Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Chińska nawigacja z ogromnymi możliwościami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak grają te chińczyki ? bo fabryka to masakra...

Pytasz o porównanie zwykłego nagłośnienia korzystającego z wyjść głośnikowych radia (z jego końcówki mocy) czy z nagłośnieniem BOSE, które używa "czystych" wyjść liniowych (jakość dźwięku jest zależna wtedy praktycznie tylko od wzmacniacza BOSE i jego głośników)?

Opublikowano

Moim zdaniem nie jest to mozliwe

Opublikowano (edytowane)

e tam, to tylko systemy :) pewnie sie da, tylko ktos musi byc tym pierwszym ktory opracuje procedurke. Jak cie konkretny model interesuje to poszukaj np na xdadevelopers forum

Edytowane przez ilear
Opublikowano

Tak, to tylko systemy. Jednak myślisz, że skoro np. jak wypuszczają nowe androida na urządzenia i dostaje go tylko np Samsung, a inni czekają w kolejce, to wystarczy "coś pozmieniać" i będzie sobie chodziło?

Wydaje mi się, że jest bardzo duzo rzeczy i sterów aby to banglało.

Choć dzisiaj widziałem, jak koleś zainstalował WIndows 95 na telefonie HTC heh :)

Opublikowano

Bo soft to soft, a sprzet to sprzet :) Jest wiele czynnikow wplywajacych na to czy sie da i czy ma sens. Z pewnoscia nie zabierze sie za to przecietny kowalski, trzeba raczej znac miejsca w sieci gdzie maniacy IT sie zbieraja i bawia wlasnie takimi sprawami i tam szukac/czekac az ktos wrzuci jakies gotowe rozwiazanie do powielania. Spodziewam sie ze w branzy car radio tez jest mnostwo grup i forow poswieconych modyfikacja systemow, chocby to ktore podalem i tam bym szukal odpowiedzi.

Opublikowano

Tak czysiak, dzisiaj dostalem radyjko, nowe pachnace z chinskimi bajerami, za tydzien montaz, dam znac co i jak :)

Opublikowano (edytowane)

Ja mam Erisin ES1084A

http://www.erisin.com/erisin-es1084a-7-hd-touchscreen-audi-a4-car-audio-system_p364.html

i nic nie mogę do niego znaleźć :kwasny:

Zawsze mozesz sprzedac, i kupic wersje z androidem jak ten system wolisz :)

http://www.erisin.com/erisin-es6959a...unit_p443.html

http://www.erisin.com/erisin-es7835a...-dvd_p439.html

http://www.seicane.com/android-7-inc...2#.Ud8JZTtOQl0

http://www.aliexpress.com/item/Andro...891472850.html

Jesli google nie wypluwa nic o twoim modelu i androidzie, to mozliwe ze sie tym nikt nie bawi.

Edytowane przez ilear
Opublikowano (edytowane)

Niestety trudno by mi było znaleźć klienta na moje radio, bo kto kupi takie z naruszonymi plombami? Nim doszedłem do tego, że brumy w głośnikach po uruchomieniu silnika skutecznie usuwają separatory transformatorowe na wyjściach liniowych (a raczej niedopuszczają do ich powstawania) to zdążyłem dokonać w środku kilku przeróbek we wszystkich sekcjach zasilania, które oczywiście nic nie pomogły :) Brumy powstawały we wzmacniaczu BOSE a to z tego powodu, że jego masa "nie lubi się" z masą wyjść liniowych :kwasny:

Zawsze mozesz sprzedac, i kupic wersje z androidem jak ten system wolisz :)

Erisin ES6959A 6.95 inch Opel HD Android 4.0.4 Car Unit [ES6959A] - US2.00 : erisin.com
Erisin ES7835A Tablet PC WiFi 3G GPS Android 4.0 PAD Car DVD [ES7835A] - US8.00 : erisin.com
Android 7 Inch Car DVD Player for Audi A4 (Touchscreen,GPS,TV,Ipod,3G,Wifi)
Android 4.0 system car DVD Player for Audi A4 2002 2008 with Radio GPS Navigation Stereo TV AUX USB Video Audio 3G WIFI-in Car DVD from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group

Jesli google nie wypluwa nic o twoim modelu i androidzie, to mozliwe ze sie tym nikt nie bawi.

Idealnym zamiennikiem do mojego Erisina byłby ten przedostatniego linka, najbardziej mi odpowiada, tak samo jak ten z linka w pierwszym poście (dual core 1,6GHz, 1GB RAM, pojemnościowy wyświetlacz dotykowy) :)

WinCE nie jest też taki zły, radio z nim bardzo dużo oferuje, więcej niż ori RNS-E nawet po pełnym doposażeniu, ale uczciwie trzeba przyznać, że przy potencjale Androida ten system wypada blado :facepalm:

Edytowane przez BeyerBrown
Opublikowano

To sobie kup plomby zdrap stare i naklej nowe

Opublikowano

Fajny pomysł :facepalm: Chciałbyś kupić takie radio? Nie twierdze że jest złe, ale coś było grzebane, więc chyba nie można komuś wciskać że jest inaczej.

Opublikowano

Nie wyniklem ze grzebane, jak grzebane to wiadomo ze nie. No chyba ze nakleji swoje plomby po prostu ze nikt po zakupie mu nie grzebal

Niby tam pisal, ze cos robil, ale nie wiedzialem ze dokladnie w radiu. Myslalem ze tylko plombe przypadkowo zerwal

Opublikowano

Nie dzielcie skóry na niedźwiedziu, nie planuję sprzedaży :)

Opublikowano (edytowane)

I tak właśnie z dniem dzisiejszym pożegnałem Concert II a zawitał China Sado Maso Android :)

Powiem tak, miażdzy system... , zwolennicy RNS-ów moga sobie mówić wiele... ale jedno do drugiego to jak TIR do taczki... też pojedzie, ale jaka różnica

Obawiałem się przycinania, obawiałem się słabych kątów widzenia, plastików, nic z tych rzeczy.

1.jpg

Edytowane przez sentinell
Opublikowano

Ile się uruchamia? Wrzuć więcej zdjęć ekranów, itd. Bo w aukcjach te zdjęcia aż w oczy kłują fałszywością :)

Opublikowano (edytowane)

Uruchamia się bo ja wiem... jakieś 5-6 sekund, potem juz wszystko szybko działa.

Nie zauważyłem przycinki i dużo się bawiłem. Ekran nie budzi ABSOLUTNIE żadnego wrażenia że coś jest nie tak, świeci jak latarka, można tez przyciemnić.

Działanie uważam za perfecto - tego mi było trzeba, idealnie reaguje na dotyk.

Moment kiedy przychodzi mail i wszyscy robią "OOOO..." - bezcenne :)

Zdjęć zrobię dziś więcej, choć mówię - ciężko się przyczepić , a ja akurat potrafię.

Opublikowano

jak kiedyś będę w W-wie, umówimy się na odsłuchy tego cuda ;)

Opublikowano (edytowane)

Audiofilem nie jestem, świat i ludzie dla mnie.

Fajne jest to jeszcze, że nic nie trzeba robić, jest plug-and-play i co ważne dla mnie, kierownica też działa od razu.

Opublikowano

Hmmm. to tylko pozostaje zamieszkać w Audi.

Opublikowano

Nie każ mi opowiadać historii o wujku staszku, mistrzu ciętej riposty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...