Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://superauto24.se.pl/moto-news/calkiem-nowe-audi-a4-b9-oficjalny-debiut-juz-pod-koniec-czerwca_621493.html

lista nowych silników w linku. będzie 2.0 tfsi 245 koni. może być fajne autko- zapewne odpowiedź na silnik 28i z bmw. ciekawe czy jakiś mocniejszy diesel 2.0l się pojawi...

Opublikowano

Ale te 245koni tylko z s tronic... najgorzej jak ktoś Ci powie 'ooo jakie audi, jaki silnik?'' a Ty ze skrępowaniem powiesz "1.4' heh..

Opublikowano

Turdzie ale czemu szkoda ze 3.0 tfsi na kompresorze w s4 ?? Przeciez to zaj.... silnik.

Opublikowano

Bo pali jak smok i ma wysokie CO2

Opublikowano

12-13 litrow w cyklu mieszanym dla V6 z torsenem na pokladzie i taka moca to duzo ?? Jak dla mnie to rewelacja, a z CO2 to nie bardzo wiem o co ci chodzi ??

Opublikowano

a z CO2 to nie bardzo wiem o co ci chodzi ??

Normy emisji spalin
Opublikowano

No to rozumiem, ale czemu dla niego norma emisji spalin swiadczy ze silnik jest ok albo nie ok ;) ??

Opublikowano

12-13 litrow w cyklu mieszanym dla V6 z torsenem na pokladzie i taka moca to duzo ?? Jak dla mnie to rewelacja, a z CO2 to nie bardzo wiem o co ci chodzi ??

No wlasnie cyklu mieszanym czyli w mieście 15 i lepiej.

z CO2 chodzi o to ze w niektórych krajach od CO2 płacona jest akcyza wiec im mniejsze tym mniej płaci sie akcyzy a wienc auto tańsze.

Opublikowano

Aaa o to chodzi, to w takim razie zgoda, choc podejrzewam ze w b9 bedzie wpakuja juz jakas wersje po modernizacji i w tym temacie bedzie lepiej. W miescie 15 przy szaleństwach, zazwyczaj mam 13 przy normalnej zwawej jeździe, a na trasie autostradzie latam dość szybko stad takie średnie spalanie a mam ten w silnik w a6 wiec buda sporo ciezsza. Dla mnie to spalanie jest rewelacyjne w q3 2.0 tfsi mi pali srednio 11 a roznica w jeździe to przepaść...... Zreszta to nie temat na ta dyskusje. Wracają do tematu ---- avant wychodzi w tym samym momencie co sedan?

Opublikowano

Najwazniejsze ze wskazowki andel stoją pionowo :)

Opublikowano

najwazniejsze ze wskazówki w ogóle są :facepalm:

Opublikowano

W auto świecie sa zdjęcia nowej b9. Wnętrze podobne do tego z nowego q7.

Opublikowano

dzisiaj zrobilismy 150 bakow do diesla przednionapedowka i 50 do e-trona, z tego co sie dowiedzialem ok pazdziernika rosza produkcja na calego wiec niedlugo zobaczymy w calej okazalosci b9 :wink:

Opublikowano

Ja dostałem wczoraj maila od Audi NL żebym się zameldował na stronie to będą na bieżąco informowali o nowym B9 :)

Zobaczymy jak ja zostane poinformowany :wink: