Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJL] Jaszczurowy dyliżans na flatach z jęzorem :P ==>> Sprzedam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to albo kręcenie albo wymiana, ale na pewno robota Cię czeka :)

Opublikowano

tyłu to ty nie ruszaj tylko krynć przodem :naughty:

bra na masce dla ozdoby czy boisz sie kamyczków?

Opublikowano

Mówisz, żeby tył zostawić? W sumie, to dwóch paluchów już z tyłu nie dam rady włożyć między oponę a nadkole. Pewnie tak zrobię, albo pomierzę raz jeszcze na spokojnie i jakieś równe cm poustawiam wszędzie. Mam nadzieję, że po zimie nakrętki nie będą stawiały oporu :P Zakonserwowane były odpowiednio.

Pytanie, ile cm ustawiać ?:D

Odnośnie maski, to mam zniszczoną, właśnie kamyczkami.

Więc wpadłem na pomysł bra, do czasu aż nie znajdę w kolorze maski, ew. może pójdzie do lakierowania. Jeszcze zobaczy się.

Chyba wielkiej tragedii nie ma co ?:P

W weekend miałem w planach kręcenie gwintem i modzenie felg, ale z planów nic nie wyszło.
W związku z tym, aby nie tracić czasu, to zająłem się nieświecącą kontrolką od ręcznego oraz złuszczonym guzikiem rękojeści, purchlami na aluminiowej listwie nad tylną rejestracją, pasem do haka oraz czyszczeniem wkładki filtra powietrza.
Kontrolka od ręcznego nie świeciła, bo brakowało przełącznika, takiego jak na foto poniżej. Pewnie komuś się popsuł w przeszłości i żeby nie świeciło cały czas na zegarach, to go wymontował całkiem.
Przy okazji zmieniłem sobie też łuszczący się guzior na ręcznym, bo drapał mnie w palucha :P
Jak już rozgrzebałem tunel środkowy, to znalazła się też zaginiona sprężynka od pokrywki tylnej popielniczki. Oczywiście umieściłem ją na miejscu i klapka przestała latać :P
t_20150517_170558_196.jpg
Z listwa z klapy było gorzej. Nie miałem weny na malowanie, więc zdarłem tylko purchle papierem ściernym i psiknałem całośćplasti lakiem w czarnym macie. Będę musiał przy okazji odmalować bardziej profesjonalnie :P
Oczywiście w czasie demontowania tapicerki z klapy, połamałem dwa zaczepy i nie obeszło się bez klejenia.
Ale to już standard, muszę się za nową tapicerką na klapę rozejrzeć.
Następny w kolejności był czujnik temperatury reduktora, który uwaliłem przy jego regeneracji. Podłączyłem go tym razem na wsuwki, żeby nie ukręcić przy kolejnej okazji.
Test na kompie - rezultat pozytywny, są odczyty.
Niestety okazało się, że zbiornik pusty i testy zasilania gazem musiałem odłożyć na inny dzień :P
W międzyczasie wymontowałem wkładkę filtra powietrza.
Oczyściłem ją z nagromadzonego syfu szczotą, później zgodnie z instrukcją przemyłem wodą pod ciśnieniem od strony czystej do brudnej.
W czasie gdy wkładka sobie leżała i schła, ja złapałem się za odkładany od jakiegoś czasu projekt pasa w miejscu haka. Moim zdaniem wyszło całkiem nieźle.
Zauważyłem, że w tym sezonie może być na to moda, więc będę jednym z pierwszych, którzy już mają :P
W poprzednim aucie nie zdążyłem patentu wdrożyć :P
Rezultat na foto poniżej. Auto niestety brudne na zdjęciu, bo któreś z drzew strasznie pyliło :/
t_20150517_202108_196.jpg
Na sam koniec walki pozostało mi nasączenie wkładki filtra i jej umieszczenie w puszce.
Tutaj już bez niespodzianek było :P
Opublikowano

Pracowicie :wink: zaczepy od tapicerki tylnej klapy polecam nasmarowac. Ulatwia to pozniej demontaż. Z przodu jak dla mnie za duzo bajerow. :(

Opublikowano

Jak będzie nowa tapicerka, to pomyślę o smarowaniu :P

Opublikowano

zdejmij bre z maski bo na nią moda minęła pare ładnych lat temu :P

Opublikowano (edytowane)

Jak będę miał drugą maskę w kolor bez odprysków, to zdejmę :P

Poza tym, ja nie idę za modą :] Robię coś w aucie bo mi się podoba, a nie bo jest na to moda :D

Dotarł nowy zbiorniczek płynu chłodzącego :D

W weekend podmianka - odmładzanie pod maską :D

Edytowane przez j4s2c2vr
Opublikowano

jakiej firmy kupiles?

Opublikowano (edytowane)

Zbiorniczek z olx, ktos pozbywal sie nowki...

marki Vika (pewnie jemu nie przypasowal)

takie oznaczenia:

thumb-img-14325442841580299915.jpg

Z tego co sie orientowalem, to literka na koncu oznacza ksztalt wtyczki.

Do tego pasujacy korek z Topranu taki o:

thumb-img-14325442851662592163.jpg

Oczywiscie sam korek nowy, do starego zbiornika nie pasuje :P Nie wiedziec czemu :P

A taki efekt uzyskalem :

thumb-img-14325442851164159265.jpg thumb-img-14325442861470753367.jpg

Autko odmlodnialo o jakies 5 lat :D

Teraz oslony VR5 szukam :D

Edytowane przez j4s2c2vr
Opublikowano

moj ori korek pasil do nowego zbiorniczka, tez jakis chinczyk :D

Opublikowano (edytowane)

Powiedzcie mi jeszcze koledzy, w którym miejscu robić czujnik ciśnienia oleju...

thumb-img-1432544287375137139.jpg

i chciałbym też się dowiedzieć za co odpowiedzialny jest ten zaworek:

thumb-img-1432544287952445731.jpg thumb-img-1432544288417968166.jpg

PS. tutaj kilka fotek z pierwszego spotu Audi Spot Wwa :]

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.793499960746961.1073741830.737367523026872&type=1

Edytowane przez j4s2c2vr
Opublikowano

czujnik raczej obojetne bo wszystkie otwory lacza sie bezposrednio gdzie bys sie nie wwiercil, ja mam w 2 od prawej

zaworek jest po to zeby olej po zgaszeniu silnika nie splywal i zeby za kazdym razem odpoczatku nie budowalo sie cisnienie oleju, w momencie kiedy jest niesprawny i wylatuje czesto, przy odpalaniu slychac napinacz lancuszka

oczysci, odtlusc gwinty i dobrze go skrec na klej do gwintow

Opublikowano

dziś dostałem paczkę :D

pomocnik już się rwie do pracy :D

thumb-img-1433765599690841200.jpg

Opublikowano

2 Din?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Si :D

Jak dobrze pójdzie, to w weekend wadzę do auta ;)

Edytowane przez j4s2c2vr
Opublikowano

Pozazdrościć :) u mnie w weekend siadły lusterka elektrycznie składane i powoli kończę oklejanie i malowanie środka :) oraz zawias"zamówiony":)

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zakładaj panie już temat... Zamiast czekać :D Wczoraj władowałem 2din i zmieniłem olej z filtrem. Teraz musze sie za radyjkiem rozejrzec...

Opublikowano

Mody, no ciekawe nie powiem ;) Kolor flatów też znajomy, zabudowę bagażnika też taką planuję :wink: Zmiany w dobrą stronę zmierzają :P

Opublikowano

Założę temat jak założę ładny zderzak :) wcześniej to wstyd :) no chyba że felga będzie odwracała uwagę :)

a radio z androidem/markowe/ori ?

Opublikowano

Teraz oslony VR5 szukam

Chyba mam gdzieś od 2.3 V5 ale z logo VW