Dev Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Jutro wrzuce Ci foto Zimmermanow po przebiegu 560km, kriwe w ...uj bo ktos zalozył na brudne piasty az bylo widac odbicia z piasty na tarczy. Wypiaskowałem je i delikatnie liznałem na tokarce, potem dałem srebrnego szpraja i poszły jako nowki do innego auta. A panu pokazałem srodkowy palec bo przywiózł je na reklamacje, ale byl wqurwiony patałach jeden :polew: Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Dev
davidlive Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Wypiaskowałem je i delikatnie liznałem na tokarce, potem dałem srebrnego szpraja i poszły jako nowki do innego auta. I Ty Dev ?
Dev Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 O dziwo zrobily juz ponad 50000km i wsio gra
Grzesiek1985 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ja na tokarke zozylem prosto z pudełka Zero przebiegu i takie cyrki :-) ze krzywe i z dołkami
Grzesiek1985 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Tokarke masz ....ujową Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Grzesiek1985
BeyerBrown Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Nowe to nowe, racja. Ale kumpel do Golfa założył używki 345mm ze zrobionym szlifem przed montażem i żadnych niepokojących objawów nie obserwuje, a wizualnie wyglądały podobnie do tych z allegro Kurde, ale żeby podpicować używki (jakby nie patrzeć) i sprzedać jako nowe... tylko w PL W sklepie w którym się na ogół zaopatruję sprzedawca zawsze przy mnie zdejmuje z pudełka plombę z hologramem producenta Ja na tokarke zozylem prosto z pudełka Zero przebiegu i takie cyrki :-) ze krzywe i z dołkami Takie rzeczy się reklamuje Chyba, że kupiłeś pod stołem, bez rachunku Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez BeyerBrown
e9matic Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Witam szanowne grono. Z racji, ze na A6 klub wieje pustkami, zwracam się do Was z prośba o pomoc/poradę. Interesuje mnie upgrade hamulców - puki co przednia oś. Autko to A6 C5 z 2004 z alu zwrotnicami z rozstawem 146 mm ? ( jeżeli się mylę, poprawcie ) Planuje zaadoptowac zaciski z A6 3.0 TDI pod tarcze 320 - jednotłokowe. Do potrzebuje do tej opreacji, zwrotnice, jarzma, osony tarcz, zaciski ? Sedno sprawy polega na wykorzystaniu ori felgi na zime ( biedrona ) ET45 - już wstępnie wiem, ze będę musiał zastosować dystans pod felge.
Dev Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 potrzebujesz: zaciski z metalowymi przewodami jarzma tarcze klocki wchodzi spoko pod biedronkę
wampir Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Kupowanie używanego samochodu to jest ryzyko bo może być feler. Raz zakładanie używanego zestawu to jedzenie ze śmietnika, a potem nagle toczenie tarcze jest OK zależy od nastroju
BeyerBrown Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Na zapleczach jadłodajni różne rzeczy się dzieją, łącznie z odgrzewaniem niezjedzonych kotletów
slo Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 dev, piasty wymienione z przodu, zmierzone czujnikiem zegarowym prawa strona i lewa - jest równiutko mimo to coś telepie delikatnie podczas hamowania. Co to może być ? oczywiście piasty+ łożysko
Dev Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 A po założeniu tarcz sprawdzali bicie ?
slo Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 tak, bicia nie ma. Krzywa była prawa piasta, ale teraz jeszcze coś bardzo delikatnie telepie. Przy dojeżdżaniu np do świateł podczas lekkiego hamowania popiskuje hebel rytmicznie jakby tarcza była nierówna
bjoern Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Z tym samym problemem się borykam, przetoczyłem drugi raz tarcze i rytmiczny dzwięk zniknął ale za to teraz klocki hałasują podczas jazdy...
BeyerBrown Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 A czasem wyrobione górne tuleje met-gum nie odzywają się przy hamowaniu? Tak gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy... może warto je sprawdzić
RumJanek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) jak chcesz zebym Ci bardziej obrazowo opisał to tak jakbys żywił sie na smietniku a nie na stołowce nie zakłada sie uzywanych tarcz i klocków bo zawsze jest skucha bicie i inne cuda Przewaznie ale nie zawsze, ja zdjalem prosto z S4-ki i smigaja bez drgan do teraz Albo mnie sie udalo albo to nie jest reguła... Wysłano z i9305 Takie rzeczy się reklamuje Chyba, że kupiłeś pod stołem, bez rachunku Nie koniecznie bez rachunku, wystarczy ze sam zakladal a nie warsztat i reklamacje moze slac nawet do Pana Boga... Wysłano z i9305 Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez RumJanek
toma085 Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Siema panowie dziś chciałem zrobić swap w swojej b6 z 312 na 320 i złośliwy los chciał że utleniła się rureczka łącząca zacisk z przewodem elastycznym i się ukręciła , czy wie ktoś może jaki numer może ona mieć żeby zamówić ją z serwisu a może ma któryś z kolegów takową na zbyciu. Bardzo mi zależy. Dodam że to lewa strona pod zacisk 320 z a6 c5.
greg2505 Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Siema panowie dziś chciałem zrobić swap w swojej b6 z 312 na 320 i złośliwy los chciał że utleniła się rureczka łącząca zacisk z przewodem elastycznym i się ukręciła , czy wie ktoś może jaki numer może ona mieć żeby zamówić ją z serwisu a może ma któryś z kolegów takową na zbyciu. Bardzo mi zależy. Dodam że to lewa strona pod zacisk 320 z a6 c5. w sklepie motroyzacyjnym kup rurkę i powyginaj wg orginału ,długość o ile dobrze pamiętam 20cm
Dev Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Siema panowie dziś chciałem zrobić swap w swojej b6 z 312 na 320 i złośliwy los chciał że utleniła się rureczka łącząca zacisk z przewodem elastycznym i się ukręciła , czy wie ktoś może jaki numer może ona mieć żeby zamówić ją z serwisu a może ma któryś z kolegów takową na zbyciu. Bardzo mi zależy. Dodam że to lewa strona pod zacisk 320 z a6 c5. Mam gotowe jak chcesz
Rekomendowane odpowiedzi