Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki olej polecacie do A4 B8 2.0 TDI CR?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy to odpowiedni olej? Nie powinno być napisane Full synthetic?20180510_093341.jpg

Opublikowano

Castrol to nie jest odpwiedni olej..

Najpierw kup porządny olej a później się martw co powinno być napisane ;)

Opublikowano
Witam, czy to odpowiedni olej? Nie powinno być napisane Full synthetic?20180510_093341.thumb.jpg.d1381c7297aa66faa93e6c94c25b2f0c.jpg

Weź motula albo valvoline. Będzie Pan zadowolony

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

To stosuj dalej, dla mnie to możesz i bez oleju jeździć ?

Opublikowano

poczytaj sobie o Castrolu na tym forum czy na innym to się dowiesz dlaczego nie należy go stosować. W tej cenie dostaniesz lepszy .

Opublikowano

Ten 20 letni jeszcze będzie jeździł a Ty swój będziesz musiał na złom oddać :decayed:

Opublikowano

po 3k km na Castrolu silnik klepał. Jak zlałem olej to wyglądał jak olej z diesla. Na Xcessie czy Synpowerze dużo lepsza kultura pracy silnika. Olej po 10kkm wyglądał dużo lepiej niż po 3k km na Castrolu.

Opublikowano

No to go sobie zalewaj. Po co ta spina. Jak dla mnie możesz wcale oleju nie zmieniać.

Opublikowano

Po co kolega od Castrola zadaje pytania w tym dziale skoro wszystko wie i jego olej jest najlepszy.. 

Opublikowano

Mati, skoro masz takie dobre zdanie o tym oleju i jeździłeś na nim w innym aucie z silnikiem diesla to na jaką k**wę się pytasz o ten olej ? Skoro wcześniej miałeś diesla i teraz też to chyba powinieneś wiedzieć co ma być napisane na butelce :decayed:

Opublikowano

Panowie . jaki olej kupić do 2.0 CAGA ? MOTUL xclean 5w30 bedzie spoko ? czy cos innego z motula wybrać ? musi spełniać normę 507 rozumiem?

Opublikowano

Koledzy a próbował ktoś Yacco? Bo znalazłem na ten przykład Yacco Lube DE 5w30 z normą 504.00/507.00? ? Na papierze parametry wygladaja spoko.

Opublikowano
Godzinę temu, kubajvc napisał:

Panowie . jaki olej kupić do 2.0 CAGA ? MOTUL xclean 5w30 bedzie spoko ? czy cos innego z motula wybrać ? musi spełniać normę 507 rozumiem?

Tak, musi spełniać normę 504 00 / 507 00 - ten olej, który podełeś jest dobry. Leję dosłownie taki sam :)

37 minut temu, AudiRacer11 napisał:

Koledzy a próbował ktoś Yacco? Bo znalazłem na ten przykład Yacco Lube DE 5w30 z normą 504.00/507.00? ? Na papierze parametry wygladaja spoko.

Ja nie próbowałem i pomimo całej otoczki i reputacji o Yacco wolałbym tego nie lać. Ale ile ludzi tyle opinii, jedni będą bronić Catrola a inni Motula.

Opublikowano
W dniu 8.06.2018 o 15:01, Boukhiar napisał:

Tak, musi spełniać normę 504 00 / 507 00 - ten olej, który podełeś jest dobry. Leję dosłownie taki sam :)

nie musi, może być 502.00/505.00/01

jest tylko jeden warunek: C3

Opublikowano

ja leje od 3 lat mannol za 85 zł do tdi niskopopiołowy, 11 koła i wymiana i mam gdzieś drogi marketnig czy ładne pudełka;

Opublikowano
W dniu ‎08‎.‎06‎.‎2018 o 15:01, Boukhiar napisał:

Ja nie próbowałem i pomimo całej otoczki i reputacji o Yacco wolałbym tego nie lać. Ale ile ludzi tyle opinii, jedni będą bronić Catrola a inni Motula.

A czemu? Złe doświadczenia czy luźna opinia? Bo jak sam mówisz skoro Yacco ma dobrą reputacje to może jednak warto? Do tego też dochodzi jeszcze cena, nie jest to najtańszy olej bo jak koleżanka Jedenastka zauważyła mamy manola za 85zł :P ale i tak uważam, że  tragedii nie ma. 

Opublikowano (edytowane)

Tylko i wyłącznie prywatne odczucia :(Do motocykla leję Motul to do samochodu też leję Motul :)

@Dev racja! Może być jeszcze na przykłąd Motul 8100 FE C2/C3

Edytowane przez Boukhiar
Opublikowano
W dniu 11.06.2018 o 07:28, jedenastka napisał:

ja leje od 3 lat mannol za 85 zł do tdi niskopopiołowy,

A jaki dokładnie ? SCT - Mannol - Fanfaro z jednej stajni,  blendują oleje na całkiem przyzwoitych bazach.

Opublikowano
W dniu 8.06.2018 o 15:01, Boukhiar napisał:

Ja nie próbowałem i pomimo całej otoczki i reputacji o Yacco wolałbym tego nie lać.

Będę bronił jakości tych olejów.

Maja wyśmienite produkty i bardzo szczelną dystrybucję.

Używam ja i moi znajomi od prawie 20 lat i nie było żadnej wpadki jakościowej.

Opublikowano
Teraz, KINIAM napisał:

Będę bronił jakości tych olejów.

Maja wyśmienite produkty i bardzo szczelną dystrybucję.

Używam ja i moi znajomi od prawie 20 lat i nie było żadnej wpadki jakościowej.

Pytanie tylko jak sprawdzić taka  jakość oleju