Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczyło mi przeczytać, że ABT zrobiło ich 25, a jedyną jaką znalazłem to sztuka za 53 000 €. W porównaniu z tym ogłoszeniem, tylko wygląd się zgadzał :grin:

WWW.OTOMOTO.PL

Audi A4, Czarny, Benzyna, 200 KM, 1 984 cm3. ABS, CD, ABS, Centralny zamek, ABS, CD, ABS,

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 822,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

przez ABT to może program był robiony, może...

Opublikowano

Tylko czy da radę z seryjnego 2.0 bez żadnych przeróbek wycisnąć 260 kuca? Wydaje mi się, że bez downpipe'a i dłubnietej turbawki nie da rady..

Opublikowano
49 minut temu, Langista napisał:

Tylko czy da radę z seryjnego 2.0 bez żadnych przeróbek wycisnąć 260 kuca? Wydaje mi się, że bez downpipe'a i dłubnietej turbawki nie da rady..

260 KM to już co najmniej depek lub lepszy układ wydechowy i naprawdę zdrowy silnik.

Opublikowano

Pytanie. Czy ten emblemat powinien być w tym miejscu czy w innym?

IMG_20210907_180018.jpg

Opublikowano

Originalnie trochę bardziej w prawo

Screenshot_20210907-184411_Opera.jpg

Opublikowano
9 minut temu, Muskel1 napisał:

Originalnie trochę bardziej w prawo

Screenshot_20210907-184411_Opera.jpg

Tak myślałem tylko że ten emblemat nie ma wycięcia na środku i nie da rady go przesunąć o połowę kratki. Wydaje mi się że nie jest od tego grilla?

Jak kupiłem auto to w ogóle był w prawo i w dół o jedną kratkę. Założyłem tak bo w C6 polift mam dokładnie tak samo.

Opublikowano
9 minut temu, pelonek1 napisał:

Tak myślałem tylko że ten emblemat nie ma wycięcia na środku i nie da rady go przesunąć o połowę kratki. Wydaje mi się że nie jest od tego grilla?

Całkiem możliwe. W B7 jest po środku  poprzecznej lini w atrapie. 

Opublikowano
9 minut temu, Muskel1 napisał:

Całkiem możliwe. W B7 jest po środku  poprzecznej lini w atrapie. 

To musi tak zostać i jest faktycznie nie w tym miejscu. Ma numer 8K0853736B i jest z B8.

A w C6 mam dobrze czy też ..jowo, bo w necie krążą różne zdjęcia? U mnie jest tak.

IMG_20191012_145231.jpg

Opublikowano

Wygląda ok.

Screenshot_20210907-193535_mobilede.jpg

Opublikowano

Panowie jakiej firmy półosie założyć? Mechanik zmienił mi na gsp ale jest jeszcze gorzej niż było (wibracje przy przyspieszaniu w okolicach 140-160km/h).

Twierdzi że to wina słabych zamienników, ale niczego innego nie moze dostać. 

Opublikowano

Coś mechanik w kulki leci, sprawdzałeś, czy w ogóle je wymienił? GSP to nie jest w całe zła firma, jedynie mogło się trafić, że uszkodzona sztuka jest, w tedy zwrot na gwarancję.

Opublikowano

Szkoda gadać już o tym mechaniku. Jestem bez auta 4 tygodnie. 

5 aut rozgrzebanych i każde z doskoku robi.

Opublikowano
5 godzin temu, Bambr97 napisał:

Panowie jakiej firmy półosie założyć? Mechanik zmienił mi na gsp ale jest jeszcze gorzej niż było (wibracje przy przyspieszaniu w okolicach 140-160km/h).

Twierdzi że to wina słabych zamienników, ale niczego innego nie moze dostać. 

Jesteś pewien że to wina półosi a nie przegubów wewnętrznych?

Opublikowano
44 minuty temu, Rabbi napisał:

Jesteś pewien że to wina półosi a nie przegubów wewnętrznych?

To już wymyślił mechanik po dwutygodniowej diagnostyce ?...

Po czym nastąpił tygodniowy montaż i oddanie auta do końca tygodnia. Jednak w nowym tygodniu okazało się że na nowych półosiach (gsp) jest jeszcze gorzej niż na moich.

Auto stało dalej u mechanika wq oczekiwaniu na półosie  "lepszej firmy". 

Teraz po długich próbach dodzwonienia się usłyszałem  że nie może dostać półosi w swojej hurtowni.

Mówił coś o półosiach lobro. 

Auto oczywiście zabieram do 4 tygodnie na ogarnięcie poduszki pod skrzynią biegów i przegubów/półosi to nieco długo. 

Opublikowano

Nie wiem dlaczego w ogóle ludzie półosie wymieniają na ślepo ale rozumiem, że nie Ty decydowałeś o tym. Ciężka sytuacja żeby teraz prosić mechanika o montaż starych części (które pewnie już dawno są sprzedane lub zamontowane w innym aucie) i zwrot pieniędzy za zamontowane wadliwe sztuki..

Opublikowano
2 minuty temu, Langista napisał:

Nie wiem dlaczego w ogóle ludzie półosie wymieniają na ślepo ale rozumiem, że nie Ty decydowałeś o tym. Ciężka sytuacja żeby teraz prosić mechanika o montaż starych części (które pewnie już dawno są sprzedane lub zamontowane w innym aucie) i zwrot pieniędzy za zamontowane wadliwe sztuki..

Wszystkie decyzje podejmował mechanik wedle uznania. W moich okolicach ciężko o konkretnego mechanika. Albo kroją cię na częściach, albo czekasz na auto 4 tygodnie jak ja i odbierasz niesprawne ?

Opublikowano
59 minut temu, Bambr97 napisał:

Albo kroją cię na częściach, albo czekasz na auto 4 tygodnie jak ja i odbierasz niesprawne

Trzeba zakupić trochę narzędzi i zacząć robić większość samemu.

Opublikowano
4 godziny temu, Bambr97 napisał:

Wszystkie decyzje podejmował mechanik wedle uznania. W moich okolicach ciężko o konkretnego mechanika. Albo kroją cię na częściach, albo czekasz na auto 4 tygodnie jak ja i odbierasz niesprawne ?

Jak do mnie mechanik nie dzwoni o konkretnej godzinie i się spóźnia już godzinę to sam dzwonię i się dopytuje... A jak rżnie głupa, że auto będzie za 2 dni to każe mu składać na starych częściach i auto zabieram. Raz tak miałem i do tej pory robi zawsze na czas xd ?

Opublikowano
2 godziny temu, Gremlin0209 napisał:

Jak do mnie mechanik nie dzwoni o konkretnej godzinie i się spóźnia już godzinę to sam dzwonię i się dopytuje... A jak rżnie głupa, że auto będzie za 2 dni to każe mu składać na starych częściach i auto zabieram. Raz tak miałem i do tej pory robi zawsze na czas xd ?

Ja też w tym przypadku cierpliwy jak nigdy. 

Z tym, że bujam się z tą usterką od marca i postanowiłem żeby było zrobione nieważne ile aby było. No i nadal nie jest ?.

Co do naprawy samemu - wolę nie spieprzyć sprawy jeszcze gorzej niż jest i podziwiam tych co sami grzebią przy furce ?