kamilj21 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Witam! Wyciągałem wczoraj znajomego z rowu i przypaliłem sprzęgło. Jak się zorientowałem to odpuściłem, ale spod auta poszedł dym i straszny smród. Po tym biegi zaczęły wchodzić troszkę gorzej. Dzisiaj miałem problemu z wrzuceniem biegu pierwszego i wstecznego. Później nie mogłem w ogóle wrzucić jedynki wstecznego, a i na innych biegach był wyczuwany dość duży opór. A przy ruszaniu z jedynki autem troszkę szarpie. Auto odstawiłem do garażu. I teraz się zastanawiam się czy do wymiany mam samo sprzęgło czy razem z dwumasem? Coś czuje, że dwumas też, ale jednak mam nadzieje, że nie...
pioteros Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Dwumas też mógł dostać po tylku szczególnie jeśli auto ci teraz szarpie, mam w niedużych pieniądzach całe sprzeglo z dwumasem na sprzedaż po w miarę nie dużym przebiegu, od 1.8 jakby co to na pw Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m
kamilj21 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zastanawiam się nad kupnem od kolegi pioteros tego sprzęgła z dwumasem. Tylko chciałbym mieć pewność, żę będzie pasować na pewno z silnika 1.8 do 1.8 turbo?
lukaszek13ns Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 dwumas na pewno będzie pasował, podobno od 1.8 jest dużo bardziej trwalszy niż od 1.8t znam osoby ktore taka podmianke robiły i wszystko jest ok, co do sprzęgła to nie wiem
pioteros Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Czy jest trwalsze to nie wiem ale na pewno mniej dostaje po tylku w słabszej wersji silnikowej, dlatego używki od wolnossakow są w lepszym stanie Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m
Tobike Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Albo sprzęgło się skleiło albo docisk i tarcza się uszkodziły bo ten opór przy wrzucaniu biegów to jest nie rozłączanie skrzyni od silnika (niewysprzęgla)
kamilj21 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Czyli dwumas może być w porządku?
markus85 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Jak nie rozbierzesz to można wróżyć. Wypinaj skrzynie i będzie widać co i jak. I tak nic nie oszczędzisz jak kupisz tarcze a okaże się po zrzucie skrzyni że reszta też dostała baty.
roverck Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam. Czy w audi a4 b5 1.8 wymienia się olej w tylnim moście(Dyferencjale)?
roverck Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Jaki olej do dyfra? Mam 190tys przejechane czy warto wymienić?
pioteros Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 najpierw zobacz czy nie masz wyciekow z simeringow pol osi i wału, jak masz to odrazu kup sobie nowe i wtedy wymien olej olej to 75W90
wampir Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Czy w B6 podczas wymiany sprzegla wymienia sie takze jakies uszczelki?
Rekomendowane odpowiedzi