Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] Wymiana rozrządu w ASO Danelczyk w Lublinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Obecnie mam 95 tys km przebiegu silnik to 1,9 tdi BRB rok 2007 i byłem w ASO dowiedzieć się kiedy robić rozrząd i powiedzieli mi, że najwyższy czas już na to mimo tego co podaje instrukcja na 120000 każą zrobić to prawie że już dowiedziałem się ile taka usługa kosztuje u nich to powiedzieli że mają promocję i koszt roboty to 450 zł plus części części to 540 rozrząd 200 pompa wody 100 pasek osprzętu jakiś jeszcze napinacz i rolka do osprzętu to razem też coś ok 450 ale ten napinacz i rolka to jak będzie trzeba jak nie to nie. Uważam że cena jest dość normalna jak na ASO i tu moje pytanie czy warto robić to u Danelczyka czy szukać gdzie indziej w sumie serwis to raczej powinni się znać. Ale proszę o Wasze opinie co robić i gdzie ewentualnie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli zależ ci na historii serwisowej to warto wymienić rozrząd w ASO masz wtedy na to gwarancję itp.

Cena myslę spoko, aczkolwiek gdybyś wymieniał to w jakimś warsztacie byłoby taniej za części no i robotę ale bez wpisu w książkę niestety.

Opublikowano

W tej cenie to ja bym się nie zastanawiał. Nie wiem czy dużo taniej będzie w innych serwisach. Poza tym bezpieczniej egzekwować swoje prawa jak coś będzie nie tak w ASO niż od Pana Henia bez faktury.

PS byłem dzisiaj u nich i widziałem że mają fajne promocje na wiele usług i części.

Opublikowano

z czesciami i robocizna, zaplacilem 1000zł, wszystko elegancko dziala!

Opublikowano

Dziwne z tymi rolkami, nie spotkałem się z tym żeby zostawiali stare....:eusathink: .

Opublikowano

za ta kase, warto zrobic w ASO. poza ASO wyjdzie 200 taniej. ale bez wpisu do ksiazki, przy sprzedazy zaprocentuje.

Opublikowano

Dzieki za informacje . Ja rowniez bede niedlugo przybierac sie do wymiany rozrzadu auta. I tak sie wlasnie zastanawialem nad aso .

Opublikowano

Jak będziesz miał wpis o wymianie rozrządu w ASO to będzie to wiarygodne . Jak powiesz komuś że wymieniłeś rozrząd samemu to mało kto w to uwierzy.

Opublikowano
przy sprzedazy zaprocentuje

Niby czym?

Książki serwisowe są nagminnie fałszowane w DE. W polskich komisach to niemal standard niestety. Jaki dobry mechanik będzie pracował w ASO za 1500zl ? Poza tym spróbuj wygrać w sadze z ASO jak coś padnie. Jak auto nie ma już gwarancji, nie opłaca się moim zdaniem przepłacać za wątpliwą jakość(tylko z reklam). Tych dwustu złotych różnicy nigdy nie odzyskasz.

Ale cena faktycznie OK, jak na przyjemniaczków.

Opublikowano

Co ma książka do historii serwisowej ? Wybacz ale rozrząd w ASO jest chyba jedną z bardziej opanowanych operacji mechanicznych. Przy serwisach do przebiegu 150 tyś to właśnie oni go po raz pierwszy wymieniają. Przypuszczam, że i ty również jeździsz samochodem w którym ASO go zmieniało.

Druga sprawa co rozumiesz przez dobrego mechanika ? Tzw śrubokręt zza rogu co zrobi to samo za połowę w/w kwoty ? Na narzędziach z OBI oraz z piratem VCDSa czy innego VAG-COM'a ??

Prawda jest taka, że dobry mechanik z reguły jest cenowo zbliżony do usług ASO.

Opublikowano

Nie zachwalajcie tak ASO, kolega odkupił firmowe auto, którym jeżdził, przy 90k robili rozrząd. Teraz miało 180, ściągamy obudowy a oni nawet farby nie zmyli, ba oznaczenia były w takim miejscu jak zatrzymał sie silnik...

Opublikowano
przy sprzedazy zaprocentuje

Niby czym?

Książki serwisowe są nagminnie fałszowane w DE. W polskich komisach to niemal standard niestety. Jaki dobry mechanik będzie pracował w ASO za 1500zl ? Poza tym spróbuj wygrać w sadze z ASO jak coś padnie. Jak auto nie ma już gwarancji, nie opłaca się moim zdaniem przepłacać za wątpliwą jakość(tylko z reklam). Tych dwustu złotych różnicy nigdy nie odzyskasz.

Ale cena faktycznie OK, jak na przyjemniaczków.

przeciez nie chodzi stricte o wpis do ksiazki, tylko do bazy serwisowej.

Opublikowano

Do bazy wpiszą a czy zmienią to inna sprawa,oleju nagminnie też nie zmieniają,z filtrami podobnie,w ASO to teraz strach coś robić,chyba że ktoś ma znajomego mechanika w ASO to się przyłoży,u mnie rozrząd jak dałem do zrobienia to 2 dni auta nie miałem i miało być wszystko porobione z pełnym przeglądem,potem sprawdzałem w garażu to filtr pyłkowy i powietrza były stare.Teraz tylko u zaufanego mechanika robię i zawsze jestem przy zmianie oleju.

Opublikowano

robiac w ASO masz na czesci(jesli sami zakładaja swoje) i na robotę 2 lata gwarancji... miód malina...ale jak znam życie to i tak cos wymylsla ze były problemy przy demontazu czegos...i dolicza pare ziarek...

Opublikowano

Z partaczami w ASO i celowym unikaniem wymiany filtrów potwierdzam. Miałem podobny przypadek w Skodzie teściowej. Na checkliście odznaczone filtr kabinowy i czyszczenie podszybia.

Nie wymienili ani filtra (jest pod schowkiem pasażera od środka pojazdu) a podszybie tak samo jak przed serwisem zawalone starymi zgniłymi liśćmi.

Opublikowano

Czyli jak w Skodzie Twojej teściowej nie wymienili filtra to powinniśmy to przyjąć jako regułę? To co powiesz na to że za każdym razem jak byłem w ASO u Danelczyka (serwis gwarancyjny) to wymieniali mi filtry te które miały być do wymiany ? :).

A autor wątku pytał czy 1000 zł za kompletny rozrząd z wymianą w ASO to dużo czy mało.

Opublikowano

ja na serwis to przyzwoita cena , ale z tymi oryginalnymi częściami u Danielczyka to nie był bym taki pewny bo jak czegoś nie maja na miejscu i czas dostawy takiej części przekracza 3 dni co sie często zdarza to podkopują w IC , i to już na pewno nie sa oryginalne części

Opublikowano

za ta kase lepiej w ASO jak muwili i wpis bedziesz mial w ksiazce :thumbup1:

Opublikowano

Nie jestem jakimś zagorzałym zwolennikiem aso ,ale w poprzednim aucie notabene Fiat Brava ,rozrząd i przeglady w aso ,reszte robiłem sam ,ale miałem rachunki na części ,sprzedałem drożej i bez problemu ,a gdy tak jak w Toruniu moge mechanikowi patrzec na ręce wybieram aso.

Opublikowano

Jesteś pewien , że chcesz oddać auto do tego ASO ? :naughty: Znam ludzi , którzy jeździli z Lublina do Krakowa , aby serwisować auto :dancing: