Opublikowano 8 Marca 201115 l Niestety z tylnymi jarzmami jest czasem masakra. Dodatkowo utrudnia śruba na klucz spline. Na podnośniku jest problem, bo oś sprężynuje a do odkręcenia konieczny jest spory moment i idealnie prostopadle siedzący klucz.. inaczej po pierwszej próbie będzie rozwalona śruba.
Opublikowano 8 Marca 201115 l dlatego tez przed odkrecaniem trzeba kilka razy porzadnie jebn...ąc w te śrube 2 kg młotkiem a jak nie pomoze to pozostaja bardziej drastyczne metody
Opublikowano 8 Marca 201115 l Niestety przegrałem walkę z tylnymi jarzmami więc musiałem oddać do mechanika. Właśnie dzwonił, za 10 minut auto przywiezie ale problem był taki... Nie zmienił przewodów na te w oplocie bo podobno za ch... nie mógł ich odkręcić i mówił, że ktoś już tam wcześniej chyba był :s to w koncu zmienił te jarzma czy nie? Tak, właśnie odebrałem auto, tylne hamulce założone. Prawe jażmo musiał rozciąć bo nie dał rady a lewe poszło bez problemu. Niestety teraz muszę tylko wykombinować coś z przewodami bo tego nie dał rady zrobić a jak mam to po co mi mają leżeć na półce. Na razie nie jestem w stanie nic powiedzieć oprócz tego, że wyglądają za***iście Devastiation
Opublikowano 9 Marca 201115 l No u mnie też sam nie dałem rady z tyłem. Oddałem do warsztatu i tam się meczyli ze 4 godziny. Nie był gość zadowolony jak przyjechałem odbierać samochód. No i więcej policzył mi niż się umawialiśmy. Moje auto już tam nie zagości.
Opublikowano 9 Marca 201115 l to akurat nie jest jego wina ze nie mogl tego odkrecic jak wymieniam tylne hamulce to od razu uczciwie uprzedzam ze moze byc sytuacja w ktorej bede musial "rwac" zwrotnice z auta bo inaczej nie odkrece jarzm (a) widocznie gosc nigdy tego nie robil albo przecenil swoje mozliwosci skoro z gory umowil sie na okreslona kwote za wymiane
Opublikowano 9 Marca 201115 l No własnie ile taka zabawa w warsztacie kosztuje? Może zabawa nie warta własnych nerwów?
Opublikowano 9 Marca 201115 l sama robocizna jakieś 150 zł chyba a może 100 nie pamiętam dokładnie już. Przód robiłem sam. Tam nie ma takich problemów.
Opublikowano 9 Marca 201115 l No własnie ile taka zabawa w warsztacie kosztuje? Może zabawa nie warta własnych nerwów? wymienialem tylne hamulce na 300mm z przewodami w warsztacie kolo Tomka (TOM77) i zaplacilem chyba 200PLN.
Opublikowano 9 Marca 201115 l No własnie ile taka zabawa w warsztacie kosztuje? Może zabawa nie warta własnych nerwów? wymienialem tylne hamulce na 300mm z przewodami w warsztacie kolo Tomka (TOM77) i zaplacilem chyba 200PLN. w tej Warszawie to zawsze było i będzie wszystko drogo
Opublikowano 9 Marca 201115 l Nigdy nie rozumialem oburzania sie cenami za uslugi. Mieszkasz tu, zarabiasz lepiej, to i niestety sporo rzeczy jest drozsze... Tymbardziej, to byl prawie caly dzien walki, a za cos trzeba zyc i utrzymac warsztat Na Przasnyskiej np. moj brat placil 100PLN za wymiane tarcz, klockow i jarzm pod 312mm w B5 - jak dla mnie cena git.
Opublikowano 9 Marca 201115 l Nigdy nie rozumialem oburzania sie cenami za uslugi. Mieszkasz tu, zarabiasz lepiej, to i niestety sporo rzeczy jest drozsze... Tymbardziej, to byl prawie caly dzien walki, a za cos trzeba zyc i utrzymac warsztat Na Przasnyskiej np. moj brat placil 100PLN za wymiane tarcz, klockow i jarzm pod 312mm w B5 - jak dla mnie cena git. Wszyscy czekają na Ciebie z otwartymi rękoma jak masz takie podejście do płacenia. Normalnie super klient
Opublikowano 9 Marca 201115 l Na Przasnyskiej np. moj brat placil 100PLN za wymiane tarcz, klockow i jarzm pod 312mm w B5 - jak dla mnie cena git. jak na warunki warszafskie... cena szooooook :good: :good:
Opublikowano 10 Marca 201115 l Wszyscy czekają na Ciebie z otwartymi rękoma jak masz takie podejście do płacenia. Normalnie super klient Dziekuje Nie uprawiam czegos stylu "ile to bedzie kosztowac i czemu tak drogo" - jak cena mi odpowiada, to place. Jak nie - to nie korzystam z uslugi. Nie wydaje mi sie zeby 200PLN za wymiane kompletnych hamulcow z przewodami to bylo cos strasznego. Wybacz, ale nie trawie podejscia, gdzie na kazdym kroku chce sie miec wszystko najtaniej i najlepiej, bo tak sie poprostu nie da - ale skonczmy temat, bo to nie miejsce. Na Przasnyskiej np. moj brat placil 100PLN za wymiane tarcz, klockow i jarzm pod 312mm w B5 - jak dla mnie cena git. jak na warunki warszafskie... cena szooooook :good: :good: moim zdaniem bardzo uczciwa, ale uwierz mi, ze znam takich, ktorzy twierdza, ze powinno to kosztowac jeszcze mniej.
Opublikowano 10 Marca 201115 l Jeden z drugim by powalczyl i zobaczyl ze to nie tak rozowo jak caly piach i syf sypie sie na pysk , jak sobie trzeba lapy poobdzierac , meczyc sie i kombinowac to by moze przestali marudzic... PS : jedna roboczogodzina mechanika teoretycznie kosztuje okolo 50-60 zl ...
Opublikowano 10 Marca 201115 l żeby było jasne. nie odpowiadała mi zmiana ceny bez uzgodnienia a nie sama cena bo nawet jakby powiedzieli 200 zł to pewnie by robili. tylko to niemiłe uczucie jak sie przychodzi po samochód a tam bach cena x2. i tyle w temacie
Opublikowano 10 Marca 201115 l najpierw ustala sie cene a jak wychodzi jakaś niespodzianka to sie dzwoni do klienta i wyłuszcza sie o co kaman i ile kosztuje najlepiej niech sam przyjedzie i sie okresli, nie ma wówczas niedomówień człowiek staje sie wówczas bardziej wiarygodny a jak sie nie podoba to składam grata i auf wiedersehen....