Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to nie dogadalismy sie, chodzi mi o te dwie czerwone diody co oswietlaja okolice biegow i sa w opcji pakietu ŚWIATŁO. ;)

:doh::decayed:

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

w a6 jest prawie tak samo otwierasz z pilota czy z boku drzwi i git ale by zamknąć to trzeba nacisnąć już w klapie guziczek tak czy siak na jedno wychodzi z tymi mocniejszymi silownikami:0

a gdzie dostane takie silowniki wie ktoś może?

ale pytanie jak z zamykaniem:kox:

Kolego firma Kufatec już poradziła sobie z zamykaniem klapy w A6 i A4-B8 z kluczyka :wink:

Zresztą nie tylko z Audi bo Skoda i VW też na tym skorzystało :wink:

Opublikowano
  • Autor

Piotrek ale B7 to nie B8 czy A6, tam jest więcej miejsca na zamontowanie "tego mechanizmu" do zamykania.

Opublikowano

Wiem H4mm3r, oczywiście chodzi tutaj o wersje które mają już "te mechanizmy" zamontowane seryjnie lub da się dołożyć takowe. Kufatec zrobił tylko moduł który pozwala na sterowanie pilotem/kluczykiem :wink:

Opublikowano
  • Autor
Wiem H4mm3r, oczywiście chodzi tutaj o wersje które mają już "te mechanizmy" zamontowane seryjnie lub da się dołożyć takowe. Kufatec zrobił tylko moduł który pozwala na sterowanie pilotem/kluczykiem :wink:

Doczytałem to na ich stronie :wink:

Opublikowano
chetnie przygarnę taką obudowę pod szyber z ledami...gdyby byla do sprzedania.

ja wsadzilem żarówki ledowe i jest git:decayed:

i dziurki wywierciles tak na zywca???

ja wierciłem.jak wypniesz lampkę sufitową to od środka masz widoczne miejsca gdzie powinny być dziurki.bierzesz ostre! wiertło trochę mniejszej średnicy niż wytłoczenia na obudowie i delikatnie wiercisz od wewnątrz do momentu aż na zewnętrznej stronie będzie się robiło lekkie wypiętrzenie.wtedy trzeba delikatnie wiertłem przewiercić od zewnątrz i jest gites.wszystko powoli i bez użycia wiertarki oczywiście,tylko ręcznie

Opublikowano
o to to to :) to jest cena za sztuke?? czy za kpl.

http://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/234554_x800.jpg

Kerczi znalazłem na włoskiej stronie TERMINALI SCARICO NERI LUCIDI AUDI A4 A5 Q5 ORIGINALI - Accessori - Negozio Online - Salvia Auto Snc

98 euro za dwie nakładki, napisałem do gościa pytanie o średnice, bo umnie trzeba uciąć i spawać, obie rury mam w dół

Opublikowano

Kerczi znalazłem na włoskiej stronie TERMINALI SCARICO NERI LUCIDI AUDI A4 A5 Q5 ORIGINALI - Accessori - Negozio Online - Salvia Auto Snc

98 euro za dwie nakładki, napisałem do gościa pytanie o średnice, bo umnie trzeba uciąć i spawać, obie rury mam w dół

to ja się przyłączam do MODa :)

Opublikowano

to ja się przyłączam do MODa :)

z tego co pamiętam to u mnie są takie tylko w chromie :whistling:

Opublikowano

a wiecie jakie siłowniki czy co tam jeszcze zastosować żeby ta klapa w avancie się otwierała jak na filmiku co wkleił turzol??

Opublikowano
a wiecie jakie siłowniki czy co tam jeszcze zastosować żeby ta klapa w avancie się otwierała jak na filmiku co wkleił turzol??

Trzeba 2 siłowników o sile ok 650Nm oraz takich sprężyn

2x Federelement SZ 8010.20 x 032 32 automatisch Heckklappe BMW und andere TOP | eBay

Tak to wygląda zamontowane w B7 na gotowo

WU14DiMl.jpg

Dla sprechających poniżej jest cały temat na A4-freunde.com gdzie omawiany jest ten mod

8E/B7 Umbauanleitung zur autom. Heckklappenöffnung am B7 Avant

Opublikowano

Jakby ktoś się pisał brać te sprężyny z ebay to też bym się podpiąłem pod przesyłkę. Swoją drogą. Można ładnie sobie zęby wybić : )

Opublikowano

Ja też chetnie kupie takie sprężyny, wtedy tylko siłowniki wraz z tymi sprężyną i środkowym otwieram? Czy jeszcze cos potrzebne, ciekawe jak będzie się otwierał normalnie z klamki.... Będzie walka :-)

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Ja też chetnie kupie takie sprężyny, wtedy tylko siłowniki wraz z tymi sprężyną i środkowym otwieram? Czy jeszcze cos potrzebne, ciekawe jak będzie się otwierał normalnie z klamki.... Będzie walka :-)

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

Dodatkowo jakies oringi i pierdolki. Ja nie jestem az tak mocny w germanskim zeby ten temat ogarnac w 100%

Wysłane z mojego MT11i

Opublikowano

ciekawi mnie z jaką siłą po tym modzie trzeba potem ciągnąć tą klapę żeby się zamknęła :polew:

Opublikowano

cześć!

mam mały problem, wywaliło mi spaloną żarówkę w podświetleniu tablicy rej.

wcześniej miałem coś takiego, wymieniłęm lampkę (w drugiej mam kamerkę) ale powiedziano mi, że to nie kwestia lapmki co popalonych kabli w (chyba) blendzie, tak to wtedy zrozumiałem, ktoś tam coś podłubał i tymczasowo zrobił.

ale znowu teraz się błąd pojawił, chociaż lampka świeci.

postanowiłem kupić blendę nową czyli ten wkład, ale jak patrze na allegro na te blendy, to się zastanawiam - tam są w ogóle jakieś kable? czy to napewno to mam wyminić czy coś głebiej w klapie?

bo ta blenda poza lampka to wydaje mi si.ę tylko kawałkiem plasitku.

nie bardzo mam jak rozkręcić teraz to wszystko bo nie mam gdzie, ale może ktoś z Was się tym bawił i chociaż podpowie czy w blendzie faktycznie jakieś kabelki są? - wiem, że nikt mi nie wywróży, czy to blenda czy nie, ale chodzi mi o same kable czy tam jakieś są, czy to jednak coś głębiej - nie chce kupić niepotrzebnie nowej blendy.

Opublikowano
  • Autor

Tam nie ma kabli tylko takie "płytki" wtopione, a to raczej się nie przepali. Ewentualnie miejsce styku lampki do tej płytki, ale skoro lamki świecą to nie wiem o co chodzi...

Opublikowano

oki, dzięki za info, więc podjadę to warsztatu niech sprawdzą i powiedzą co konkretnie zamówić, wcześniej mówili o problemie z kablami i byłem pewny, że to blednę trzeba wymienić, ale już mam jasność i na miejscu dopytam :)

Opublikowano

Miałby ktoś fotkę porównawczą jaśka kierownicy 3 a 4 ramiennej? Nie potrafie tego odróżnić wzrokowo

Opublikowano

To jest 4ramienna, różni się tymi wycięciami na ramiona kierownicy:

1f6231a2c11a.jpg

A tu trójramienna:

8e9cb96be264.jpg