Marynarz____ Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 No właśnie, ciezko to w 100% wyeliminować. Foliowac lampe, to tez sredni pomysl. Szkoda, ze to nie dziala, jak zwykly xen:facepalm:---------- Post dopisany at 14:36 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ---------- Lampy na swoim miejscu, prawą okleiłem folią termokurczliwą, czarna co się nie rzuca w oczy. Pojeżdzę kilka dni, mam nadzieję, że będzie padać w międzyczasie:wink: Ostatnia chyba deska ratunku:facepalm: Czytnij mojego posta w tym temacie #41- u mnie nie ma bata żeby parowało , może sobie nawet tornado być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes283 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 No właśnie, ciezko to w 100% wyeliminować. Foliowac lampe, to tez sredni pomysl. Szkoda, ze to nie dziala, jak zwykly xen:facepalm:---------- Post dopisany at 14:36 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ---------- Lampy na swoim miejscu, prawą okleiłem folią termokurczliwą, czarna co się nie rzuca w oczy. Pojeżdzę kilka dni, mam nadzieję, że będzie padać w międzyczasie:wink: Ostatnia chyba deska ratunku:facepalm: Czytnij mojego posta w tym temacie #41- u mnie nie ma bata żeby parowało , może sobie nawet tornado być Zrobiłęm podobnie, okleiłem górę lampy folią czarną, termokurczliwą i póki co tydzień jeżdze i spoko, a pogoda jest, jaka jest ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel82 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Dodatkowo wymieńcie O-ring'i na "zaślepkach" żarówek kierunkowskazów. Lampy dalej mi parowały mimo wszystkich zabiegów, przestały po uszczelnieniu kierunkowskazów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopin Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Dodatkowo wymieńcie O-ring'i na "zaślepkach" żarówek kierunkowskazów.Lampy dalej mi parowały mimo wszystkich zabiegów, przestały po uszczelnieniu kierunkowskazów. podrzuć jakieś foto jak to wygląda teraz bo nie moge sie paCZeć na to co sie dzieje z lampami teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garry99 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 U mnie też parują dwie lampy dość mocno po przeróbce,próbowałem wszystkiego co jest tu opisane i d*pa co może być jeszcze przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 wymień oring, zrób 2 otwory,przy regulacji żeby woda odpływała, bardzo dobrze wysusz lampę w środku ,ja zmieniłem dekle tylne z uszczelkami po tych zabiegach prawie rok lampy suchutkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garry99 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 wymień oring, zrób 2 otwory,przy regulacji żeby woda odpływała, bardzo dobrze wysusz lampę w środku ,ja zmieniłem dekle tylne z uszczelkami po tych zabiegach prawie rok lampy suchutkie dzięki w piątek sprawdzę bo co mam się z tymi lampami to brak słów:facepalm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio93 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 A ja mam takie pytanie ... o jakim otworze w błotniku mowa ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudas307 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Do regulacji. Jak otworzysz maske to masz otwor w blotniku nad lampa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretor Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ja rok temu wymieniłem oringi przy regulacji i powlokłem je smarem. Od tego czasu zero parowania. Ważne żeby odpowietrzniki były drożne bo inaczej pojawi się parowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior555 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 PAnowie a mi parują xenony:facepalm: co prawda przerobione na bixy ale nigdzie nie widzę żeby komuś parowały zwykłe xenony, w teorii wszystkie regulacje zakleiłem taśmą z celach testu a parują dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastaldo Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja faktycznie mam A6 C5 ale miałem przerabiane na BiX. Robiłem to samo Adam. Pomogło ponowne odklejenie klosza, wyczyszczenie i wklejenie go na nowo. I przestało parować. U mnie zbierała się normalnie kałuża wody w lampie po deszczu albo myciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r1grzegorz Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 A moja lampa tak wygląda. Czy da się coś z tym zrobić? wystarczy ze na myjnie podjadę i już są całe zaparowane :/ a tu mam akwarium po ostatnich deszczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undek Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Nieźle, jak tak dalej pójdzie to "wnętrzności" lampy mogą Ci ucierpieć od tej wilgoci. U mnie też parowały lampy. Zakleiłem otwory w błotniku plus koszulka biurowa szczelnie kryjąca górę lampy jak to kolega wyżej zasugerował. Woda spływa, nic nie paruje polecam. Po jakimś czasie da się zapomnieć o folii na lampie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szefcio Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 wymiana oringu na regulacji+ nasmarowanie tego wazeliną techniczną i na dekielkach uszczelki też w wazelinkę i to grubo:wink: u mnie taki zabieg rozwiązał problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksbend Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 przy okazji montazu recznej reg. w bixach został czas na oklejenie lamp folią termokurczliwą... zobaczymy czy teraz będą parować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiRide Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 to juz jest epickie maxymalnie na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksbend Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 opalarka w łape i heja pierwsze próby z folią były marne bo za mało folii naciągnałem za drugim razem owinąłem lampe luźno i folia dała rade... potem nożyk i odciecie folii w miejscu kostki, zaczepów do gumy i otworów do śrub na żywo wygląda lepiej bo na zdjęciach lampa dała troszke inny efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastaldo Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Wygląda jak objechane folią stretch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Niepozaklejaj odpowietrzników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi