Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzuć talerzyki z B5 na przód i będzie ładny klin.

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Poszukaj gwintowane przednie amortyzatory to sobie ustawisz według potrzeb.

Przeglądałem temat, ale niektóre zdjęcia się nie chcą pokazywać mi :disgust: Większość hasa bez problemu, czyżbym potrzebował jakichś kodeków do otworzenia zdjęć ?

Usunąłem konto z imageshack i przeniosłem większość na imgur, więc wszystko w pierwszym poście powinno grać.
Opublikowano

Panowie po zmianie zawieszenia przód z 1Ba na 1Be trzeba zrobić korekte świateł? Poszedl 3cm niżej wiec światła chyba tez ?

Opublikowano

Norbas, dnia 17 Sty 2016 - 12:55, napisał:
Panowie, który zestaw jest w stanie obniżyć zawieszenie jeszcze bardziej od 1BE, Eibach Pro-Kit czy Sportline. Głównie zależy mi aby przód trochę niżej poszedł w dół bo tył jest akurat.
Zawsze tył będzie siedział niżej, chyba że założysz gwint to wtedy będzie regulacja.

Przeglądam ostatnio standardowe zestawy jak i gwintowane... Do lata jeszcze trochę czasu jest. Bilstein ma ciekawą ofertę jak i KW, a co powiecie o gwincie AP ? Tak w ogóle to na gwincie chyba będzie beton w porównując z 1BE ?

Poszukaj gwintowane przednie amortyzatory to sobie ustawisz według potrzeb.
Norbas, dnia 17 Sty 2016 - 13:30, napisał:
Przeglądałem temat, ale niektóre zdjęcia się nie chcą pokazywać mi Większość hasa bez problemu, czyżbym potrzebował jakichś kodeków do otworzenia zdjęć ?
Usunąłem konto z imageshack i przeniosłem większość na imgur, więc wszystko w pierwszym poście powinno grać.

Tak patrzę u Ciebie i fura na sprężynach od FK + 1BE ładnie się prezentowało ;) Masz może fotkę w większym rozmiarze bo na tym co masz w 1 poście przy ekranie siedzę :P

Opublikowano
  • Autor

1BE to beton w stosunku do dobrego gwintu, bardziej na komfort ma wpływ profil opony niż samo zawieszenie. AP to dobry gwint, warty zakupu i całkiem dobrze wybiera nierówności.

Co do zdjęcia, może gdzieś mam ale teraz Ci nie wyślę bo nie ma mnie w domu. FK było miękkie a przy mojej skrzyni przód za mocno bujał.

Opublikowano

Nigdy na gwincie nie śmigałem tylko na zestawach więc nie mam porównania, ale dzięki za podzielenie się doświadczeniem :) Jak kiedyś znajdziesz stare zdjęcie przy okazji to daj znać :wink:

Opublikowano

Zrób poziomowanie i powinno być ok http://www.vag-com.pl/index.php?mod=site&id=7

ta procedura nie ustawia lamp

sprzedam:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/345575-przerobione-lampy-tylne-z-a6c6-do-a4-b7/

Edytowane przez niestandardowy

Opublikowano

Oczywiście, że nie ustawia ale od tego powinien zacząć zanim pokręci śrubokrętem przy lampie. W opisie tej procedury nawet to jest jasno powiedziane.

Opublikowano

Pierw Procedura a dopiero pozniej jechać na SKP i ustawić lapmy oki tak zrobię podejrzewam ze az tak bardzo nie bedą nisko ale światła =bezpieczeństwo

Opublikowano

Na stację ustawiać to musisz jechać z laptopem.

Robisz tak:

• Pojazd musi stać na równym podłożu
  • Hamulec ręczny musi być zwolniony
  • Zapłon musi być włączony
  • Światła wyłączone
  • Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów !!!

Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:

[Wybór]
[55-Zasięg xenonów]

[Nastawy podst. - 04]

Grupa "001"

[idź!]

Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora. Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.
Teraz przejdź do grupy "002". W tym momencie sterownik zapamięta położenie nastawników jako położenie bazowe.

[Gotowe, powrót]

Opublikowano
  • Autor

Na stację ustawiać to musisz jechać z laptopem.

Robisz tak:

• Pojazd musi stać na równym podłożu
  • Hamulec ręczny musi być zwolniony
  • Zapłon musi być włączony
  • Światła wyłączone
  • Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów !!!

Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:

[Wybór]

[55-Zasięg xenonów]

[Nastawy podst. - 04]

Grupa "001"

[idź!]

Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora. Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.

Teraz przejdź do grupy "002". W tym momencie sterownik zapamięta położenie nastawników jako położenie bazowe.

[Gotowe, powrót]

I dopa bo nie zapisze pozycji. Adaptacja to tak na prawdę kalibracja czujników, a lampy ustawiasz na wewnętrznych śrubach w lampie.

Czasem jak auto jest za nisko to czujnik przekracza zakres i działa w drugą stronę, wtedy wystarczy lewarek i trochę auto podnieść..

Jak samopoziomowanie po zapłonie działa, nie ma błędów to wystarczy ręczna regulacja lamp.

Opublikowano

Panowie - jak wymienić postojówki? Chcę zmienić na ledowe, ale nic tam nie widać, a ręką nie sięgam na tyle żeby móc coś odkręcić...

Zrobiłem foto z flashem to ukazała mi się brązowa nakrętka, ale tak jak mówię - dostępu tam nie ma ni h***

Opublikowano

Z tego co pamiętam postojowe światła są wciskanie i chyba jak delikatnie się pociągnie za kabel i elegancko wychodzi. Wymienić i wcisnąć na swoje miejsce. Nie powinno z tym być większych problemów.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dokładnie jak pisze kolega hutch1, pociągnij za kable od żarówki postojowej i wyskoczy :wink:

Opublikowano

Ciągnąłem i nie chciała wyjść, a boję się żeby czegoś cholibka nie urwać...

Opublikowano

Ciągnij lekko ruszając góra dół lub na boki, może dawno nie była wyjmowana i zapiekło ją lekko. Kable dość mocno siedzą więc chyba nie powinieneś ich wyrwać :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ciągnij lekko ruszając góra dół lub na boki, może dawno nie była wyjmowana i zapiekło ją lekko. Kable dość mocno siedzą więc chyba nie powinieneś ich wyrwać :wink:

Lub przytopiły się oprawki...
Opublikowano

Z tego co pamiętam postojowe światła są wciskanie i chyba jak delikatnie się pociągnie za kabel i elegancko wychodzi. Wymienić i wcisnąć na swoje miejsce. Nie powinno z tym być większych problemów.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

są na wcisk, lewo prawo i puści

przy okazji, szukam uszkodzonej b7, ktoś coś?

mam tez pełen pakiet sline do b7, info na priv

Opublikowano

Ja sobie pomogłem cążkami przy wyjmowaniu postojówek, potem lekko posmarowałem i na razie idą lekko przy wyjmowaniu.