McBoss Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Co moze byc powodem opoznionej reakcji na puszczenie pedalu gazu? Puszczam gaz, wciskam sprzeglo i obroty ida w gore jak bym przytrzymywal gaz przy zmianie biegow. Troche to irytujace.
Bertoni Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 może idą w góre z powodu skrzyni biegów ,którą wyłączasz wciskając sprzegło i w tym momencie silnikowi lżej...
simsonek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jak spotkałem się z takim przypadkiem to wtedy wina leżała po stronie czujnika położenia pedału gazu.
McBoss Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 może idą w góre z powodu skrzyni biegów ,którą wyłączasz wciskając sprzegło i w tym momencie silnikowi lżej... No to koszta bylyby juz wysokie zapewne. Zmiana skrzyni? Jak spotkałem się z takim przypadkiem to wtedy wina leżała po stronie czujnika położenia pedału gazu. Przypadek identyczny? Czujnik polozenia pedalu gazu mozna w sumie samemu wymienic, koszta niewielkie wiec moge probowac.
simsonek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Do tego dochodziła również spóźniona reakcja na wciśniecie pedału
daw2 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Można zobaczyc z Vag jak działa pedał gazu i wtedy myśleć co to może byc i jakie koszta... Pozdro
Lulek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Może pompa już coś szwankuje, albo wtryski podlewają?
McBoss Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 Można zobaczyc z Vag jak działa pedał gazu i wtedy myśleć co to może byc i jakie koszta... Pozdro jak to dokladnie sprawdzic? Może pompa już coś szwankuje, albo wtryski podlewają? Tez VAGiem chyba sie sprawdzi? Jak tak to prosze napiszscie co dokladnie w VAGu sprawdzac. p.s> tutaj zapodalem logi: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=232457.0 tylko nie wiem czy ktorys sie w ogole nada... do powyzszego problemu
franek84 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 kolego a wymieniałeś może ostatnio jakoś filtr paliwa? wiem że dziwnie zabrzmi ale to też może być przyczyną....
maroo1991 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 musisz zobaczyć czujnik położenia gazu, bo on pewnie widział już swoje i mógł zachorować
Lulek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 musisz zobaczyć czujnik położenia gazu, bo on pewnie widział już swoje i mógł zachorować Razem z pedałem jest? Czy potencjometr sam można wymienić?
A4-Tomek Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 czujniki są w kręconę w podstawę pedałów. Tak więc odkręcasz stary wkręcasz nowy na odpowiednią odległość i jest gotowe ale jeśli wyskoczył Ci błąd to musisz go skasować po wymianie bo inaczej nie zadziała. mały Ja tak miałem w przypadku czujnika położenia pedału hamulca bo mi padł i paliło bezpieczniki. Wymieniłem czujnik i nie skasowałem błędu i dalej mi paliło bezpiecznik ale skasowałem potem błąd i zaczął stop świecić.
konrad_A4 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 sprawdź czujnik położenia pedału sprzęgła
ispee Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Po wymianie robi się vagiem kalibrację położenia pedału.. Zaczynaj od tego jak nie pomoże to wtedy bym myślał o nastawniku w pompy wtryskowej. Wesołych..
SotoM Opublikowano 25 Grudnia 2011 Opublikowano 25 Grudnia 2011 w byłym golfie mk3 1Z miałem potencjometr przestawiony w nastawniku... czasem pózno reagował na gaz,trzymał obroty a czasem spózniał sie z odejmowaniem gazu.
vauxhall95 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Mcboss zrob loga 001 na zaplonie,001 statyczny,000BS.
pstan Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ja w swoim aucie miałem podobnie podczas dość żwawej jazdy gdy wciskałem sprzęgło obroty "podbijały" jeszcze w górę kilka milimetrów po czym dopiero opadały problem leżał po stronie czujnika położenia pedału sprzęgła. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi