puchaty106 Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 A po wymianie tych wtryskow na te nowej generacji dziala to potem jakos czy dalej jest lipa???
Krembul Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Ja juz przejechalem 18tys i wszystko ok. Mam nadzieje ze to juz koniec przygod.
Marynarz____ Opublikowano 17 Października 2013 Opublikowano 17 Października 2013 Mi auto zapierdziela jak głupie, miałem tylko jedna przygodę- 3 tygodnie od wymiany znowu zaczęło szarpać, ale jak się okazało to nie była wina wtrysków tylko pompy vacu (dokładniej jej części odpowiedzialnej za pompowanie paliwa). Jeździ elegancko nic nie szarpie i nie kopci
SotoM Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 za serwisami nie nadarzysz. każdy gada co innego... co do czego dochodzi zapominają o tym co mówili i wybierają opcje dla nich najbardziej opłacalna...
zielony Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Koledzy akcja serwisowa wymiany wtryskiwaczy dotyczy tylko wyłącznie silników 2.0 tdi ? Czy w 1.9 BKE też kwalifikuję się na wymianę
SotoM Opublikowano 3 Listopada 2013 Opublikowano 3 Listopada 2013 tylko i wyłacznie silnik 2.0TDI 16V o oznaczeniu BRD (170KM)
Mateos109 Opublikowano 3 Listopada 2013 Opublikowano 3 Listopada 2013 ja mam własnie ten model slinika 2.0 TDI 170 km BRD 2006 i powiedziano mi ze moje auto nie jest objęte ta akcja, wiec czort wie o co w tym wszystkim chodzi
SotoM Opublikowano 3 Listopada 2013 Opublikowano 3 Listopada 2013 ponieważ twoje auto ma 8lat, akcja jest aktywna dla aut do 7 lat
Mateos109 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 wie ktos może jak sie ma ta akcja do regenerowanych pompowtrysków? czy tez sa uwzgledniane czy raczej nie, bo bylo juz cos w nich kombinowane. chociaz po numerach wtrysków nadaja sie do wymiany poniewaz to te wadliwe. Miał ktoś podobny przypadek?
grami121 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Mi powiedzieli w serwisie że mam na te nowe pompki rok lub 2 lata gwarancji, nie pamiętam, ale z tego co mówili gwarancja jest. Moje BRD miało wymienione 4 pompki jeszcze w Niemczech krótko przed moim kupnem. W ASO Gajos Sopot powiedzieli mi, że mam 2 lata gwarancji na wtryski i jak będzie coś się działo w tym okresie, to we wszystkich ASO audi muszą to naprawić.
puzonX Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 ja swoje auto kupiłem w komisie gdzie wstawił je poprzedni właściciel. Facet sprowadził auto w 2010 r wiec było to 3 letnie audi i nie zgłosił się do audi polska w celu powiadomienia ich że auto jest w PL... ja to zrobiłem kilka dni po kupnie a po 2 tyg dostałem tel z zaproszeniem na wymianę pompek
mAti_brd Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Witam dzięki temu wątkowi jestem umówiony na akcję serwisową związaną z wadliwymi pompkami dnia 27.12.2013 (Rzeszów) jakieś rady?
puzonX Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witam dzięki temu wątkowi jestem umówiony na akcję serwisową związaną z wadliwymi pompkami dnia 27.12.2013 (Rzeszów) jakieś rady? wiem - trochę po czasie, ale będzie to info dla następnych - mi w ASO zalecili wymianę jakiejś uszczelki przy pompkach... cena ok 90-100zł... trzeba już samemu zapłacić bo tego nie przewidzieli w akcji...
mAti_brd Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 jak się okazało pod koniec 2011 r autko przyjechało na lawecie do serwisu z padniętą pompką została wtedy wymieniona a na początku 2012 pozostałe trzy mimo to w Autorud Rzeszów auto wczoraj sprawdzono czy aby na pewno zostały wymienione a pro po uszczelniaczy pompek szanujący się serwis powinien wymienić je przy wymianie pompek (w końcu to uszczelka a oni wkładają nowy element )
SotoM Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 prawdopodobnie chodziło im o uszczelkę pokrywy, nowe pd mają już na sobie oringi.
RS Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Dokładnie. Na nowych pompkach są juz nowe uszczelki wiec nie ma powodu ich wymieniać. Tylko jak sie je wyjmuje do czyszczenia to był obowiązek ich wymiany. Mam nadzieje ze w tych nowych skończy sie czyszczenie... Wysłane z hajźla
puzonX Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 nawet jeśli była ta uszczelka zbędna to były to grosze w porównaniu do kosztów wymiany pompek a jak obierałem auto to się zapytałem ile by kosztowała wymiana powiedzmy 1 pompki gdyby "coś się stało" - usłyszałem odp: " nie ma prawa się popsuć"
RS Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 No nie ma prawa, wiec niech wytłumaczą ci dlaczego sie psuly... )) Wysłane z hajźla
piotrsob1 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Nawet te nowe, poprawione, wystarczy potraktować jednym kociołkiem jakiegoś badziewia zatankowanego na niczego nie podejżewanej, niby porządnej z baneru stacji i d*pa blada
puzonX Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 bo jak człowiek chce zaoszczędzić to potem 2 razy przepłaca... zakładając że tankujesz nawet o 15gr taniej przy spalaniu ok. 6,5/100 to daje prawie 1zł oszczędności na 100km.... czyli 1 pompka za 2000zł zwróci się po przejechaniu 200000km... tylko że zapominamy o tym że jak paliwo jest do d*py to i tak spalanie wzrasta... więc prawdopodobnie nie ma żadnego oszczędzania...
Rekomendowane odpowiedzi