Arkadiush Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Witam Aktualnie: Było Jest OD 14 Października 2011 r. jestem posiadaczem Audi A4 AVANT 1.8(125 km) 1997 Szukałem długo wersji która, sprosta moim wymaganiom i jedną sztukę znalazłem w okolicy.Sprowadzona z Niemiec i serwisowana. Auto wyrejestrowane 30 listopada 2010 z Niemiec. Wyposażenie samochodu:X4B = National sales program switzerlandB0F = Zestaw elementów w wykonaniu specyficznym dla danego switzerlandC0V = Felga stalowa 6 jx15h2 et45 5/112M51 = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8 lQ1A = Siedzenia normalne0JZ = Bez ustalonej klasy wagowej-oŚ tylna1AC = System przeciwblokujĄcy -abs-2PV = Kierownica skórz. do poduszki bezp.5RQ = Lusterko na wysięgniku (konvex) str. prawa3S2 = Relingi dachowe8AV = Without radio, with loudspeaker connections8RM = 6 głoŚników (zwykłych)1LZ = Hamulce tarczowe przod3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny)1BA = Pakiet zawiesz. komfortoweCentralny zamek + domykanie szyb:gicior:Komplet kluczyków (5 razem)Książki serwisoweWspomaganie kierownicyCentralny zamekClimatronicPodświetlane daszki przeciwsłonecznePodgrzewany zamek centralnyPodgrzewane spryskiwaczeKlimatyzacja4x Poduszki powietrzne4x elektryczne szyby:gicior:Elektryczne lusterkaImmobilizerKierownica S-LINEPoczątek historii: Na początku zostało wymienione:rozrząd całypompę wodyOlej MOBIL 2000 10w/40Komplet wahaczy na przódpłyn chłodniczypłyn hamulcowyodmaświece No to wszystko jednak zostało jednak zrobione. Po dłuższym użytkowaniu samochodu około miesiąca wychodziło z pod prawej opony przedniej dziwne buczenie no to jazda na kanał do siebie i trzeba było zobaczyć co to było.Ja nic nie widziałem to zadzwoniłem do znajomego mechanika i jadę do niego okazało się że łożysko mówi stary nie jeździj na tym i ja szybko do sklepu motoryzacyjnego i łożysko new i wszystko myślałem że będzie ok:naughty: aczkolwiek moja radość długa nie trwała.Po kilku dniach jechałem do Wawy po rodzinę i cała podróż trwała pomyślnie itp a tu nagle na krzyżówce koleś uderzył mi w samochód :facepalm: Jedno małe puknięcie a u niego listwa odpadła i zderzak lekko a u mnie:-chłodnica wody- lampa ( jak widać)- maska pocharatananie muszę dodawać nic bo wszystko widać na foto wyżej.Minął miesiąc jak go zrobiłem aczkolwiek części nie dostałem w kolorze chodzi o maskę.. Zderzak lekko podrapany maska lekko jaśniejsza. Mody: -Ramki klubowe(zrobione) -Kupno 18 -calowych felg A6C6 225/40(zrobione) -założenie lamp poliftowych na przód(zrobione) Dzięki Grzesiu -HID XENON H7 4300k(zrobione) -Kupno dywaników welurowych (zrobione) -Zakup zegarów z fisem pełnym (zrobione) Dzięki Maudi- LEDowe oświetlenie wnętrza SMD + LED SMD postojowe(zrobione) - Odświeżenie lakieru (zrobione) - Podświetlane kratki nawiewu(zrobione) Dzięki Bartek -Scyzoryk kluczyk(zrobione) -Dwa lusterka podgrzewane (zrobione):gicior:Dzięki Łukasz -Ledy SMD pod tablice rejestracyjną (zrobione) -Białe przydymione boczne kierunki (zrobione) -Kupno zimowych opon(zrobione) -Założenie sekwencji LPG (zrobione) -Doprowadzić maskę i zderzak przedni do porządku (zrobione) -Zrobić halogeny w zderzaku(zrobione) -Sprężyny(zrobione) -Oklejenie bądź malowanie dekorów(zrobione) -Grill w czarny mat(zrobione) -Podświetlanie klamek (zrobione) -Nowe heble i klocki (zrobione) -Lampka przednia poliftowa(zrobione) Jakieś pomysły na mody ? Z biegiem czasu i z ograniczonym budżetem pomału pomału będę aktualizować temat :naughty: I wpadło coś klubowego FELGI 18 A6 C6(było)Jest:Lampy Valeo + Xenon HID 4300k Było tak:Witajcie nowe Licznik VDO z pełnym FIS Licznik Pełen LIFT Dzięki KajuPakiet oświetlania LED SMD wnętrza oraz postojówki LEDPodświetlane kratki nawiewu Kluczyk ORI SCYZORYK A w starym roku jeszcze mały prezencik prawe lusterko od anglika Białe przydymiane kierunki CB Radio MIDLAND (Dobrze ściąga nie ma szumu ani nic)Zrobienie drugiego światła przeciwmgielnego Założenie Sekwencji LPG STAGSprężyny HRObklejenie dekorów czerwoną AlkantarąNowe heble i klocki hamulcoweLampa przednia poliftowa:Zapalniczka podświetlona:LED: Sezon 2014: -Grill poliftowy (zrobione) -Przepustnica nowa (zrobione) -POLISH | WORKS (zrobione) -Antena wraz ze zmacniaczem (zrobione) -Fotele kubełkowe materiałowe (zrobione) -Przyciemnienie szyb tylnich(niezrobione) -Wydech dwururka(zrobione) -Pełen pakiet światła drzwi/nogi (w trakcie) -Batalion(marzenie) Upgrades in progress Edytowane 19 Października 2014 przez Arkadiush
Luka3s Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 co do planów na przyszłość, jak już planujesz felgę większą dać to i jakiś gwincik by się przydał, co by na koze nie wyglądała :> Kieruneczki z boku daj na białe mały mod, a cieszy oko prawą kratkę bym dokupił od zderzaka, zdjął z klapy tą naklejkę i oznaczenia. Lampy jak najbardziej wymienić : ) P.s silnik był wymieniany w tym aucie? :gwizdanie: :gwizdanie:
radimm Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 z modów nisko-budżetowych to mozesz pomalowac ramke grila w czarny mat Ładne autko, niech służy jak najlepiej
gucionexia Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Kiera robi ładna robote Uzupełnij braki w przednim zderzaku Reszta jest dobra baza do modów :>
Arkadiush Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Opublikowano 19 Lutego 2012 Kiera robi ładna robote Uzupełnij braki w przednim zderzaku Reszta jest dobra baza do modów :> co do planów na przyszłość, jak już planujesz felgę większą dać to i jakiś gwincik by się przydał, co by na koze nie wyglądała :> Kieruneczki z boku daj na białe mały mod, a cieszy oko prawą kratkę bym dokupił od zderzaka, zdjął z klapy tą naklejkę i oznaczenia. Lampy jak najbardziej wymienić : ) P.s silnik był wymieniany w tym aucie? :gwizdanie: :gwizdanie: ta kratkę mi ukradli barany a gdzie można dokupić kratkę? bo na szrotach wszędzie objechałem i nigdzie nie ma ;/ Silnik nie był wymieniany. Jak napisałem wyżej rozrząd był wymiany cały silnik oryginalny
Kowi87 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 kratke dostaniesz za grosze na alegro http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=A4+kratka
pablo_9 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 plus za kiere i 4 szyby w prądzie mniej rezania no i tempomat jest też na plus
Arkadiush Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Opublikowano 19 Lutego 2012 kratka zamówiona już kiera taka była jak ją kupiłem:D
HaVoK Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Ciekawy jestem jak się montuje tempomat w 1.8
Arkadiush Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Opublikowano 19 Lutego 2012 Mam takie pytanie. Chciałbym zrobić taką modyfikację Mam takie zegary: a chciałbym takie: Czy jest to możliwe?
HaVoK Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Jest możliwe, chyba u Ciebie nawet nie trzeba az tak bardzo rezac bo immo masz poza licznikiem. Tylko zegary musisz znalezc z takim samym zegarkiem jak u siebie (bez cyferek)
pablo_9 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 http://allegro.pl/audi-a4-b5-benzyna-licznik-zegary-duzy-fis-europa-i2124413003.html
deal Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 jak podpiac ten licznik z fisem cos powaznego trzeba przerabiac z kostkami to kest fis pod manualna skrzynie i czy spalanie bedzie pokazywac???
pablo_9 Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 OT: bedzie pokazywać spalanie i wiele innych rzeczy tutaj jest temat odnośnie montażu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=10354.0 (na stronie 5 są najistotniejsze rzeczy wypisane o podłączeniu)
Arkadiush Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2012 dzięki dzięki za odp coś pokombinuje z tym ---------- Post dopisany 17-08-2012 at 23:51 ---------- Poprzedni post napisany 21-02-2012 at 22:01 ---------- Pytanie do kolegów A4 B5 Powiedźcie mi w jakim przedziale cenowym mogę się spodziewać tych następujących części: - gwint - licznik z pełnym fisem - białe kierunki - lampy poliftowe + kseony jak da radę - przyciemnianie szyb Będę wdzięczny za info
Magicbattle Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 gwint cos 1.5 kafla kierunki 18zl inter cars lampy polift szfagir kupil za 600 zl szybki nie wiem ale pewnie cos kolo 5 stów
roae Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 licznik różnie ja kupiłem za 70zł-ale fis do wymiany się nadawał
Duds Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 gwint cos 1.5 kaflakierunki 18zl inter cars lampy polift szfagir kupil za 600 zl szybki nie wiem ale pewnie cos kolo 5 stów ceny trochę przesadzone. Gwint używka 500-600 zł, nowy ok. 1200-1300. Kierunki ok, lampy polift do 400 zł ori lub nowe DEPO około 370 zł + dokładasz ksenon hid, bo ori lampy ksenon to około 800-900 zł. Szyby też cena 400-500 zł. A co do FISa to z manetkami i wyświetlaczem w bdb stanie sprzedałem za 350 zł (białe podświetlenie -polift).
Arkadiush Opublikowano 3 Września 2012 Autor Opublikowano 3 Września 2012 Ja szukałem u siebie na szrotach ale jest taki ciężki motyw że masakra ;/ ---------- Post dopisany 03-09-2012 at 19:09 ---------- Poprzedni post napisany 22-08-2012 at 21:06 ---------- A co do FISa to z manetkami i wyświetlaczem w bdb stanie sprzedałem za 350 zł (białe podświetlenie -polift). właśnie takiego szukam ale nic u mnie nie ma ;/ pojadę na giełdę i kupię może... trzeba zbierać kasę żeby zrobić kozę
turbol Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Auto ładne. Kierownica i podłokietnik to by mi się takie przydały
Rekomendowane odpowiedzi