Opublikowano 27 Czerwca 201511 l Jedna srubke jest trochę kichowato odkręcić ale jak masz umiejętność manualne to dasz radę By HTC Desire 820
Opublikowano 27 Czerwca 201511 l Czyli tam pod podszybiem jest tylko ta jedna, co ją widać patrząc od strony błotnika?
Opublikowano 28 Czerwca 201511 l Czyli tam pod podszybiem jest tylko ta jedna, co ją widać patrząc od strony błotnika? ja kolego u siebie robiłem to przeplatałem wiazkę od manetki za zegarami i potem za przekaźnikami i tam jest przejście do obudowy ECU spoczątku chciałem zrobic tk jak to powinno być czyli wpiąć piny w białą kostkę ale tam jest tak mało miejsca i potrzeba mieć sprytne rączki wiec wybrałem lutowanie do białej kostki idacej od ecu do kabli a kabel zasilający nie dawałem z pomarańczowej kostki tylko dałem osobny plus po zapłonie pod kierownica tam gdzie przekaźniki i zrobiłem to poprzez bezpiecznik który jest tam gdzie wszystkie inne bezpieczniki czyli pod tą klapką.
Opublikowano 29 Czerwca 201511 l przeplatałem wiazkę od manetki za zegarami i potem za przekaźnikami i tam jest przejście do obudowy ECU ...ale i tak trzeba od spodu walczyć ponieważ za zegarami nie widać u mnie nic prócz stalowej konstrukcji, która skutecznie wszystko zasłania, dobrze mówię? wybrałem lutowanie do białej kostki idacej od ecu do kabli ..dopytam Cię czy przewody idące już do ECU (te, w które się wlutowujesz) mają te same kolory, co te idące od manetki?
Opublikowano 29 Czerwca 201511 l przeplatałem wiazkę od manetki za zegarami i potem za przekaźnikami i tam jest przejście do obudowy ECU ...ale i tak trzeba od spodu walczyć ponieważ za zegarami nie widać u mnie nic prócz stalowej konstrukcji, która skutecznie wszystko zasłania, dobrze mówię? ja sobie zdjąłem całe podszybie do tej operacji oraz obudowę ECU i od gury spuściłem sznurek do którego poten przywiazałem wiązkę manetki i pociagnąłem i miałem je już w obudowie ECU bez wyginania się jakiegoś. . wybrałem lutowanie do białej kostki idacej od ecu do kabli ..dopytam Cię czy przewody idące już do ECU (te, w które się wlutowujesz) mają te same kolory, co te idące od manetki? jeżeli chodzi o kolory to nie pomoge ci bo ja wiazkę robiłem sobie sam wiec uzywałem inych kolorów takie jakie dostałem w sklepie ale opis pod względem pinów który pin z manetki do kostki białej się wszystko zgadza jak najbardziej wiec i tak musisz sprawdzic według pinów jaki pin do jakiego bo z kolorami może być róznie.
Opublikowano 29 Czerwca 201511 l Ok. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Jednak tak jak myślałem, że bez zdjęcia wycieraczek i podszybia się nie obejdzie. No ale cóż, zakasać rękawy i do roboty
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Ok. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Jednak tak jak myślałem, że bez zdjęcia wycieraczek i podszybia się nie obejdzie. No ale cóż, zakasać rękawy i do roboty lepiej zdjąć wycieraczki i podszybie żeby mieć lepsze pole do manewru z tymi kabelkami a zdjąć podszybie i wycieraczki to chwila
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Nie. Mój sąsiad też będzie zakładał bo podpatrzył u mnie i manetki wyglądają troszkę inaczej. Zajrzyj na Allegro to zobaczysz różnicę.
Opublikowano 1 Lipca 201511 l http://allegro.pl/audi-80-a4-b5-od-95do-98-manetka-tempomat-komputer-i5503149520.html http://allegro.pl/pajak-kierownicy-audi-a4-b5-fl-lift-fis-tempomat-i5443884831.html czyli tylko ten pasuje do a4 b5 afn polift bo gość w aukcji ogłasza ze do a6 c4 ? Edytowane 1 Lipca 201511 l przez yuch
Opublikowano 4 Lipca 201511 l -potem "11-login w okienku wpisujemy kod 11463 i klikamy "do it" Tak zapytam, bo zajrzałem tam w 11-login i w tym momencie jest tam "00000", jeszcze przed aktywacją tempo bo zostało mi podłączenie. Czy tak jest OK? Czy ten kod, który podajesz czyli "11463" jest dla wszystkich silników? Edytowane 4 Lipca 201511 l przez irzyk
Opublikowano 5 Lipca 201511 l I gotowe. Założone, podłączone i aktywowane. Trybi wszystko bez zarzutu. Dziękuję wszystkim za pomoc i podpowiedzi. Jednocześnie służę teraz pomocą innym, którzy się biorą za temat. Edytowane 5 Lipca 201511 l przez irzyk
Opublikowano 8 Lipca 201511 l Mam pytanie założyłem wszystko zgodnie z instrukcją i mam problem. Vag nie pokazuje mi w logach 1 gdy wciskam przycisk SET, inne z manetki + i - są ok jedynki pojawiają się. Sprzęgło i hamulec też pokazuje w logach poprawnie może jakiś kabel źle podłączyłem do ECU. Już znalazłem problem odłączyłem akumulator na 5 min i jakieś dziwne parametru pokazało mi w VAG-u co się okazało manetka była w środku zanieczyszczona. Rozebrałem manetkę napsikałem IZOPROPANOL-u w sprayu resztę wydmuchałem POWIETRZEM w sprayu. Zaraz zrobiłem jazdę próbna. Wszystko działa, koszt całkowity 117zł.
Opublikowano 10 Lipca 201511 l Mam takie pytanko,czy jest ktoś w stanie założyć do mojego autka tempo,jeśli jest w ogóle taka możliwość,jest?
Opublikowano 22 Lipca 201511 l Dobra mam manetkę z tempomatem i chcę to podłączyć u siebie, myślę ze nie będzie problemu bo mam przepustnice sterowana elektronicznie tylko jak z tymi pinami gdzie co podpiąć w moim silniku? Dobra już działa podłączyłem na podstawie 1 postu i działa Edytowane 22 Lipca 201511 l przez kamil3993
Opublikowano 5 Sierpnia 201511 l Pytanko. Czy manetka od s4 będzie pasowała do a4 po lifcie? Raczej żadnych różnic nie powinno być ale chciałbym się upewnić.
Opublikowano 12 Sierpnia 201511 l potrafi mi ktos powiedziec konkretnie co bede potrzebowal do zalozenia do mojego ADR z przepustnica na linke tempo,i jaki jest koszt calkowitej operacji ,mam na mysli wszystkie czesci i robocizne. ?