Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie wycieraczki polecacie BOSCH/VALEO/MOT-GUM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

THX

[ Dodano: 23-12-2006, 17:07 ]

Wycieraczki do B5 mają mieć wymiary

A) ori 2 x 53cm z tym ze prawa wycieraczka (pasazera )mus byc wygieta w delikatny łuk, patrzac na samochod od przodu to ona tak jak by sie uśmiechala

B) lewa 53 cm a prawa 51(zwykła)

Kupiłem zestaw B Valeo silencio, ciekawe jak sie spisze

Witam mam A4 po II lifcie (2000r.) i mam takie rozmiary wycieraczek : str.kierowcy 55cm(prosta ze spoilerem VALEO), str.pasażera 53cm(lekko wygięta w łuk VALEO). Czy po lifcie sa takie wymiary czy po prostu ktoś takie założył? Z tego co wiem to 55cm+53cm są w A6 :mysli:

Opublikowano

THX

[ Dodano: 23-12-2006, 17:07 ]

Wycieraczki do B5 mają mieć wymiary

A) ori 2 x 53cm z tym ze prawa wycieraczka (pasazera )mus byc wygieta w delikatny łuk, patrzac na samochod od przodu to ona tak jak by sie uśmiechala

B) lewa 53 cm a prawa 51(zwykła)

Kupiłem zestaw B Valeo silencio, ciekawe jak sie spisze

Witam mam A4 po II lifcie (2000r.) i mam takie rozmiary wycieraczek : str.kierowcy 55cm(prosta ze spoilerem VALEO), str.pasażera 53cm(lekko wygięta w łuk VALEO). Czy po lifcie sa takie wymiary czy po prostu ktoś takie założył? Z tego co wiem to 55cm+53cm są w A6 :mysli:

jesli pasazera masz wygieta to dobrze bo szyba z brzegu (nad nakleika z nr rejstracyjnym) jest zaokrąglona, co do długości to nie jestem pewien jakie zmiany po II lifcie doszły, ale jeśli "mieszczą" sie miedzy uszczelkami to byl zostawił

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tydzień temu kupiłem wycieraczki płaskie mot-gum wycierają super ,tylko jest mały problem ze stroną pasażera - jest prosta a powinna być wygięta i przez to chrobocze jak stara[br]Dopisany: 15 Luty 2009, 15:05_________________________________________________da się jakoś temu zaradzić oprócz wymiany na odpowiednią ?

dodam, że słychać ją tylko jak powraca

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tydzień temu kupiłem wycieraczki płaskie mot-gum wycierają super ,tylko jest mały problem ze stroną pasażera - jest prosta a powinna być wygięta i przez to chrobocze jak stara[br]Dopisany: 15 Luty 2009, 15:05_________________________________________________da się jakoś temu zaradzić oprócz wymiany na odpowiednią ?

dodam, że słychać ją tylko jak powraca

sprawdź docisk, ja miałem ten sam problem i po naciągnięciu sprężyn poprawiło się :decayed:

a wycieraczki kupiłem u kolegi TOM77 (nie pamiętam marki) i muszę przyznać że są spoko :good:

Opublikowano

TO jak tą srężynę naciągałeś?

Opublikowano

ja chciałem naciągnąć i d*pa blada nie da się :thumbdown:

Opublikowano

wycieraczki MOT-GUM mialem w swoim poprzednim aucie i wycieraly lepiej i duzo dluzej niz BOSCHA wiec moim zdaniem nie warto wydawac tyle kasy.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Testowałem KAGERy i wypadły gorzej niż te spod marketu bo za te i za te dałem ok 40PLN.

KAGERy szybko zaczęły zostawiać smugi, a sprzedawca twierdził że to prawie to samo co bosh więc spróbowałem...po raz ostatni. nie kupujcie :chytry:

Opublikowano

Z tego wynika, że nie ma dobrych wycieraczek... :confused4:

Opublikowano

Ja mam od lata valeo takie płaskie listewki i jestem zadowolony tylko że kosztowały ok 60zł :hi:

Opublikowano
:hi: Mam od lipca zwykłe Valeo po 20 zł za sztuke i powiem że to najlepsze wycieraczki jakie miałem. Mój kolega który ma sklep motoryzacyjny powiedział żeby Bosch`a omijać szerokim łukiem.
Opublikowano

Osobiście śmigam od jakiegoś czasu na Valeo. Zbierają się zaje..... 100% zadowolenia. :hi:

Opublikowano

Tylko Mot-Gum. Od lat używam tych wycieraczek w różnych samochodach i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Nie są drogie a ich jakość jest b.dobra. Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby wytrzymały mniej niż rok czasu.

Opublikowano

tez stwierdzam ze mot -gum nie są złe przelatały dwa sezony letnio zimowe i dalej dają rade, tylko zaczepy mi sie troszkę obluzowały i czasem ramie wycieraczki wypada :disgust:

Opublikowano

da sie zamontować płaskie valeo do b6 2002r?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Może polecić jakiegoś sprzedawcę wycieraczek (w dobrej cenie).

Opublikowano

kupiłem z rok temu w OBI po 9,99 za sztukę hulają do dziś i jestem zadowolony, ciche nie świszczą, nie cioraja po szybie, jestem zadowolony :hi:

Opublikowano

panowie mam wycieraczki takie jak na zdjeciu

bTm9r.jpg

bTr8J.jpg

pytanie glupie ale mam juz wk...a i zaraz je polamie wiec jak sie zdejmuje wycieraczki z tego uchwytu???