hornet Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Banować i koniec.... sąd sądem ale sprawiedliwość po stronie forum.
serko Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Wybaczcie, że się wtrąciłem, ale tak mi się jakoś udzielił adwokacki nastrój. Wydaję mi się, że nie warto po prostu człowieka spisywać od razu na straty Chodzi Ci o to, że ma straty bo nic nie może sprzedać . Może dzięki temu inni nie mają straty i o tym warto pomyśleć. Uczciwi klienci zasługują na uczciwego sprzedawce.
krzysieksc83 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Forumowicz Turzol zakupiłem zestaw do pamięci foteli przyciski memo obudowę i wiązkę pod pamięć, światło i alarm. Odebrałem osobiście i już na wstępie okazało się że brak jest wtyczki od alarmu a pakiet światło był dokładany ale miało działać. Po podłączeniu wszystkiego u siebie pamięci nie działają a szyby otwierają się przemiennie jak chce otworzyć prawą to lewy przycisk i odwrotnie:facepalm: Dzwoniłem pisałem ale dostałem odpowiedź że to moja wina poniewaz przełożyłem ori wiązkę z innego auta. Raz nawet sprawdził te rzeczy wzioł sam panel podłączył do siebie i jak się zaświecił to stwierdził że wszystko działa mimo że on nie ma podłączonych pamięci foteli u siebie ale może to magik:shock3:
Miszka82 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Forumowicz Turzol zakupiłem zestaw do pamięci foteli przyciski memo obudowę i wiązkę pod pamięć, światło i alarm. Odebrałem osobiście i już na wstępie okazało się że brak jest wtyczki od alarmu a pakiet światło był dokładany ale miało działać. Po podłączeniu wszystkiego u siebie pamięci nie działają a szyby otwierają się przemiennie jak chce otworzyć prawą to lewy przycisk i odwrotnie:facepalm: Dzwoniłem pisałem ale dostałem odpowiedź że to moja wina poniewaz przełożyłem ori wiązkę z innego auta. Raz nawet sprawdził te rzeczy wzioł sam panel podłączył do siebie i jak się zaświecił to stwierdził że wszystko działa mimo że on nie ma podłączonych pamięci foteli u siebie ale może to magik:shock3: Turzol do momentu wyjaśnienia sprawy nie uwierzę
turzol Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Forumowicz Turzol zakupiłem zestaw do pamięci foteli przyciski memo obudowę i wiązkę pod pamięć, światło i alarm. Odebrałem osobiście i już na wstępie okazało się że brak jest wtyczki od alarmu a pakiet światło był dokładany ale miało działać. Po podłączeniu wszystkiego u siebie pamięci nie działają a szyby otwierają się przemiennie jak chce otworzyć prawą to lewy przycisk i odwrotnie:facepalm: Dzwoniłem pisałem ale dostałem odpowiedź że to moja wina poniewaz przełożyłem ori wiązkę z innego auta. Raz nawet sprawdził te rzeczy wzioł sam panel podłączył do siebie i jak się zaświecił to stwierdził że wszystko działa mimo że on nie ma podłączonych pamięci foteli u siebie ale może to magik:shock3: A Ty dalej błądzisz... Fakt 1 Zestaw funkcjonował jak należy w aucie,z którego całość osobiście zdemontowałem (S4 B7) Fakt 2 Zestaw funkcjonował jak należy u mnie w aucie (A4 B6). Może i nie mam instalacji memo dokończonej, ale panel u mnie świeci, u ciebie nie. Fakt 3 Zestaw nie funkcjonuje u Ciebie bo masz napi^%%$^lone w instalacji i nie wiem ile razy mam pisać żebyś to przyjął do wiadomości. Mało tego, specjalnie na Twoją prośbę odmówiłem sprzedaży zestawu innym osobom i czekałem kilka tygodni aż się po niego zjawisz. Z racji znajomości ze spotów nie robiłem z tego powodu żadnych problemów i nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby wyruchać kogoś w sposób jaki opisujesz. O tym, że panel rzekomo nie działa dowiedziałem się od Ciebie kilka tygodni (!) po tym jak ode mnie to kupiłeś. Zestaw wziąłem warunkowo od Ciebie na sprawdzenie, z zastrzeżeniem że jeżeli u mnie zaświeci zwracam Ci go z powrotem. Podłączałem przy świadku (ucho.77) i wszystko ruszyło. Dostałeś nawet fotki, ale jak widać nadal nie możesz przyjąć do wiadomości, że instalacja w twoim aucie to śmietnik. Sam od siebie zaproponowałem zwrot 50pln za wiązkę, która jest 100% sprawna tylko pech chce, że akurat nie działa w Twoim aucie - twoje milczenie uznałem za finał transakcji i na tym poprzestaje i nie mam zamiaru więcej się tłumaczyć
siemian Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Miałem nadzieje ze nigdy nie bede miał okazji pisać w tym wątku z jednej czy drugiej strony... uwaga na kolege HORAS84. Dwa tygodnie temu kupił kierownice i jeszcze pare innych gratów. Prosił żeby wysłać pilnie kurierem za pobraniem. Wysłałem... Paczka wróciła po dwóch tygodniach (po dwóch przełożeniach odbioru osobistego...). Ze strony kolegi zero kontaktu (PW, telefon), a widze że wczoraj był na forum ale nie odpisał... Rozumiem że są różne sytuacje... ale to się dzwoni... Powiedziałby wypadło tak i tak, losowa sytuacja nie mam kasy, zwróce za wysyłke, paczka do Ciebie wróci... a nie takie coś... Straciłem tylko 50zł na wysyłke... Także prosze o jakieś wytłumaczenie...
