś ma coś do sprzedania ??!! [br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 09:52_________________________________________________Heh właśnie przerabiam całą serię z Eberhardem Mockiem , jestem na etapie "Dżuma w Breslau" . Serio polecam Krajewskiego , czasami ciężko się czyta z powodu wielu niemieckich nazw i zwrotów ale wciąga i zaskakuje , dobry polski kryminał.
Diego Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Fajny temat Wczoraj skonczylem: The Big Short: Inside the Doomsday Machine Teraz zabieram sie za: The Grand Design
Kimi Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 No ja w tej chwili dwie książki: "Java 2. Podstawy" Cay'a Horstman'a oraz "Oracle Database 11g i SQL. Programowanie" Jason'a Price'a. Może i jest mało bohaterów, i akcja taka mało wartka, ale i tak są fajne :naughty: :naughty: :decayed: :decayed:
kalik Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 W tamtym tygodniu skończyłem "Człowiek Nietoperz" Jo Nesbo (polecam całą serię 8 książek), Simon Beckett był wcześniej, teraz Stephen King "Skazani na Shawshank", którą za chwilę kończę. Kupiłem właśnie 13 książek tego autora i czekam na paczuszkę. Jestem maniakiem książek, jedną tygodniowo odkładam na półkę i z kupki obok biorę następną. Polecam książki Jamesa Clavella: Król szczurów, Shogun itd... Polecam jeszcze "Kompania braci" Stephena E. Ambrose'a jeżeli ktoś lubi II wojnę światową, a nie lubi suchej wiedzy podręcznikowej. Kupię książkę Andrzeja Bryla "Zawodowiec"...
Kimi Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o polecane książki, to jeśli ktoś gustuje w SF, to: "Gra Endera" (Orson Scott Card) - chyba najlepsza książka SF, jaką kiedykolwiek czytałem :good: "Piętaszek" (Heinlein Robert Anson) "Dziewięciu książąt Amberu" oraz "Karabiny Avalonu" (Roger Zelazny) - w sumie ukazało się 10 tomów tej sagi, ale tylko pierwsze dwa są naprawdę świetne oraz dwie polskie powieści SF Jerzego Broszkiewicza, które czytałem jako dzieciak, ale do których chętnie wracam w wolnych chwilach: "Ci z dziesiątego tysiąca" oraz "Mój księżycowy pech"
Gość -makaveli- Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 ja polecam książkę : nie tylko o 2Pac-u ale też ogólnie o gangsta rapie z lat 90-tych
moskal Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 dłuuugo nic nie czytałem , ale na dniach chce sobie przypomnieć twórczość Sapkowskiego
kod_m Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 James Rollins "Amazonia". Ogólnie bardzo polecam książki tego gościa, porównywany jest z ikoną powieści przygodowych Clive'm Cusslerem. Jednocześnie czytam też J. Clarksona i jego felietony zebrane w książce "Świat wg Clarksona cz.3:na litość boską...", w międzyczasie słucham też audiobooka "sprawiedliwość owiec" L. Swann - jak ktoś chce poczuć jak wygląda śledztwo prowadzone przez owce i jak zabawnie jest to przedstawione to polecam
Krzysztof Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Dobry temat, ja obecnie czytam to: P.S.
LUCAS Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 FOOK... aż mi głupio bo nic nie czytam
T-żółw Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 karwa myślałem, że nikt już nie czyta książek tylko głupoty z netu polecam A.Pilipiuka Oko Jelenia - 6 ksiażek w cyklu, wyszła właśnie 6! przeczytałem pierwsze 4, kolej na dwie ostatnie Uploaded with ImageShack.us
Magdalenah Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 A.Pilipiuka Oko Jelenia no streszczenie ciekawe.......pożyczysz ? :>
WinterOOOO Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 http://merlin.pl/Afrykanka_Artur-Baniewicz/browse/product/1,394429.html
HaVoK Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 dłuuugo nic nie czytałem , ale na dniach chce sobie przypomnieć twórczość Sapkowskiego Właśnie jestem w trakcie czytania Wiedźmina (Chrzest Ognia) I polecam
Armi Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ja wszystko Graham Mastertona Ostantnio żona namówiła mnie na Miasteczko Salem Kinga. Teraz czytam Złego Leopolda Tyrdmanda.
Iverson Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2011 może ktoś już czytał "Niegodziwcy" L&S Hammerów , warto bo nie wiem czy zamawiać??
Nelson Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Skończyłem Piotra Blooda, Rafaela Sabatiniego i Straceńców z Nawarony Alistaira MacLeana. Polecam książki MacLeana, trzymają cały czas w napięciu:)
Rekomendowane odpowiedzi