rybus85 Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Zaproponowano mi dziś taką instalację gazową: BRC wersja sequent 24.11, wtryskiwacze brc, reduktor genius 1500 centrala sequent plug& drive. Czy taki zestaw wystarczy? Butla w kole, wlew obok wlewu paliwa.Gwarancja 2 lata.Cena 2690.
darko Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 na pewno wystarczy,z tym że listwa wtryskowa jest tak duża,że będzie sobie leżała gdzieś na kolektorze,a jeśli po okresie gwarancyjnym przyjdzie wymienić jakieś części to ceny są kosmiczne, można się zastanowić nad instalacją StagQbox lub Lpg Tech do tego reduktor AC R01,listwa wtryskowa AC W01 powinno wyjść taniej niż BRC a na pewno wystarczy do twojego auta,można także zamontować pojedyncze wtryskiwacze Hana lub Barakuda w cenie zbliżonej lub minimalnie wyższej od BRC
rybus85 Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Opublikowano 31 Lipca 2013 Oglądałem zdjęcia samochodów które robią i była między innymi taka jak moja.Nie widziałem bałaganu pod maską...A co do cen...co to znaczy kosmiczne?Dla mnie taką ceną było posiadając Nissana Alemre 2.2Di usłyszeć w serwisie 9tyś!!!!!za pompę paliwa, gdzie samochód wart był 8tyś.To jest kosmos ;p Poza serwisem jakieś 3-4 tyś. Więc tu chyba raczej kosmosu nie będzie ;p
darko Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 niestety takie są uroki posiadania diesla,w BRC cena jednego wtrysku a jest ich cztery,wynosi tyle co cała listwa innej instalacji,po prostu wiem jakie są ceny w BRC w porównaniu z innymi instalacjami
D4NTE Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Mam osobiście taką instalację w swojej B6 i jestem bardzo zadowolony, nie odczuwam że mam w samochodzie gaz. Jeżdżę ponad rok jestem po 2 przeglądach gwarancyjnych i jak na razie żadnych kosmicznych wydatków. Wlew mam również zamontowany przy wlewie paliwa (szkoda szpecić autko zbędnymi koreczkami). U mnie jak dotychczas same plusy a ceny gazu coraz niższe
rybus85 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2013 No dziś na Orlenie 2.25 A benzyna szkoda gadać...Jestem umówiony za 2 tyg na montaż i się już doczekać nie mogę Ale cytując pewną reklamę: "tyle mamy oszczędności co na koncie" buhehehe ;p
sgx Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Ja również mam BRC Sequent 24 i też generalnie jestem zadowolony, w krótce minie 2 lata i nic się nie psuje, jedyne co szlag trafil to z winy monterów przekaźnik! Tak więc przed i po montażu kolego polecam dokładnie obejrzeć obudowe sterownika silnika, oni tamtędy kable do kabiny przeciągają, i u niestety wylamali fragment obudowy, a piątej śruby w ogóle nie dali troche to trwało i w końcu doprowadziło to do zdupczenia aku, skorodowania przekaźnika itp. teraz po tym czasie ciężko reklamować ale jak już będą montować obejrzyj to dobrze
rybus85 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2013 No to od czwartku mam: Reduktor BRC Genius 1500,Zbiornik STAKO 630/225 w kole(około 50 litrów bodajże wchodzi),komputer Seqent 2411.Wieloozaworu nie mogę rozszyfrować ;p Bazgrze jak kura pazurem.Na razie jakieś 300km zrobione i gitara.Spalanie też eleganckie 9-10litrów
Jurosław Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Ja do 2,0 alt mam zamontowany gaz i system do podawania płynu który ma zabezpieczać gniazda i zawory przed wypalaniem ale instalka była zakładana w Niemczech.
rybus85 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Nasłuchałem się i naczytałem o lubryfikacji i pic na wodę fotomontaż...To już wolę dwa-trzy razy w miesiącu przedmuchać porządnie na benzynie z ewentualnie jakimś dodatkiem do paliwa...
Jurosław Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Może i fotomontaż ale jest więc używam a te dodatki z naszych sklepów to działają jak cukier wole niemiecki orginał od badziewia orlenu.
rybus85 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Nie kupuję tych na stacjach Jak masz to git.Ja nie chciałem niepotrzebnie płacić dodatkowego siana.
darko Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 jak ta lubryfikacja ma zabezpieczyć gniazda zaworowe,skoro podawanie tego oleju podpięte jest zaraz za przepustnicą,może do drugiego cylindra i dojdzie ale nie dalej,ciekawe czy mieszanina gazu z tym olejkiem nie podwyższa temp.spalania w cylindrze, Niemcy się lubują w takich wynalazkach
rybus85 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dokładnie to jest jedno ze stwierdzeń jakie czytałem.Z innych to że jest tego zbyt mała ilość aby coś tak naprawdę dało.Ale jak już masz...ja nie chciałem...
Jurosław Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Wszystko co dodajemy do paliwa jest podawane w minimalnej ilości, miksolu w paliwie do trabanta też niewielkie ilości a jednak silnika nie zatarłem a jak przez wieś na wysokich obrotach przejechałem to jeszcze przez 20 minut siwo było.
darko Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 a jak przez wieś na wysokich obrotach przejechałem to jeszcze przez 20 minut siwo było. bo chyba dodawałeś maksymalne ilości
gregor10 Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 brc odradzam bo sa slabe wtryski i reduktory....
seweryn000 Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 A co byś polecił bo stoję przed tym samym dylematem ?
rybus85 Opublikowano 11 Września 2013 Autor Opublikowano 11 Września 2013 Ja tam nie narzekam.Ponad 1200km już zrobione i nic.W robocie też kilku chłopaków ma od paru lat i też zadowoleni
Bishkopt Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 Ja w tym silniku mam staga4 i wtryski Hana. Zrobiłem juz 80000 i nic sie nie dzieje. Oczywiscie filtry wymieniam terminowo
Rekomendowane odpowiedzi