Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie ogrzewania tylnej kanapy *

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiecie gdzie tanio dorwać panel od tylnej kanapy?

Opublikowano
  • Autor

Sam panel czy regulaotry?

Opublikowano

Czy zna ktoś może numery mat w tylną kanapę ? Ewentualnie może ktoś ma na sprzedaż ?

Opublikowano
Czy zna ktoś może numery mat w tylną kanapę ? Ewentualnie może ktoś ma na sprzedaż ?

ciezko dostac niestety:kwasny: lepiej zakupicprzednie fotle i wytargac z nich maty , wrzucasz na tył i smiga:wink:

Opublikowano

najlepiej panel z regulatorami aby można było podłączyć ogrzewanie tylej kanapy

Opublikowano
  • Autor

najlepiej panel z regulatorami aby można było podłączyć ogrzewanie tylej kanapy

Został mi tylko sam panel. Musisz szukać na allegro/ebay jak wszyscy :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Słuchajcie, a czy regulator/ potencjometr do grzanej kanapy z A8 D3 o numerach 4E0 963 563 A też można użyć?? Wpisując w google wyskoczyła mi fotka tego regulatora z wybitymi numerami 4E0 963 563 A oraz 8E0963 563. Wygląda identycznie jak ten z A4.

Chodzi mi o sam potencjometr bez panelu (są inne)

---------- Post dopisany at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany at 12:08 ----------

patrzajta https://www.google.pl/search?q=4E0963563A&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1HUMU_aSJNHo7Aa67YDYDQ&ved=0CAgQ_AUoAg&biw=1280&bih=857#facrc=_&imgdii=_&imgrc=ouLx6sTzyftfAM%253A%3Be4zFNBd-CMmgDM%3Bhttp%253A%252F%252Fkfz-verwerter-in.de%252FBilder%252F2012%252FOktober%252F07%252F03%252FCIMG1737.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ebay.de%252Fitm%252FAudi-A6-A4-S4-RS4-8E-B7-Sitzheizung-Schalter-8E0963563-4E0963563A-%252F170921195392%3B640%3B480

Opublikowano

pasuje:wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Bartku masz schemat moze pod co sie podpiac z tym ryglowaniem drzwi na tyle bo tez mam taki panel i chchialem zrobic calosc za 1 razem:wink:

podziekowania za piekny opis:hi:

Opublikowano

Andrzeju - czytamy zanim za robotę się weźmiemy :wink:

Ten środkowy przycisk to włącznik/wyłącznik zamka centralnego - miałem nadzieję, że uda się go odpalić ale niestety... Działa tylko w wersji US a MK pod 315MHz nie mam zamiaru do auta pakować :wink4:

Opublikowano

Nie wiem jak to przegapilem, moze ze czytam diy o 3 nad ranem

:hi:

---------- Post dopisany 16-06-2014 at 10:41 ---------- Poprzedni post napisany 11-06-2014 at 05:20 ----------

wiazka prawie gotowa ale meczy mnie to ryglowanie.....

Bartek jesli nie mozna tego podpiac aby dzialalo z naszymy MK to jedynie moge doprowadzic podswietlenie tylko ktore piny obsadzic

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

dość się dzisiaj namęczyłem żeby wyciągnąć kanapę odkręciłem 2x śruby od drzwi a cały czas trzymał ten środkowy tam gdzie jest ten podłokietnik.

dzięki Bart za rysunek już spróbuję odkręcić kanapę bo na nich mają wpaść recarosy

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pin 1 - zasilanie stałe z bezpiecznika 44 (30A). Od regulatorów przeciągamy kabel o przekroju 2.5mm. Przewody prowadzimy w profilu przewodów znajdującym się na lewej ściance tunelu, Dodatkowo taki sam przewód wyprowadzamy z panelu Klimy (6-pinowa wtyczka F, pin nr 3)

i teraz pytanie. ja dokladalem grzanie przednich foteli i wpinalem sie wlasnie bezposrednim zasilaniem przez bezpiecznik 30A do klimatronika (6-pinowa wtyczka F, pin nr 3). to w sumie mam juz ten pin zajety. to teraz po prostu podpinam sie tylko pod ten przewod? 4 maty byly by zasilane z tego przewodu...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

panowie odświeżę temat. skoro tak ciężko dostać ori maty na tył,a fotele przód też są drogie, to co myślicie o tkim czymś http://allegro.pl/mata-grzewcza-grzejna-pod-tapicerke-12-v-duza-i4989459317.html ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pin 1 - zasilanie stałe z bezpiecznika 44 (30A). Od regulatorów przeciągamy kabel o przekroju 2.5mm. Przewody prowadzimy w profilu przewodów znajdującym się na lewej ściance tunelu, Dodatkowo taki sam przewód wyprowadzamy z panelu Klimy (6-pinowa wtyczka F, pin nr 3)

i teraz pytanie. ja dokladalem grzanie przednich foteli i wpinalem sie wlasnie bezposrednim zasilaniem przez bezpiecznik 30A do klimatronika (6-pinowa wtyczka F, pin nr 3). to w sumie mam juz ten pin zajety. to teraz po prostu podpinam sie tylko pod ten przewod? 4 maty byly by zasilane z tego przewodu...

I jak zrobiles ? Mam podobna akcje. Mam dokladane juz przednie grzane i zabieram sie za tyl.

Opublikowano

Jeszcze nie podlaczylem :)

Jutro bede grzebal grzane maty na siedzisko ( oparcie juz wrzucilem ) to zostanie jeszcze to podlaczenie...

Opublikowano

U mnie wszystko juz bangla :P fajny bajer :wink:

Opublikowano

kanapa tył siedzisko 8E0 963 555 E x2szt

Edytowane przez marjankowi

Opublikowano

w tym tygodniu zakładałem maty z recaro A6 C5 wychodzi dużo taniej ale grzebania sporo maty nie pasują na wytłoczenia w siedzeniu trzeba ciąć, lutować, przerabiać... co ciekawe w moich recaro na oparciu miałem zamontowane ori maty tylko przewody były poodcinane :wink:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Od czego jest ten ten przycisk na środku ?

blokowanie centralnego zamka - występuje w wersji na USA/Mexico

po raz kolejny Turzol dzięki :wink:

a może ktoś ma numer tej wtyczki do podłączenia tego przycisku na środku i nr pinów do niej?

w tym tygodniu zakładałem maty z recaro A6 C5 wychodzi dużo taniej ale grzebania sporo maty nie pasują na wytłoczenia w siedzeniu trzeba ciąć, lutować, przerabiać... co ciekawe w moich recaro na oparciu miałem zamontowane ori maty tylko przewody były poodcinane

ja właśnie też nabyłem maty do grzania tylnej kanapy i mam mały problem bo wtyczki w nich są poobcinane. Z dwóch mat wychodzą cztery kabelki a z dwóch dwa. jak je teraz połączyć z tą dwunastopinową? jedna z mat jest pod d*pę a druga do pleców ale któa to która i jak je ze sobą łączyć jakie nr kostek? z góry dziękuje za pomoc.

Koledzy klubowicze mam mały problemik mianowicie mam w tylnej kanapie dwie maty pleców z kostkami 2-pin i dwie maty d*up z kostkami 8-pin jak to teraz połączyć z kostką 12-pin idącą do panelu sterowania grzaniem kanapy? jak powinna wyglądać wiązka? które piny gdzie? kostka 2-pin ma następujące osadzenie 1-brązowy, 2-brązowo niebieski. kostka 8-pin: 1-brazowo-czarny, 2-czarno-bialy, 4-żółto-czarny, 5-brazowo-niebieski, reszta puste.