tom4275 Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 8 godzin temu, gonzalez09 napisał: czy da rade wymontowac boczek bez polamania tych spinek?? spróbuj porządnie nagrzać punktowo np. suszarką
nitroo Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 No, ale ja się pytam, po co? Spinka to koszt chyba 3.50 zł. Raz wyrwana spinka nie będzie więcej już tak dobrze trzymać. Skoro ma nic nie trzeszczeć, to w czym problem?
tom4275 Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Nitroo, wszystko tak, masz w 100% rację, tylko sam wiesz jakie to upierdliwe jak za każdym razem chcesz tam tylko zajrzeć i trzeba lecieć po spinki, a jak już Cię poniesie i chcesz wszystkie boczki zdjąć to już koszt tych wszystkich spinek trochę wyniesie więc nie zaszkodzi trochę się postarać i kilka oszczędzić i wymienić dopiero jak się skończy wszystkie mody
gonzalez09 Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 no wlasnie kolego do tego daze bo juz sciagam nie pierwszy raz
ADeK Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Wszystko zależy jaki jest stan spinki i wyczucie przy demontażu. Mam prawie wszystkie nowe i jak ponownie sciagałem boczki w celu wymiany na skóry to dwie stare mi pękły. Oczywiście nie ma reguły piszę tylko jak to było u mnie.
arczi_a4 Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Też mnie czeka ta operacja bo chcę wymienić klamki zwykłe na podświetlane i widzę że te spinki w ASO kosztują mniej (około 2,65zł/szt.) niż w Romixie (4,59/szt.) !!! Masakra jakaś...
wyzyk83 Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 ori spinki tak się nie urywają jak zamienniki
mnaso Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Akurat spinki to loteria, wszystko zależy jak będzie się demontować boczek. Ja kupiłem w aso, i przy 2 zdejmowaniu akurat nowe pękły a stare dalej trzymały co nie zmienia faktu, że spinki lepiej zakupić ori
nlukasn Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Panowie urwała mi się linka od mechanizmu podnoszenia szyb, zamówiłem już nowy. I mam mały problem... jak odkleić od karoserii tą matę wygłuszającą żeby jej nie podrzeć? Próbowałem w miejscach klejenia lekko ogrzać, niby odkleja się lepiej tylko, że klej zostaje na karoserii zamiast zejść razem z tym wygłuszeniem ehh I czym ją później przykleić jakiś klej jest do tego czy może używać taśm? Bo coś czuję, że ten z którym mam teraz problem już się do niczego nie nada, bo oderwie się od maty. Oglądałem film na yt wyglądało to banalnie prosto, co swoją drogą jeszcze bardziej mnie śmieszy bo okazuje się, że mam z tym największy problem hehe Podam linka, może kiedyś komuś się przyda: -------------------- edit Po dobrym podgrzaniu klej odzyskał swoje właściwości i ponownie zaczął kleić. Edytowane 18 Marca 2017 przez nlukasn
KoWaL_89 Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Drogie są te spinki ori? Zamienniki są gorsze?
nitroo Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 2 złote z hakiem chyba. Bierz ori.
arczi_a4 Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Z tego co kojarzę to jak kupowałem w ASO w Łodzi parę miechów temu to wszystkie spinki na wszystkie drzwi to chyba coś w sumie około stówki wyszło...
nitroo Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Podaję ceny bez zniżek w ASO.Duża spinka (8E0868243) koszt 2.66 zł.Mała spinka (8E0867276) koszt 3.05 zł.Małe są 2 na drzwi, a dużych chyba 5.
jaguaro Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 To na komplet drzwi wychodzi 82,92zł Warto być ostrożnym przy rwaniu tapicerki :-) Tapnięte z iPhone
LChris Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Ostrożnie nic Ci nie da. Zdecydowane szarpnięcie. jak ma pęknąć to i tak pęknie. Lepiej jak jest ciepło spinki są bardziej elastyczne, ale nie ma reguły.
jaguaro Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Zawsze można też kupić klucz do wyciągania spinek, koszt zależny od modelu 12-50zł. Tylko żeby się dostać chociażby do jednej i tak trzeba szarpnąć i prawdopodobnie złamać ale to zawsze mniejsze straty. Ja nie ładuje wszystkich spinek jeśli wiem, że w krótkim czasie będę rozbierał. Najczęściej pękają właśnie od dołu, choć reguły nie ma. Zapas zawsze wskazany. Tapnięte z iPhone
gardom Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 W moim przypadku wystarczyło ostrożne i delikatne podejście, a żadna spinka nie uległa uszkodzeniu. Można sobie pomóc np. śrubokrętem w podważaniu
Besiek1337 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Panowie pomocy czy ta część drzwi jest przyklejona do reszty?? Nie jestem w stanie spasować tapicerki ponieważ odstaje od steony lusterka i ociera o klapkę bezpieczników
Rekomendowane odpowiedzi