Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na poczatek sprawdz VAGiem Modul Komfortu - czy w ogole mozesz sie z Nim polaczyc...jak sie polaczysz to zobacz błedy.

Jak sie potwierdzi...to musisz odkrecic podstopnice (ten plastik na noge koło sprzegla) , potem sciagnac plastik kolo podstopnicy i plastik przy progu. Potem targasz wykladzine do gory na max odsunietym fotelu i powinienes dojsc do plastikowej puszki w ktorej jest MC.

Teoretycznie cała reszta funkcji, za które odpowiada moduł komfortu chyba działa tak jak powinna...

Wogóle to za co jeszcze ten moduł odpowiada- bo kojarzę, że szyby, szyberdach, chyba klima, oświetlenie wnętrza (u mnie nie ma pakietu światło)...?

No mnie np. tak padl w poprzedniej B7 ze nie swiecilo sie w ogole podswietlenie podsufitki i nie ryglowaly się tylne drzwi + nie działały tylne szyby - ale tylko tylne - bo przod działał.

Karol- sprawdziłem- wygląda na to, że cała reszta działa. Jutro postaram się podjechać do znajomego z VAGiem, zobaczymy co wyjdzie...

a tak poza tym masz włożoną tą zaślepkę w ścianie grodziowej pod akumulatorem?

zazwyczaj jak jest włożona to pojawia się problem z wodą pod fotelem kierowcy :kwasny:

hmm :eusathink: Nawet nie wiem- nie zaglądam tam za często... Ale zaraz- mówisz, że jak jest to wtedy jest problem?

Generalnie to nie zauważyłem żebym miał mokre dywaniki pod siedzeniami...

Bo to idzie po wiązce...dywanik moze byc suchy...

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jak ta gumowa zaślepka wielkości półtora kapsla po browarze pod akumulatorem jest wyjęta (jest dobrze) bo jak boczne odpływy się przy-pchają to tym środkowym otworem woda spłynie a jak jest włożona to woda się przelewa do środka :kwasny:

Opublikowano

Panowie bylem ostatnio w ASO i widzialem fajne koncowki wydechu - takie dymione jakby czarne, lekko sciete do dolu jak w B8 - jak myslicie, da sie to zalozyc do klekota? To jest spawane? skrecane? Nie miale czasu sie dopytac. I czy ktos zna moze cene??

Nr czesci spisany z koncowki: 8K0 253 825F

z góry dzieki.

Opublikowano
Panowie bylem ostatnio w ASO i widzialem fajne koncowki wydechu - takie dymione jakby czarne, lekko sciete do dolu jak w B8 - jak myslicie, da sie to zalozyc do klekota? To jest spawane? skrecane? Nie miale czasu sie dopytac. I czy ktos zna moze cene??

z góry dzieki.

dymione zdały by egzamin w klekocie bo tak nie było by widać osmolonej końcówki jak to jest przy braku DPF-a :grin:

jeśli są stalowe to pewnie, że najbezpieczniej je przespawawszy aby właściciela nie zmieniły :wink:

KERCZI wejdź na stronę sklepu gajosa to może pokaże cenę po wbiciu nr

Opublikowano

z góry dzieki.

Karol, wg Audiforum:

"Old part number 8K0 253 825 F is replaced with 8K0 071 761A"

Tej pierwszej nie mogłem znaleźć u Gajosa- 2 już jest:

[TABLE=width: 100%]

8K0071761A

KOŃCÓWKA RURY WYDECH.

[TD=align: right]278.01

[/TD]

[TD=align: right]341.95

[/TD]

[TD][/TD]

[/TABLE]

Foto

Opublikowano

o to to to :) to jest cena za sztuke?? czy za kpl.

234554_x800.jpg

Opublikowano

chyba za sztukę- ale nie wiem- to są podwójne czy pojedyncze?

Opublikowano

To ja potrzebuje dwa pojedyncze

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Karol- Te 340 brutto to chyba za 1szt. cena jest.

---

Pytanie do użytkowników 3,0 TDI. Na jakim oleju jeździcie? Wiem, że jest temat o oliwach- ale jak go czytam to to głównie bicie piany jest i każdy chwali swoje.

Poprzedni właściciele lali CastrolaLL 5W30, ja pierwszą wymianę zrobiłem na Motula X-Clean 5W30 (przy pierwszej wymianie rozrządu).

Na Motulu przejeździłem może ze 2 miesiące jak się silnik znowu wysrał - w sensie szklanki się zawieszały... I mi AZ-eci zalali znowu Castrola (bo zapomnieli, że chciałem Motula)...

No i nie wiem na co przejść... W sumie jestem za Motulem- ale mam taki trochę strach :facepalm:(może nie do końca uzasadniony...).

Opublikowano

Kolego

masz jeszcze Valvoline liqui moly:)

u ojca laliśmy castrola ale teraz liqui moly i bez kłopotów:)

---------- Post dopisany at 08:22 ---------- Poprzedni post napisany at 08:08 ----------

Glupie pytanie jak wyciagnac zarowke z dziennych ;-) tygrys wyslij mi zdjecie twoich lamp na czarno pomalowanyh

Wysłane z mojego LT26i

właśnie przy inwestowałem w lampki ale do mojego chyba nie będzie pasowało:slina:

http://s7.postimage.org/r2337sgh3/like_a_b.jpg

takie cos?

właśnie przy inwestowałem w lampki:)

ale do mojego chyba nie będzie pasowało :slina:

Opublikowano

Cieszę sie ze zmieniles bo te Hidy to hardkor był. ;)

Są rożne opcje pomalowania, nie musi być jak u mnie. Możesz blendy i / lub obramowke ksenonu w chrome zostawić...

Możesz tez na żółto walnac- będzie lans pod remizą :kox:

Opublikowano

Ja tam jeżdżę na Castrollu i nie ma problemu. Ważne tylko aby był odpowiedni dobrany, aby był oryginalny a nie podrobione scierwo no i ostatecznie aby wymieniać go tak jak Bóg przekazał, nawet co 10-12 tysięcy. Reszta jest mniej istotną.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

turzol to że się da mocniejszy siłownik i coś tam jeszcze i sama się otwiera to akurat wiem, mi chodzi żeby się sama zamykała jak w pasacie.

Opublikowano

aaaa, to takiego ficzursa w B6/b7 nie widziałem

Opublikowano
  • Autor
aaaa, to takiego ficzursa w B6/b7 nie widziałem

Trzeba w etce obadać co tam siedzi w takim passacie, chyba że kolo to dorezał np. z B8 :whistling:

Opublikowano

Mnie właśnie też interesuje żeby się to też zamykało automatycznie, bo po co mi takie coś tylko do otwierania jak później i tak muszę zamknąć ręcznie. A pasuje jak pada deszcz nie wychodzić z auta jak żona pakuje zakupy do bagażnika po to tylko żeby zamknąć :whistling:

Opublikowano

turzol to że się da mocniejszy siłownik i coś tam jeszcze i sama się otwiera to akurat wiem, mi chodzi żeby się sama zamykała jak w pasacie.

Tam wkladaja jakies sprezyny do tych silownikow ze to pierwsze odbicie jest a pozniej juz silowniki podnosza...