Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to fakt

ostatnio odkrylem za nawet u mnie te tarczki 320x30 jakos szybko łapią temperaturke :kox: trza bedzie pakować z MLa 330x32 na nastepną wymiane

Słaby tył

Zaraz coś wymyśli by kolejną pionteczke zarobić :decayed:

• Odpowiedzi 12.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie przynajmniej ja juz póki nie zajade obecnych hebli nic nie będę kombinowal pierdziele. Jedynie pompę mam do wymiany

Opublikowano

O tyle pisałem :wink:

Opublikowano

Majkel dobrze pisze przednie osłony 288/312/320 są takie same dopiero 345 są inne.

---------- Post dopisany at 10:08 ---------- Poprzedni post napisany at 10:07 ----------

moim skromnym zdaniem to 280/312 i 321/345

a to że podchodzą od 288 do 320 to wiem :grin:

nie dość że skromnym to jeszcze błędnym :decayed:

Opublikowano
I od Q bo z oski nie pasują.

znaczy że od zwykłego b7 3.0 tdi tylne osłony nie podejdą do b6?

---------- Post dopisany at 23:12 ---------- Poprzedni post napisany at 23:10 ----------

mam takie

OSŁONY TARCZ HAMULCOWYCH AUDI A4 S4 B7 8E0 3.0 TDI (4146917072) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A widziales a4 3.0tdi FWD?

Opublikowano

---------- Post dopisany at 23:12 ---------- Poprzedni post napisany at 23:10 ----------

mam takie

OSŁONY TARCZ HAMULCOWYCH AUDI A4 S4 B7 8E0 3.0 TDI (4146917072) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nie widziałem Żadnej a4 3.0tdi:facepalm: w każdym razie heble założone i faktycznie po przejechaniu już kilku kilometrów różnica w hamowaniu odczuwalna:decayed:

Obyło się bez większych problemów nawet jarzma dało się dosyć łatwo odkręcić. Wszystko pasowało p&p-śruby też. Dzięki Wandej i Siemian za części, a także za pomoc DEV i tym co się wypowiadali:hi:Pozdrawiam

Opublikowano

mam takie

Nie widziałem Żadnej a4 3.0tdi:facepalm: w każdym razie heble założone i faktycznie po przejechaniu już kilku kilometrów różnica w hamowaniu odczuwalna:decayed:

Obyło się bez większych problemów nawet jarzma dało się dosyć łatwo odkręcić. Wszystko pasowało p&p-śruby też. Dzięki Wandej i Siemian za części, a także za pomoc DEV i tym co się wypowiadali:hi:Pozdrawiam

Daj im się trochę ułożyć i będziesz w 100% zadowolony z ferodo:wink:

Opublikowano
Majkel dobrze pisze przednie osłony 288/312/320 są takie same dopiero 345 są inne.

---------- Post dopisany at 10:08 ---------- Poprzedni post napisany at 10:07 ----------

moim skromnym zdaniem to 280/312 i 321/345

a to że podchodzą od 288 do 320 to wiem :grin:

nie dość że skromnym to jeszcze błędnym :decayed:

no gdzieś tak się doczytałem ale widocznie jest inaczej

zwracam honor jak uraziłem kogoś:hi:

Opublikowano

ma ktos na sprzedaz tylne oslony? na allegro bieda

Opublikowano
ma ktos na sprzedaz tylne oslony? na allegro bieda

To nie są tanie rzeczy, te osłony wiszą już kupe czasu na allegro i myśle że jak się dogadasz z nimi to może wysyłke Ci w tej cenie zrobią... :whistling:

Jak Ci się nie śpieszy i nie potrzebujesz ich na już, to szukaj po kompletnych zawieszeniach, mi udało się tak za 50zł z wysyłką kupić :wink:

Opublikowano

dokładnie wpisz w alegro zawieszenie tył b7 3.0tdi i będzie tego więcej:wink:

---------- Post dopisany at 00:11 ---------- Poprzedni post napisany at 00:01 ----------

Panowie powiedzcie mi takie coś po przekładce hebli i odpowietrzeniu, gdy auto było zapalone pedał hamulca ciężko, ale wpadał do samego końca. Przejechałem tak się i ponowne odpowietrzenie układu i tym razem poprawa znaczna, lecz gdy się go dosyć mocno wdusi to po chwili pójdzie do końca. czy jeszcze raz trzeba by było to odpowietrzyć, bo za tym drugim razem uciekło minimalnie powietrza praktycznie nic? czy po prostu wszytko musi się dotrzeć i ułożyć i wtedy pedał hamulca będzie już normalny? bo tak właśnie mi powiedział mechanior który mi to zmieniał.

Opublikowano

Jeśli pedał opada to masz jeszcze zapowietrzony tył i nic się nie ułoży,też mam tak samo tylko nic z tym naradzie nie robię bo czekam na drugi zacisk

Opublikowano

Jaka jest minimalna wartosc dla tarczy 288 tyl ? Dla przodu 320 jest 28mm?

Opublikowano

28/10 mm

Opublikowano

panowie, a te oslony tarcz z tylu mozna pozniej z czasem sobie dokrecic bez zbednej filozofii czy cos bedzie przeszkadzać?

mechanior umowiony a ja nie mam oslon na tyl, a zaciski az sie smieja na balkonie

Opublikowano

musisz zdjac wszystko do oslon

Opublikowano

Moje stare osłony dostały po kilka młotków (gumowych) i pasują oczywiście tymczasowo ,znajdę takie jak trzeba to podmienię ,odkręcić zacisk z jarzmem zajmuje parę minut ,jak nie masz osłon to też tak zrób

Opublikowano
panowie, a te oslony tarcz z tylu mozna pozniej z czasem sobie dokrecic bez zbednej filozofii czy cos bedzie przeszkadzać?

mechanior umowiony a ja nie mam oslon na tyl, a zaciski az sie smieja na balkonie

Wszystko musisz ściągać później, tzn. zacisk i tarczę... a wysłałem Ci przecież link do osłon :whistling:

Moim zdaniem to rozklepywanie starych osłon i zakładanie tego na auto to lekka wiocha.... lepiej pozbierać graty wszystkie i wtedy rezać, ale to tylko moje skromne zdanie :wink: