budynx Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Czy zalewał ktoś "Quantum Longlife III 5W30"? Ponoć dedykowany tylko dla grupy VAG i leją go w każdym serwisie w UK, nawet Audi dealer go sprzedaje. Mam dylemat Quantum czy Motul? Poprzedni właściciel lał "Quantum Longlife" Ktoś pomoże!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych4000 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 A jaki jest symbol katalogowy filtra oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osta Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Ile dolac oleju? 2.0 CAHA 170km. Nie wiem za bardzo o co chodzi bo nie zapaliła mi się kontrolka od poziomu oleju ale jak podniosłem maskę to wyskoczyło mi że nie ma oleju a jak teraz dolałem 250ml to poziom podniósł się na tym pasku o jakieś pół cm i nie wiem ile jeszcze dolać z pół litra? Edytowane 23 Października 2016 przez Osta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras92 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Witam kolegów, Jaki olej silnikowy polecacie do 2.0TDI kod silnika CAGA. Dotychczas był 5w30. Przebieg 270k km. W warsztacie polecili http://m.ceneo.pl/23819223 Cena +/-180zł. Pamiętam jak za olej płaciłem ok.400zł motula do innego autka, więc czy w/w olej będzie wporzadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiorek Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Cześć. Od lat 8 zalewam do aut tylko valvoline.Do 1.8t lałem maxlife 5w30. Obecnie w moim 2.0Tdi zalany jest ten oto wskazany przez Ciebie Valvoline. Wymiana co 10 tysi, silnik w środku czysty, bez złogów i nagaru. Uważam go za olej bardzo przyzwoity w swoim przedziale cenowym.Dobry wybór. Napewno 100x lepszy niż to gówno co producent każe zalewać. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damis16 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 ja leje od niedawna Penrite Enviro+ 5w30 - podobno bardzo dobry olej. Cena to 197 zł za 5 l https://www.czarnepaliwo.pl/sklep/5w30/19-penrite-enviro-c4-5w30-5l.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxor02 Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam jaki olej polecacie do Audi 2.0 tdi 143ps ?Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovo Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Na pewno nie castrol . Lej Motul lub Wyższa półka Millers . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Łukaszu z motula specific 5W30 507.00 lub LM 5W30 top tec 4200. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osta Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Możecie mi wytłumaczyć dlaczego nie Castrol? Lałem zawsze Castrola i nigdy nie było problemów. Tak samo doświadczony mechanik od przeszło 15 lat zawsze leje Castrola i nie widzi w nim nic złego. Rozbierał masę silników u klientów którzy robią duże przebiegi i żadnego nalotu ani nagaru nie zauważył. Na dodatek do samochodów z dpfem trzeba lać troszkę inny olej żeby filtr się za szybko nie zapychał. Może ktoś mi wytłumaczyć skąd taka nagonka na Castrola? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieek Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Możecie mi wytłumaczyć dlaczego nie Castrol? Lałem zawsze Castrola i nigdy nie było problemów. Tak samo doświadczony mechanik od przeszło 15 lat zawsze leje Castrola i nie widzi w nim nic złego. Rozbierał masę silników u klientów którzy robią duże przebiegi i żadnego nalotu ani nagaru nie zauważył. Na dodatek do samochodów z dpfem trzeba lać troszkę inny olej żeby filtr się za szybko nie zapychał. Może ktoś mi wytłumaczyć skąd taka nagonka na Castrola? Kiedys jak mialem jeszcze B6 na pierwszy strzał poszedł castrol edge. Nastepny olej jaki zalałem to był motul X-clean 5-40 c3. Różnice jakie zauważylem były na korzyść Motula w sumie dwie. Pierwsza to zanik kilkusekundowego dźwięku "klepania" zaworów po odpaleniu zilmnego silnika. Druga to znaczny spadek brania oleju od wymiany do wymiany. Od tego dnia (a było to 8 lat temu) używam tylko Motula. Właśnie dzisiaj zalałem Motul 8100 X-clean+ 5-30 To pierwszy serwis który był dokonany poza Audi Pozdro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osta Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 @up dzięki Czy olej motul specific 5w30 507.00 będzie odpowiedni do A4 B8 CAHA? Czy wziąc jakiś inny z Motula? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vandit RF Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Po dolaniu oleju ile trzeba poczekać żeby spłynął i się unormował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Max minute Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osta Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Ponawiam pytanko Czy olej motul specific 5w30 507.00 będzie odpowiedni do A4 B8 CAHA? Czy wziąc jakiś inny z Motula? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadral20004 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 tak bedzie dobry.sam osobiscie taki wlalem ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Ponawiam pytanko Czy olej motul specific 5w30 507.00 będzie odpowiedni do A4 B8 CAHA? Czy wziąc jakiś inny z Motula? Xclean 5W40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osta Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Czemu 5W40 polecasz a nie 5w30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukfol83 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Witam, który z tych olei byście polecili, który jest lepszy do 2.0 TDI CR -> Motul Specific 5w30 ,507 czy Motul x-clean+ 5w30 ,507. Który ma lepsze parametry? Mam dylemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadral20004 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 faktycznie dylemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi