wrclaguna Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Podgrzewana szybe tez miałem w B6
alvaro Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 No właśnie jak miałem ?? A co do fury (B8-ki) to tak jak piszą piękny wypas jak na nasze PL realia
jedrekx Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 przecież chyba z tydzień temu Grzesiek sprzedał B6
Gibons Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zakupiłem troszkę kosmetyków do audiki mam zamiar dobrze dbać o nią. PB Natural Look - Szczerze polecam bardzo fajny produkt. Daje fajny efekt satyny a po przetarciu mikrofibrą faktycznie staje się matowy do tego rewelacyjny zapach Meguiars Glass Cleaner - Teraz wiem co to znaczy czysta szyba. Polecam również najlepszy środek jaki miałem do szyb. Dobra rzecz do rozpuszczania smoły z drogi etc dobrze się w tym sprawdza. Ja psikam tym całe auto podczas mycia. Nielsen Cyclone APC - Dla mnie bez rewelacji jak się skończy zamawiam coś innego. Nie wiem za bardzo o co chodzi, ale jak zalecali nałożyłem to przed woskiem. Moje odczucia tak jakby trochę odżywił lakier dodał trochę głębi, ale rysek nie przykrywa. Tego jeszcze nie testowałem. Jutro mam zamiar nałożyć to i przetestować akurat pogoda w sam raz do testów Tenzi - En Jee - Dobrze się sprawdza jak dla mnie. Testowałem to ręcznie - żadnych efektów nie było a robiłem miejsce 40x40 przez 20 min. Ręcznie do zajebania jeden krok. Wypróbuję jak będę miał polerkę. Tego jeszcze nie próbowałem, ale myślę że również bez polerki się nie obejdzie. Iron X - Nie ma się tu co rozpisywać robi robotę bez dwóch zdań. Według mnie ta piana jest do d*py - jak się skończy kupuję coś mocniejszego. 303 - Tego nie polecam nikomu - w komorze silnika jeszcze się to sprawdza, ale na zew plastikach siedzi do pierwszego deszczu potem ładnie spływa. PB Nattys Paste Wax Blue - Fajny wosk według mnie. Dobrze się go nakłada poleruje i za***iście pachnie gumą balonową. Gliptone - Na prawdę polecam robi robotę Zestawik do zabezpieczenia felg i opon - Sprawdza się znakomicie i bardzo wydajny Polecam każdemu taki zestaw. Oczywiście nie mogło zabraknąć rękawicy CarPro - Rewelacja jak ktoś się zastanawia czy warto ją zakupić to szczerze polecam warto. Jakieś tam mikrofibry i 2 x Fluffy zupełnie wystarcza do wysuszenia takiego avanta:) Pianownica PA + Karcher K5. 600 wystarczający zestaw do umycia samochodu.
griga-st Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Następny nakręcony:thumbup1:Do rainxa musisz dobrze szybę umyć, i min. dwa razy nałożyć.
Gibons Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2013 Następny nakręcony:thumbup1:Do rainxa musisz dobrze szybę umyć, i min. dwa razy nałożyć. O samochód trzeba dbać co do RainXa dzięki za radę tak też zrobię jeszcze do tego muszę wymienić wycieraczki bo te już rozmazują wszystko.
miodzio Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 autko zacne:kox: Widze że masz felgi jak ja powiedz mi czy musiałeś kombinować z roztaczaniem otworu centrującego??
Gibons Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2013 autko zacne:kox: Widze że masz felgi jak ja powiedz mi czy musiałeś kombinować z roztaczaniem otworu centrującego?? Felgi model z Audi a7 otwór był oryginalnie taki bodajże. ---------- Post dopisany 08-08-2013 at 12:49 ---------- Poprzedni post napisany 04-08-2013 at 21:51 ---------- No to tak pierwszy i chyba najważniejszy w brew pozorom mod mam już za sobą. Z resztą w taki gorąc nie chce się nic więcej grzebać.
Udała30 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 piękne auto i amstaff też mam ! z tym , że starsze audi i suczkę
makiGS Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 samochód na wielki plus robi wielkie wrażenia na drodze
Gibons Opublikowano 7 Września 2013 Autor Opublikowano 7 Września 2013 Ostatnio wpadł nowy mod. Lusterko pod High Beam Assist z wersji S-line. Zakodowałem też kilka rzeczy np: Zakupiłem też kilka fantów do dalszych modów:
Gibons Opublikowano 11 Września 2013 Autor Opublikowano 11 Września 2013 Przyszedł czas też na wymianę oliwy. Olej będzie wymieniany co 10.000km w serwisie a co 30.000km ASO. Poprzednia wymiana była przy 140tyś teraz mam 155tyś wymiana była w serwisie. Następna wymiana przy 165tyś już w ASO. Olej Motul Specific 5W30 Filtr Knecht
gofer86 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 bardzo ładna sztuka, co do wymiany oleju to jeszcze nie robiłem - u mnie jest Long Life z wymianą co 30kkm
Gibons Opublikowano 15 Września 2013 Autor Opublikowano 15 Września 2013 U mnie też jest long life tzn był bo ja osobiście jestem sceptycznie nastawiony to tego i będę wymieniał co 10tyś 140.000 ASO 155.000 Serwis 165.000 Serwis 175.000 ASO itd. Uważam że wymiana oleju + filtr nie jest jakoś bardzo kosztowna a na pewno dobrze wpłynie na naszą jednostkę więc nie ma co tutaj oszczędzać a zawsze można zrobić tak jak ja 2x serwis (cena 50zł) a za 3 razem ASO i znów 2x serwis i ASO
wojtsen Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 mega ciśniesz z tematem widać, że z detailingiem Ci nie na bakier. Powiedz - ładnie gra B&O ? np względem Serii ? No i co z kółkiem, zawiasem - jakiś plan ?
Gibons Opublikowano 16 Września 2013 Autor Opublikowano 16 Września 2013 Według mnie B&O gra całkiem przyzwoicie i dużo lepiej niż seria. Oczywiście mówię o odtwarzaniu oryginalnych nośników CD nie mp3 etc. Myślę że gdyby wygłuszyć jeszcze porządnie całość zagra to 100% lepiej. Pamiętajmy że w B&O nie chodzi o "umpa umpa" jak to ktoś napisał tylko o jakość dźwięku. Osobiście lubię słuchać głośno muzyki i dla mnie gra to wystarczająco dobrze jak na system do samochodu. Audiofilem nie jestem, ale tacy wybrzydzają nawet przy sprzęcie za 40tyś Oczywiście jeżeli planuje się mieć jakieś spoko CarAudio w samochodzie to najlepiej jest zrobić to całkiem od podstaw i na innych "klockach". Co do koła na pewno będzie zmiana felgi obecnie jest 19/8j/et47 zastanawiam się nad inną 19 lub 20cali co do zawieszenia obecnie S-line -20mm i najprawdopodobniej zmienię tylko sprężyny na H&R - 35mm dlatego że samochodu używam na co dzień i musi być praktyczny.
Rekomendowane odpowiedzi