Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] 1.9TDI Quattro by Emsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Daniele"--> to ich częsta miejscówka, idealna do zarabiania kasy, na trasie Olecko-Gołdap jest kilka takich co są stale obstawiane:naughty:

Opublikowano

jedynka dopisana jak nic, poza tym gdybyś u nas wpadł na teren zabudowany z przekroczeniem o 151km/h to sprawa kierowana jest do sądu. Przy takiej prędkości możesz zapomnieć o 500zł, dostaniesz dużo więcej. Parę przypadków już było i żadne cwaniactwo i kombinacje nie pomogły.

Opublikowano

Niektórzy chapają wszystko jak pelikany :tongue:

Opublikowano

A nie bylo tak ze przekroczenie o ponad 50km/h daje nam 10pkt i 500zl a podwojnej ciaglej nie pamietam z taryfikatora, ale ilosc punktow bedzie taka sama jak za 100km więcej od dozwolonej, chyba ze sie cos zmienilo

Poszlo w eter

Opublikowano

Po co bym miał niby dopisywać tą ,,1'' ? nic w tym zajebistego raczej można to ująć że świadczy o głupocie kierowcy... Miałem dziś zły dzień postanowiłem sobie polatać takie kółko Gołdap-Suwałki-Olecko-Gołdap i niestety poniosło mnie ;/ teraz gdy przemyślałem to to lipa jak nic dobrze że nie zrobiłem nikomu krzywdy. Czuje sie pewnie za kółkiem ale co prawda to prawda przyczepność kończy się nawet w Quattro a tym bardziej taką porą...

Opublikowano
Po co bym miał niby dopisywać tą ,,1'' ? nic w tym zajebistego raczej można to ująć że świadczy o głupocie kierowcy... Miałem dziś zły dzień postanowiłem sobie polatać takie kółko Gołdap-Suwałki-Olecko-Gołdap i niestety poniosło mnie ;/ teraz gdy przemyślałem to to lipa jak nic dobrze że nie zrobiłem nikomu krzywdy. Czuje sie pewnie za kółkiem ale co prawda to prawda przyczepność kończy się nawet w Quattro a tym bardziej taką porą...

jak nie Ty dopisałeś to może Pani na poczcie w okienku Ci dopisała:decayed::polew:

Opublikowano

Pomocy !!! Dziewczyna zatankowała mi pod korek benzyny :facepalm: samochód stoi na orlenie :facepalm: Jak moge spuścić go do zera ? Próbowałem pompą pod aku. lecz zeszło z 10L a bak w ,,Q'' ma 60L wyciągnąłem / odchyliłem pompę w bagażniku zlałem następne 25L lecz nadal zostaje jeszcze koło 25L w środku w jaki sposób moge zlać to do cna bez wyciągania całego zbiornika paliwa :facepalm::facepalm::facepalm:

Proszę o pomoc pilne...

Opublikowano

w bagażniku pod wykładziną masz dekiel, odkręcasz, potem odkręcasz 2 przewody paliwowe, wtyczkę i nakrętkę i wyciągasz cały pływak ze zbiornika, tamtędy najlepiej się wyciąga do dna

Opublikowano

nie musi nawet wyjmowac plywaka, mala pompka akwariowa plus rurka i wyciaga wszystko zdejmujac jedynia dekiel

Opublikowano

jak odpaliła auto, to proponuje odrazu filtr paliwa nowy dać:whistling:

Opublikowano

tak jak pisze Piotrek, jeżeli chociaż na chwilę odpaliła to filtr bankowo do wymiany. A paliwo zlać( w sumie nie musisz do końca wystarczy ze wyciągniesz 45-50l reszta to będzie zimowy dodatek:wink:). zlać albo przez bagażnik albo poszukaj kogoś u siebie co ma pompkę. Możesz tez podnieść auto i przez wlew spróbować wężem na zaciąganie, tylko pamiętaj że jak przez wlew to tam masz takie zabezpieczenie("koszyczek") musisz to przebić jakimś twardszym wężem na początku:hi:

Opublikowano

Mam pompke z poloneza zrobiona pod 12 v do spuszczania paliwa ze zbiornika

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

i jak udało sie ? Aż wstyd sie przyznać, ale mi też sie coś takiego przytrafiło:facepalm: Ale całość udało mi sie spuścić przez wlew paliwa i wężykiem na zaciąg... zostało max 5 litrów co akurat AHU da rade przełknąć... nie wiem jak poszło Ci w Q bo tam chyba inny bak masz

Opublikowano

drogo, ja poza allegro kupilem 2x tarcze textara za 200zl + 70zl klocki TRW, a mozna jeszcze taniej znalezc, nie wiem czy mastersporty sa dostepne akurat do naszych q ale jakby byly to w 150zl mozna by bylo sie zmiescic za komplet

Opublikowano

No to koledzy wcześniej pisałem że sprzęgło na wykończeniu i nadszedł czas na zmianę. :) Plan wsadzić od AWX wynalazłem że :

nr oryginału sprzęgła dla AFN - 028 198 141 - 228 MM

nr oryginału sprzęgła dla AWX - 038 198 141 - 228 MM

Czyli muszę przełożyć tylko tarcze z AWX a reszta zostaje z AFN ?

SPRZĘGŁO KOŁO DWUMASOWE AUDI A4 A6 1.9 TDI 130 AWX (3894491571) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. taki zestaw ? czy to wszystko jest mi nie potrzebna bo nie wiem jak kupić a z mechaniki jestem trochę nieogarnięty. I jaką markę wybrać luk sachsa ?

---------- Post dopisany at 21:34 ---------- Poprzedni post napisany at 21:26 ----------

A kolejne pytanie to czy ten gwint jest coś warty ? Zawieszenie gwintowane Audi A4 B5 Quattro AP by KW (3863622556) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

I czy względem seryjnego zawieszenia, na tym gwincie będę mógł podnieść ją trochę do góry na zimę, a na lato wiadomo opuścić ?

Opublikowano

max w gorze i tak bedzie nizszy niz ori 1ba i duzo twardszy pewnie jakbys go mial obnizyc na maksa :)

Opublikowano

jarzma.jpg

Jarzma 312mm :D Udało sie wynalazłem o oznaczeniu 451 :D troche drogo bo wyszło mi za nie z przesyłką 280zł :facepalm:

No ale są :D poszukuje teraz:

Zacisk lewy: 8D0615423C

Zacisk prawy: 8D0615424C

Jarzmo: 8D0615425

Blacha osłaniająca L: 8D0615611A

Blacha osłaniająca P: 8D0615612A

Jeśli ktoś coś ma za rozsądne pieniądze piszcie :)

I jak z tym sprzęgłem ? podpowie ktoś co i jak ?

Opublikowano

a po co ci zacisk?

sprzegla pasuja zamiennie, ale generalnie wez wszystko od AWXa, jesli juz ktoros jest mocniejsze to na pewno AWX

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...