Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, NelsonPL napisał:

Mnie interesuje tylko montaż oryginalnych czujników w ASO a nie jakieś z alledrogo...

Montujemy tylko oryginalne. 

Dlaczego nie poczytasz troszkę forum tylko jedziesz od razu do ASO? 

Edytowane przez pawel72689
Literówka

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
33 minuty temu, NelsonPL napisał:

Mnie interesuje tylko montaż oryginalnych czujników w ASO a nie jakieś z alledrogo...

Rzetelne firmy lub osoby doposażające montują tylko oryginalne czujniki i sterownik. Wszystko działa później jak z fabryki.

Opublikowano
3 godziny temu, mlodyQ napisał:

255 przy 1BV, nie będzie to czasem ocierać?

A co ma obcierać, przecież między innymi ten rozmiar był w fabryce łączony z zawieszenie 1BV

Osobiście moja A4 fabrycznie ma zawieszenie 1BV i felgę 19 z kapciem 255. Jeżdżę po wrocławskich dziurawych drogach i nic nie obciera.

Opublikowano
10 godzin temu, NelsonPL napisał:

A dlaczego w ASO  nie chcą tego zrobić?

Kup czujniki i sterownik w ASO i jedz do kogos kto ci to zamontuje. Potem pojedz do ASO i pokaz im, ze jednak sie da i powiedz im, ze nastepnym razem inne ASO wybierzesz jesli beda tak nieprofesjonalnie sie zachowywac. :palacz:

Opublikowano
7 minut temu, Kooga napisał:

Kup czujniki i sterownik w ASO i jedz do kogos kto ci to zamontuje. Potem pojedz do ASO i pokaz im, ze jednak sie da i powiedz im, ze nastepnym razem inne ASO wybierzesz jesli beda tak nieprofesjonalnie sie zachowywac. :palacz:

Żadne ASO nie doposaży Ci wyposażenia, które ze strony producenta nie jest przewidziane i brak na to zezwolenia. Nikt w ASO nie zacznie skręcać wiązki do przednich czujników skoro taka nie istnieje w katalogu. PDC w ASO można doposażyć tylko z tyłu bo mają gotowy zestaw.

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

Nikt w ASO nie zacznie skręcać wiązki do przednich czujników skoro taka nie istnieje w katalogu. PDC w ASO można doposażyć tylko z tyłu bo mają gotowy zestaw.

To akurat nie prawda . ASO wypuszczało zestawy kompletne na przód np. do A1  , Q5 - stare roczniki / nowe więc do b8 pewnie też podejdzie . 

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

Żadne ASO nie doposaży Ci wyposażenia, które ze strony producenta nie jest przewidziane i brak na to zezwolenia. Nikt w ASO nie zacznie skręcać wiązki do przednich czujników skoro taka nie istnieje w katalogu. PDC w ASO można doposażyć tylko z tyłu bo mają gotowy zestaw.

image.png.639e651e70663515b070250aada24ea2.png

Opublikowano
9 minut temu, mariusz36 napisał:

To akurat nie prawda . ASO wypuszczało zestawy kompletne na przód np. do A1  , Q5 - stare roczniki / nowe więc do b8 pewnie też podejdzie . 

Do B8 niestety nie było. 

Opublikowano

Panowie, bo dopytywałem o opony do felg 19" 9J przy ET33 do Avanta  B8.5 1BV. Teraz to już mam mętlik duży. :D Pytałem o rozmiar 245/35 - taki znalazłem na forum, że optymalny. Kolega @Dev pisze, że 255/35 lepsze. Jak kupiłem felgi to z zamontowanym śmietnikiem 235/35 - naciąg był konkretny i ranty wystawały jak trupy z rosyjskich BWP. Mam jeszcze znajomego co proponuje mi 245/40 (tutaj obawiam się za dużego balona jednak). Doradźcie ostatecznie pod te Rotory:

- 245/35
- 245/40
- 255/35

Dzięki. :)

Opublikowano
26 minut temu, Wodzowicz napisał:

Panowie, bo dopytywałem o opony do felg 19" 9J przy ET33 do Avanta  B8.5 1BV. Teraz to już mam mętlik duży. :D Pytałem o rozmiar 245/35 - taki znalazłem na forum, że optymalny. Kolega @Dev pisze, że 255/35 lepsze. Jak kupiłem felgi to z zamontowanym śmietnikiem 235/35 - naciąg był konkretny i ranty wystawały jak trupy z rosyjskich BWP. Mam jeszcze znajomego co proponuje mi 245/40 (tutaj obawiam się za dużego balona jednak). Doradźcie ostatecznie pod te Rotory:

- 245/35
- 245/40
- 255/35

ja mam eibach sportline i 9j et 33 opona 255/35/19 przód i tył lekko przyciera, sam teraz zmieniam opony na 245/35 bo pytałem kilka osób i na takim zestawie nic nie przyciera.

245/35/19 odpowiada średnicą 245/40/18 także przekłamań nie będzie na prędkościomierzu

Opublikowano
53 minuty temu, Wodzowicz napisał:

- 245/35
- 245/40
- 255/35

Jak chcesz to upchac do b8 to 245/35/19

Opublikowano
3 godziny temu, Hubertus01 napisał:

ja mam eibach sportline i 9j et 33 opona 255/35/19 przód i tył lekko przyciera, sam teraz zmieniam opony na 245/35 bo pytałem kilka osób i na takim zestawie nic nie przyciera.

245/35/19 odpowiada średnicą 245/40/18 także przekłamań nie będzie na prędkościomierzu

powiem tak. Ja mam auto położone na prokicie, fele pompei 9x19 et33, opone 235/40/19 i poki jezdze we dwójkę z bagażem to jest luz, nic nie trze. Ale jak jechałem w 4 osoby z pełnym bagaznikiem to na dobiciach (np hopki) tył lekko przycierał :D teraz kupowałem nowe opony i też zdecydowałem się na 235/40 bo zakładam, że 245/35 tym bardziej by ocierały i pewnie częściej niz 235.

Opublikowano

Jeżdżę na rotor 9j et 33 + 245/35/19w sedanie + Eibach (-30 mm) jak koledzy piszą, na 'hopce' czy dużym załadunku potrafi przytrzeć. osobiście uważam, że 245 to minimum jakie można założyć naciąg nie pasuje do tego koła

Audi_a4_B8_rotor.jpg

Opublikowano
7 minut temu, michu10 napisał:

naciąg nie pasuje do tego koła

Właśnie pasuje, dopiero wtedy fajnie wyglada ta felga, no ale wiadomo , każdy lubi coś innego:cool1:

Opublikowano

Ok. To co proponujecie zrobić?

Można kupić czujniki parkowania do przodu? w ASO (czy jak?)

Znacie jakieś polecane firmy które mi to ogarną? (Kraków-Katowice)na śląsku.

Jaki tego koszt? Czy tylne zostają tylko domontują przednie? I na MMI będzie to ładnie wyświetlać jak przy tych z tyłu?:cygaro:

Opublikowano
17 minut temu, NelsonPL napisał:

Ok. To co proponujecie zrobić?

Można kupić czujniki parkowania do przodu? w ASO (czy jak?)

Jaki tego koszt? Czy tylne zostają tylko domontują przednie? I na MMI będzie to ładnie wyświetlać jak przy tych z tyłu?:cygaro:

Wszystko będzie działało jak fabrycznie. Koszt zależy w dużej mierze od tego czy na używanych czy nowych częściach. W Krakowie masz 

NAVIPOL.PL

Profesjonalne doposażanie samochodów marki Audi - długoletnie doświadczenie...

Opublikowano
2 godziny temu, NelsonPL napisał:

Kiedyś pisałeś że znasz chłopaków z Mysłowic , zapytaj ich może Ci to zrobią . 

Opublikowano
15 godzin temu, mariusz36 napisał:

Kiedyś pisałeś że znasz chłopaków z Mysłowic , zapytaj ich może Ci to zrobią . 

Chłopaki z Mysłowic wgrywali mi soft {PL-navigacja itp)

Doświetlanie zakrętów,test zegarów i takie tam bajery.

Już wybadałem ten Navipol--Niebawem mam zamiar ich odwiedzić. Mają dobrą opinie. Kilka rzeczy od nich pewnie wpadnie do mojego Audi.

Opublikowano
1 minutę temu, NelsonPL napisał:

Już wybadałem ten Navipol--Niebawem mam zamiar ich odwiedzić. Mają dobrą opinie. Kilka rzeczy od nich pewnie wpadnie do mojego Audi.

Marcina z Navipol jak najbardziej polecam :thumbup1: 

Opublikowano
5 godzin temu, mariusz36 napisał:

Marcina z Navipol jak najbardziej polecam :thumbup1: 

Niebawem Moja ULTRA  tam zawita.:cygaro:

Myślę że kilka dodatków z czasem u Niego wpadnie.:eusathink:

Najpierw jeden (czujniki przód) jak mi się spodoba i potwierdzą się pozytywne opinie będę tam częstym klientem.:cygaro:

Edytowane przez NelsonPL