Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U was tez przy odpaleniu auta przy -10 auto pracuje na 1100 obrotow dopoki sie nie nagrzeje? A czasem przy odpalaniu obroty faluja i silnik wydaje takie dzwieki jakby mial sie rozpasc :D

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

przy - 10 mam podwyższone obroty lecz nie przekraczają 1000 ale dzisiaj jak było - 25 to obroty miałem około 1200 i na początku chodził jak traktor:decayed:

Opublikowano

Moje auto wg książki serwisowej było już na akcji z klimą i spalinami. Czy teraz jak pojadę na akcję z tą nagrzewnicą to też będą wgrywać oprogramowanie silnika i aktualny program przepadnie?

Opublikowano

Jeśli zgodzisz się na wgranie nowego softu do silnika to program w powietrze .

Opublikowano

To oni przy każdej wizycie aktualizują oprogramowanie? Bezsens. Myślałem że to chodzi tylko o akcję EA189

Opublikowano

Panowie potrzebny ktoś z okolic Tychy Oświęcim z VCP żeby zakodować Lampy led przedlift do b8

Opublikowano
Godzinę temu, tdIdamian napisał:

To oni przy każdej wizycie aktualizują oprogramowanie? Bezsens. Myślałem że to chodzi tylko o akcję EA189

chyba właśnie o to chodzi, jeśli ktoś tego nie zrobił wcześniej to wepchną mu przy pierwszej okazji ;)

Opublikowano

Pany, mam pytanko.

Przedni grill w polifcie jest taki sam w zwykłym i s-linowym zderzaku ?

Chodzi mi o kształt .

Opublikowano

Taki sam.

Opublikowano
1 minutę temu, l2k2 napisał:

Taki sam.

Dzięki :hi:

Opublikowano
W dniu 28.02.2018 o 20:22, PIXI napisał:

To prawda, szczególnie że mamy spore mrozy ...

A jeśli chodzi o klimę - przypadkiem nie dotyczy to trzystrefowej (coś mi się wydaje) ale jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie ?

Si chodzi o 3 strefową i mam właśnie taką :D 

I jak odzywali się coś do Ciebie z ASO? Ja czekam weekend i będę pisał bezpośrednio do konkretnych servisantów.

Ktoś może z forum był już na tych akcjach servisowych w ostatnim czasie ? 

Opublikowano

Mam zwykły klimatronik i wezwanie na akcje serwisową .

Opublikowano
1 godzinę temu, reikeb napisał:

Si chodzi o 3 strefową i mam właśnie taką :D 

I jak odzywali się coś do Ciebie z ASO? Ja czekam weekend i będę pisał bezpośrednio do konkretnych servisantów.

Ktoś może z forum był już na tych akcjach servisowych w ostatnim czasie ? 

To ja się nie łapie (jednostrefową mam).

Skąd, od wtorku cisza ... zarobieni są - nikt się do mnie nie odezwał .

Opublikowano

2 godziny temu, PIXI napisał:

To ja się nie łapie (jednostrefową mam).

Skąd, od wtorku cisza ... zarobieni są - nikt się do mnie nie odezwał .

A niby taka porządna firma xD no nic czekamy :) Dawaj znać jak coś się ruszy :) pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Witam Panowie 

2 tygodnie temu ubezpieczałem klientowi dwa audi A4 B8 i B9 do tego też ma jeszcze kilka innych w garażu . A4 B8 strasznie wpadła mi w oko i postanowiłem kupić sobie ten samochód . Teraz pytanie który model wybrać .Disel czy Benzynka ? Jakie są wasze doświadczenia ? Zależy mi na rozsądnym spalaniu przy dobrych osiągach , koniecznie kultowy napęd 4x4  :)

Opublikowano
2 minuty temu, Dariusz30 napisał:

Witam Panowie 

2 tygodnie temu ubezpieczałem klientowi dwa audi A4 B8 i B9 do tego też ma jeszcze kilka innych w garażu . A4 B8 strasznie wpadła mi w oko i postanowiłem kupić sobie ten samochód . Teraz pytanie który model wybrać .Disel czy Benzynka ? Jakie są wasze doświadczenia ? Zależy mi na rozsądnym spalaniu przy dobrych osiągach , koniecznie kultowy napęd 4x4  :)

Zdania są podzielone,  tak silniki diesla jak i benzyny mają swoje bolączki, zależy też ile jeździsz,  ważne aby nie był  styrany, penie wiele głosów będzie za 3,0 TDI

Opublikowano
24 minuty temu, Góral65 napisał:

Zależy mi na rozsądnym spalaniu przy dobrych osiągach

Dla jednego rozsądne spalanie to będzie 5l ropy, dla drugiego 15l benzyny :) Doprecyzuj to będzie łatwiej doradzić :wink:

Opublikowano

kupie dekory piano ma ktoś

Opublikowano

Macie rację to nie było pytanie precyzyjne . W ciągu miesiąca jeżdżę średnio 2-3 tysiące kilometrów . Głównie trasy po 50 do 100 km ,trochę po mieście. Dla mnie rozsądne spalanie to bliżej 5 litrów nie 15 :) Jest to auto osobę nie autobus ;)

Na pewno chce model z napędem Quattro , myślę że już po lifcie po roku 2012 .Raczej Sedan .

Opublikowano

Średnie z q z silnikiem 2.0 170 KM u mnie to koło 8L. Na trasie idzie zejść tak bliżej 6. Ale to już spokojna jazda do tak 120km/h.