bialy986 Opublikowano 20 Lipca 2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam. Ostatnio dużo czytam o wyborze i doborze hamulców,ponieważ czeka mnie wymiana.Jedni piszą żeby wybierać tarcze i klocki tej samej firmy,drudzy że nie koniecznie.Podobno miękkie klocki lepiej hamują ale szybciej się zużywają? A np.tarcze ferodo jakie są-twarde czy miękkie?Przy wyborze miękkich klocków jakie tarcze lepsze-twarde czy też miękkie? Może ktoś pomoże,bo im więcej człowiek czyta tym bardziej ma metlik głowie. wysłane za pomocą tapki
Dev Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 Wrzuc klocki i tarcze Ferodo a na pewno bedzie dobrze
hejneken Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 Mnie również czeka wymiana tarcz i klocków z przodu i zastanawiam się nad zestawem z Zimmermann (zwykłe) a ATE Power Disc nacinane. Który zestaw będzie lepszy ?
bialy986 Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Opublikowano 21 Lipca 2013 Wrzuc klocki i tarcze Ferodo a na pewno bedzie dobrze Tylko ferodo i ferodo Właśnie się zastanawiam czy połączenie tarcz ferodo i klocka MS będzie ok czy lepiej wziąć cały zestaw MS.Na pełny pakiet ferodo mnie nie stać,stąd te dopytywanie. wysłane za pomocą tapki
Mlody_GP Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Ja zapodałem u siebie tarcze przód Febi (klocki TRW), tył tarcze TRW i klocki TRW. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z tego zestawu - hamuje rewelacyjnie. Jedyny "problem" jaki napotkałem to regulacja ABS (z regulacją pomógł mi znajomy mechanik). Graty zakupiłem u Tomm77 w dobrej cenie.
Aron21 Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Wrzuc klocki i tarcze Ferodo a na pewno bedzie dobrze Tylko ferodo i ferodo Właśnie się zastanawiam czy połączenie tarcz ferodo i klocka MS będzie ok czy lepiej wziąć cały zestaw MS.Na pełny pakiet ferodo mnie nie stać,stąd te dopytywanie. wysłane za pomocą tapki mogę Ci powiedzieć że kupiłem owy zestaw z internetu ;D Tragediaaaa tarcze są jak najbardziej OK ale klocki :facepalm: przy hamowaniu piszczą jakbyś hamował lokomotywe ... tragedia a raptem zrobiłem na nich 250km to przez 50 była cisza .
POWER-KRIS Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Tarcze ATE zwykle a klocki ATE TRW lub TEXTAR. Wszystkie szły fabrycznie. TEXTAR najlepiej hamuje ale najszybciej się zdziera i strasznie syfi felgi. Sony Xperia E dual Tapatalk 4
POWER-KRIS Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Ok ;-) Sony Xperia E dual Tapatalk 4
kicker Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Tarcze ferodo + klocki ferodo, hamowanie jest spoko, ale klocki po 3kkm zaczęły piszczeć jak szalone.
dziadekM Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Na klocki MS szkoda kasy bo piszczą że masakra. Założyłem je i później musiałem wydać 160 na ferodo.
bialy986 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Fakt faktem-piszczą,ale hamują całkiem dobrze.A jak na klockach Ferodo?Nie masz piskow,dobrze hamują? wysłane za pomocą tapki
Banan Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Miałem na tyle tarcze TRW+Textar , teraz założyłem klocki Ferodo - nigdy nic nie piszczało Na przodzie tarcze oryginał jeszcze w niemczech zmieniane ( jakieś 100 tyś km temu ) , tylko klocki zmienione na TRW ( 40 tyś km temu ) - i nic nie piszczy
Dev Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 piszczenie do nie wina klocka tylko montazu 1000 razy juz pisałem łe tem
Banan Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 czyli moi mechanicy znają się na rzeczy , a te ostatnie klocki z tyłu sam zmieniałem ale wszystko posmarowałem jak się powinno ( chyba )
Dev Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 tutaj nie tylko trzeba smarowac ten gnejs ale dokąłdnie oczyscic i wyeliminowac luzy
elmer80 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 tutaj nie tylko trzeba smarowac ten gnejs ale dokąłdnie oczyscic i wyeliminowac luzy "Gnejs" ? Czyli co dokladnie posmarowac bo mam klocki TRW i od pewnego czasu lokomotywe! Dodatkowo 2-3 mocne hamowania i slychac narastajace huczenie. Co ciekawe klocka jest jeszcze sporo co najmniej 8 mm tak na oko Wysłane z Commodore 64
Dev Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 klocek ma luz wiec "szaleje" w zacisku, dlatego tez jest buczenie choc nie jest to kolcek do kilkakrotnego mocnego hamowania tarcze w jakim masz stanie ? pomijam tutaj rozmiar w B6 bo jest
elmer80 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Ponoc rozmiar nie ma znaczenia Tarcze i klocki komplet 4 byly zalozone 42 tys km temu. Ogolnie oszczedzam hamulce. Wczesniej odpuszczam gaz i korzystam z sily rozpedu. Draznia mnie kierowcy co na kazdym zakrecie pompuja hamulec. Dodam ze tylne tarcze maja dziwne czarne zabarwienie:confused: Wysłane z Commodore 64
Rekomendowane odpowiedzi