Dev Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Marek, Nie wysylaj za pobraniem, nie ma sensu. Jak komus Zależy to nie bedzie cudowal z pobraniem
hornet Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Miałem nadzieje ze nigdy nie bede miał okazji pisać w tym wątku z jednej czy drugiej strony...uwaga na kolege HORAS84. Dwa tygodnie temu kupił kierownice i jeszcze pare innych gratów. Prosił żeby wysłać pilnie kurierem za pobraniem. Wysłałem... Paczka wróciła po dwóch tygodniach (po dwóch przełożeniach odbioru osobistego...). Ze strony kolegi zero kontaktu (PW, telefon), a widze że wczoraj był na forum ale nie odpisał... Rozumiem że są różne sytuacje... ale to się dzwoni... Powiedziałby wypadło tak i tak, losowa sytuacja nie mam kasy, zwróce za wysyłke, paczka do Ciebie wróci... a nie takie coś... Straciłem tylko 50zł na wysyłke... Także prosze o jakieś wytłumaczenie... Jak nowy na forum ( rok albo dwa lata) to po wpłacie wysyłaj. Szkoda nerwów, kasy, etc.
Gość .... Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Forumowicz Turzol zakupiłem zestaw do pamięci foteli przyciski memo obudowę i wiązkę pod pamięć, światło i alarm. Odebrałem osobiście i już na wstępie okazało się że brak jest wtyczki od alarmu a pakiet światło był dokładany ale miało działać. Po podłączeniu wszystkiego u siebie pamięci nie działają a szyby otwierają się przemiennie jak chce otworzyć prawą to lewy przycisk i odwrotnie:facepalm: Dzwoniłem pisałem ale dostałem odpowiedź że to moja wina poniewaz przełożyłem ori wiązkę z innego auta. Raz nawet sprawdził te rzeczy wzioł sam panel podłączył do siebie i jak się zaświecił to stwierdził że wszystko działa mimo że on nie ma podłączonych pamięci foteli u siebie ale może to magik:shock3: A Ty dalej błądzisz... Fakt 1 Zestaw funkcjonował jak należy w aucie,z którego całość osobiście zdemontowałem (S4 B7) Fakt 2 Zestaw funkcjonował jak należy u mnie w aucie (A4 B6). Może i nie mam instalacji memo dokończonej, ale panel u mnie świeci, u ciebie nie. Fakt 3 Zestaw nie funkcjonuje u Ciebie bo masz napi^%%$^lone w instalacji i nie wiem ile razy mam pisać żebyś to przyjął do wiadomości. Mało tego, specjalnie na Twoją prośbę odmówiłem sprzedaży zestawu innym osobom i czekałem kilka tygodni aż się po niego zjawisz. Z racji znajomości ze spotów nie robiłem z tego powodu żadnych problemów i nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby wyruchać kogoś w sposób jaki opisujesz. O tym, że panel rzekomo nie działa dowiedziałem się od Ciebie kilka tygodni (!) po tym jak ode mnie to kupiłeś. Zestaw wziąłem warunkowo od Ciebie na sprawdzenie, z zastrzeżeniem że jeżeli u mnie zaświeci zwracam Ci go z powrotem. Podłączałem przy świadku (ucho.77) i wszystko ruszyło. Dostałeś nawet fotki, ale jak widać nadal nie możesz przyjąć do wiadomości, że instalacja w twoim aucie to śmietnik. Sam od siebie zaproponowałem zwrot 50pln za wiązkę, która jest 100% sprawna tylko pech chce, że akurat nie działa w Twoim aucie - twoje milczenie uznałem za finał transakcji i na tym poprzestaje i nie mam zamiaru więcej się tłumaczyć Zostałem poproszony o sprawdzenie wiązki zakupionej przez krzysieksc83 u kolegi turzol. Nie chce być osobą konfkiktu tylko wyjaśnię o co chodzi z wiazką. Mam u siebie zrobiona pamięć, jak i u H4mm3r Akjam itp wszystkim pamięć działa poprawnie według watku kolegi Barts. Wiazką po połączeniu zachowuje się następująco : 1. Wiazka z 2002 r 2. Przednie szyby działają lewy klawisz prawa szyba prawy klawisz lewa szyba tylne szyby lewy klawisz lewa szyba prawy klawisz prawa szyby, blokada szyb działa poprawnie. 3. Sterowanie lusterek działa poprawnie 4. Pakiet światło działa poprawnie 5. Klawisz ryglowania poprawnie 6. Dioda z alarmu poprawnie 7. Panel memo się nie podświetla w B7 nie wiem jak w B6 Wiazką ma przedłużenie przewodów białej lampki, wiazką podłączona do panelu memo jest wiązką panelu alarmu dlatego nie działa. Przewody w wtyku szyb zamienione miejscami. Wtyk z memo i alarmu ma takie same wtyczki. Memo pod alarmem nie zadziała i odwrotnie. Wiązka musi byc uzupełniona o instalacje memo wtedy będzie poprawnie działać. Kwestia dołożenia wtyku i 10 przewodów z konektorami. Możliwe że przednie szyby u kolegi turzol działają poprawnie gdyż ma silniczki z wersji angielskiej krzysieksc83 ma eu jak ja czy H4mm3r. Mam nadzieje że panowie dojda do porozumienia
Dev Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Djim, fajnie ze sie odezwales... Ciagle czekam na brakujaca czesc, pomijam juz śruby do zacisku. Nie dostane tego do konca tygodnia to pakuje ten caly zlom i Ci odsyłam.
Gość .... Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Tez cały czas czekam na ta blache jak bym ja miał to dawno jest u Ciebie prosze o troche cierpliwości jak nie dostane to sie dogadamy bo chce być w porzadku.
Dev Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Odeslij mi 40 zl, tyle to kosztuje i masz z glowy.
krzysieksc83 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Forumowicz Turzol zakupiłem zestaw do pamięci foteli przyciski memo obudowę i wiązkę pod pamięć, światło i alarm. Odebrałem osobiście i już na wstępie okazało się że brak jest wtyczki od alarmu a pakiet światło był dokładany ale miało działać. Po podłączeniu wszystkiego u siebie pamięci nie działają a szyby otwierają się przemiennie jak chce otworzyć prawą to lewy przycisk i odwrotnie:facepalm: Dzwoniłem pisałem ale dostałem odpowiedź że to moja wina poniewaz przełożyłem ori wiązkę z innego auta. Raz nawet sprawdził te rzeczy wzioł sam panel podłączył do siebie i jak się zaświecił to stwierdził że wszystko działa mimo że on nie ma podłączonych pamięci foteli u siebie ale może to magik:shock3: A Ty dalej błądzisz... Fakt 1 Zestaw funkcjonował jak należy w aucie,z którego całość osobiście zdemontowałem (S4 B7) Fakt 2 Zestaw funkcjonował jak należy u mnie w aucie (A4 B6). Może i nie mam instalacji memo dokończonej, ale panel u mnie świeci, u ciebie nie. Fakt 3 Zestaw nie funkcjonuje u Ciebie bo masz napi^%%$^lone w instalacji i nie wiem ile razy mam pisać żebyś to przyjął do wiadomości. Mało tego, specjalnie na Twoją prośbę odmówiłem sprzedaży zestawu innym osobom i czekałem kilka tygodni aż się po niego zjawisz. Z racji znajomości ze spotów nie robiłem z tego powodu żadnych problemów i nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby wyruchać kogoś w sposób jaki opisujesz. O tym, że panel rzekomo nie działa dowiedziałem się od Ciebie kilka tygodni (!) po tym jak ode mnie to kupiłeś. Zestaw wziąłem warunkowo od Ciebie na sprawdzenie, z zastrzeżeniem że jeżeli u mnie zaświeci zwracam Ci go z powrotem. Podłączałem przy świadku (ucho.77) i wszystko ruszyło. Dostałeś nawet fotki, ale jak widać nadal nie możesz przyjąć do wiadomości, że instalacja w twoim aucie to śmietnik. Sam od siebie zaproponowałem zwrot 50pln za wiązkę, która jest 100% sprawna tylko pech chce, że akurat nie działa w Twoim aucie - twoje milczenie uznałem za finał transakcji i na tym poprzestaje i nie mam zamiaru więcej się tłumaczyć Jednak to nie ja błądze... Fakt 1 Zestaw funkcjonował jak należy w aucie,z którego całość osobiście zdemontowałem (S4 B7)(BZDURA) Fakt 2 Zestaw funkcjonował jak należy u mnie w aucie (A4 B6). Może i nie mam instalacji memo dokończonej, ale panel u mnie świeci, u ciebie nie.(MOŻLIWE) Fakt 3 Zestaw nie funkcjonuje u Ciebie bo masz napi^%%$^lone w instalacji i nie wiem ile razy mam pisać żebyś to przyjął do wiadomości. (BZDURA) Ja cię nigdy nie prosiłem żebyś nie sprzedawał zestawu innym forumowiczom bo ja go chce, tylko zadzwoniłem do ciebie po dłuższym czasie jak już wszyscy zapomnieli i spytałem się czy masz jeszcze i się dogadaliśmy. Czas zgadza się nie odebrałem od razu ale tak jak się umówiliśmy odebrałem i nic nie mówiłem jak okazało się że wiązka nie ma alarmu i miała dorabiany pakiet światło ponieważ zapewniałeś że działa. Informacje że zestaw nie działa dostałeś do 2 tyg.max więc to nie jest nie wiadomo ile, a wiązki nie chciałeś odebrać od kolegi (ucho.77) dopuki nie napisałem w twoim wątku jak postępujesz. Miałeś sprawdzić zestaw który mi wcisnąłeś a nie czy się panel świeci bo co to za sprawdzenie? Co do instalacji to powtórzę ci że była ori z s4 b7 bez kombinacji. Fotek żadnych nie dostałem apropo mam całą historię z tobą. Próbowałem się z tobą skontaktować na wiele sposobów ale miałeś to gdzieś bo jesteś ignorantem, to że sprzedałeś wiele rzeczy na innych forach czy tu to nie znaczy że nie możesz się pomylić albo kogoś oszukać niby że ja przecież ja tyle fantów sprzedałem i nigdy nie było problemów ale widać dobra passa minęła i teraz inaczej podchodzisz do tematu, i gadanie że miałeś dwie wiązki ale drugą wyrzuciłeś to bzdura bo nie ma chyba osoby na forum która by wyrzuciłe wiązkę pod pamięci światło 4x elektryka szyb alarm, chyba że jesteś aż tak zarobiony że to są dla ciebie pierdoły ale jak by tak było to byś obecnych paści nie wystawiał więc wszystko co piszesz to sam sobie przeczysz. Ja kupiłem zestaw a nie panel i wiązkę w prezencie, tak jak ci pisałem że nie chce tego żebyś to zabrał i oddał kasę. To jest niezgodność towaru z umową i przysługuje mi prawo zwrotu i z tego chciałem skorzystać ale ty jesteś mądrzejszy. Proszę o nie komentowanie tego wątku ponieważ to nie jest dział od tego.dziękuję. Czekam na reakcję adminów...
grenov Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Witam mnie oszukał typ o nicku karelnati21 kupiłem od niego felgi stalowe z oponami zimowymi http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/sprzedane-opony-zimowe-vredestein-snowtrac-3-195-65-r15-91t-282298/ miałay być w stanie IDEALNYM każda po 6mm , gdzy przyszłą paczka okazało się inaczej , po pomiarach najwięcej na jednej oponie wyszło 5,5 mm , na dwóch 4,2mm a na jednej 3,8 mm ,stan felg też nie jest najlepszy na zdjęciach w powiekszeniu karelnati21 wybrał najlepszą felgę i najlepszą oponę , chciałem aby zwrócił mi 70 zł ale nie dogadaliśmy się i nie odpowiada ....
JawoR36 Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Witammnie oszukał typ o nicku karelnati21 kupiłem od niego felgi stalowe z oponami zimowymi http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/sprzedane-opony-zimowe-vredestein-snowtrac-3-195-65-r15-91t-282298/ miałay być w stanie IDEALNYM każda po 6mm , gdzy przyszłą paczka okazało się inaczej , po pomiarach najwięcej na jednej oponie wyszło 5,5 mm , na dwóch 4,2mm a na jednej 3,8 mm ,stan felg też nie jest najlepszy na zdjęciach w powiekszeniu karelnati21 wybrał najlepszą felgę i najlepszą oponę , chciałem aby zwrócił mi 70 zł ale nie dogadaliśmy się i nie odpowiada .... Prosi sie o zdjecia 4 felg, 4 opon, tak na przyszlosc. A co do wysokosci opon, jesli wszystkie by mialy po 5,5mm to pol biedy, ale jak nie ma nawe 4mm to juz troche lipa. Szczegolnie ciekawi mnie fakt, ze kazda jest inaczej zuzyta. 70zl rekompensaty? I co Ty z ta kasa zrobisz? Odnowisz felgi i wymienisz opony, aby mialy po 6mm? Smialo mozesz rzadac zwrotu, skoro opony nie sa takie jak powinny.
fantowski Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Witammnie oszukał typ o nicku karelnati21 kupiłem od niego felgi stalowe z oponami zimowymi http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/sprzedane-opony-zimowe-vredestein-snowtrac-3-195-65-r15-91t-282298/ miałay być w stanie IDEALNYM każda po 6mm , gdzy przyszłą paczka okazało się inaczej , po pomiarach najwięcej na jednej oponie wyszło 5,5 mm , na dwóch 4,2mm a na jednej 3,8 mm ,stan felg też nie jest najlepszy na zdjęciach w powiekszeniu karelnati21 wybrał najlepszą felgę i najlepszą oponę , chciałem aby zwrócił mi 70 zł ale nie dogadaliśmy się i nie odpowiada .... Prosi sie o zdjecia 4 felg, 4 opon, tak na przyszlosc. A co do wysokosci opon, jesli wszystkie by mialy po 5,5mm to pol biedy, ale jak nie ma nawe 4mm to juz troche lipa. Szczegolnie ciekawi mnie fakt, ze kazda jest inaczej zuzyta. 70zl rekompensaty? I co Ty z ta kasa zrobisz? Odnowisz felgi i wymienisz opony, aby mialy po 6mm? Smialo mozesz rzadac zwrotu, skoro opony nie sa takie jak powinny. odezwał się specjalista od spraw sprzedaży
JawoR36 Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Witammnie oszukał typ o nicku karelnati21 kupiłem od niego felgi stalowe z oponami zimowymi http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/sprzedane-opony-zimowe-vredestein-snowtrac-3-195-65-r15-91t-282298/ miałay być w stanie IDEALNYM każda po 6mm , gdzy przyszłą paczka okazało się inaczej , po pomiarach najwięcej na jednej oponie wyszło 5,5 mm , na dwóch 4,2mm a na jednej 3,8 mm ,stan felg też nie jest najlepszy na zdjęciach w powiekszeniu karelnati21 wybrał najlepszą felgę i najlepszą oponę , chciałem aby zwrócił mi 70 zł ale nie dogadaliśmy się i nie odpowiada .... Prosi sie o zdjecia 4 felg, 4 opon, tak na przyszlosc. A co do wysokosci opon, jesli wszystkie by mialy po 5,5mm to pol biedy, ale jak nie ma nawe 4mm to juz troche lipa. Szczegolnie ciekawi mnie fakt, ze kazda jest inaczej zuzyta. 70zl rekompensaty? I co Ty z ta kasa zrobisz? Odnowisz felgi i wymienisz opony, aby mialy po 6mm? Smialo mozesz rzadac zwrotu, skoro opony nie sa takie jak powinny. odezwał się specjalista od spraw sprzedaży Jestem "specem" od opoznionych wysylek, a nie od niezgodnosci towaru z opisem
Gość Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Niedawno sprzedałem Koledze z Forum zestaw CB, po tygodniu Kupujący napisał mi iż gruszka nie działa tak jak powinna - okazało się że coś nie halo z kabelkiem. Nie powiedziałem że "jak wysyłałem to wszystko działało" tylko kupiłem nową gruszkę za 5 dych (z 2-letnią gwarancją) i wysłałem . Kupiec odpisał że radyjko z nową gruszką działa tak jak powinno i teraz chce ode mnie kupić alufelgi. Warto być uczciwym .
Tomasz Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Niedawno sprzedałem Koledze z Forum zestaw CB, po tygodniu Kupujący napisał mi iż gruszka nie działa tak jak powinna - okazało się że coś nie halo z kabelkiem. Nie powiedziałem że "jak wysyłałem to wszystko działało" tylko kupiłem nową gruszkę za 5 dych (z 2-letnią gwarancją) i wysłałem . Kupiec odpisał że radyjko z nową gruszką działa tak jak powinno i teraz chce ode mnie kupić alufelgi.Warto być uczciwym . bo liczy na to że jedna opona będzie mocniej zużyta i mu kupisz 4 nowe:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi