Łukasz 23 Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 Witam potrzebuję informacji na temat tego reduktora, czy ktoś ma już go założonego jak się sprawuje z turbo, czy jest spadek mocy itd . Gazownik go poleca ale chce zasięgnąć jeszcze rady użytkowników .
predki74 Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 to jest ten nowy czerwony reduktor , jak chcesz więcej wiedziec to na forum o gazie LPG FORUM, INSTALACJA LPG - AUTOGAZ, STAG 200 300 KME SILVER GOLD SEC VALTEK MAGIC JET LPGTECH PROBLEMY BLAD SILNIKA
Galetto Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 Na początku z AC R-01 były problemy zarówno z czarnym jak i czerwonym. Obecne wersje podobno są lepiej dopracowane no i teraz trochę mniej się o nich słyszy więc coś w tym jest. Jeżeli chodzi o wybór cena jakość to jedna z lepszych opcji. Do turbo jak najbardziej się nadają, a i w razie "w" AC nie robi problemów z reklamacją.
darko Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 AC R01 250czerwony został już poprawiony bo miał spadki ciśnienia ale na chwilę obecną nie ma z nim żadnych problemów więc śmiało można montować.
Łukasz 23 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Opublikowano 1 Października 2013 A jeszcze jedno pytanie czy rozdzielenie wtryskiwaczy z listwy i ustawienie ich pojedyńczo (hana zielona) przyniesie jakąś poprawę??
gregor10 Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 ja dawniej polecalem ac r01 czerwonego , teraz raczej golda turbo proponuje rozdzielenie spowoduje to że można będzie zamontować wtryski na krótszych węzykach i ladniej można je umieścic.
darko Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 jak byś miał hany na rozdzielaczu a nie na listwie to prawdopodobne,że przyniesie to jakiś efekt bo nie wiadomo czy ostatni wtrysk od strony zasilenia rozdzielacza dostaje odpowiednio gazu,przy pełnym bucie można zrobić coś takiego,wygląda to ciekawiej niż na szynie
Łukasz 23 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Opublikowano 1 Października 2013 ja dawniej polecalem ac r01 czerwonego , teraz raczej golda turbo proponujerozdzielenie spowoduje to że można będzie zamontować wtryski na krótszych węzykach i ladniej można je umieścic. Gold nie będzie za duży ???a jak wygląda temat z termiką i spadkami ciśnienia ??
krzysiekml Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 u mnie ac czerwony trafił się ten wadliwy,spadki z 1.2 do 0,6 bara,po reklamacji spadki 1.2 do 1.15 przy pełnym bucie i od pół roku żadnych problemów,śmiało zakładaj.
kaj82 Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 u mnie ac czerwony trafił się ten wadliwy,spadki z 1.2 do 0,6 bara,po reklamacji spadki 1.2 do 1.15 przy pełnym bucie i od pół roku żadnych problemów,śmiało zakładaj. Zakladales u Nowotczynskiego??
krzysiekml Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 akurat nie u szefa, bo mam układ z innym znajomym. a o co kaman?
tkuczera Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Jak chcesz bez ryzyka to weź KME GOLD i nie będzie problemu.
krzysiekml Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 ryzyka już nie ma co do ac red.
tomekSSK Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 W przyszłym tygodniu w swojej a4 zakładam gaz i m.in. takie podzespoły będę miał: AC R01 250 Hany niebieskie KME Nevo
edekxp Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 W przyszłym tygodniu w swojej a4 zakładam gaz i m.in. takie podzespoły będę miał:AC R01 250 Hany niebieskie KME Nevo Ile masz KM? bo jeżeli 150 lub 163 to zielone hany wystarczą, z niebieskimi możesz mieć problem z ustawieniem mapy (będą za duże) U mnie 180KM i zielone dają radę, mnożnik zaczyna się na 1,2
elmo814 Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 a ja mialem jeszcze 3 miesiace temu czerowni i nie szło auta wystroic, wymiana na czarny i auto pieknie sie sprawuje , nic sie nie dzieje , mocy nie brakuje nie kupujcie podzespołów na zapas, zielone hany czarny ac r01 w zupełnosci jest wystarczajace dla jednostek do 180ps
tomekSSK Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 W przyszłym tygodniu w swojej a4 zakładam gaz i m.in. takie podzespoły będę miał:AC R01 250 Hany niebieskie KME Nevo Ile masz KM? bo jeżeli 150 lub 163 to zielone hany wystarczą, z niebieskimi możesz mieć problem z ustawieniem mapy (będą za duże) U mnie 180KM i zielone dają radę, mnożnik zaczyna się na 1,2 Obecnie mam 194km ale na dniach montuje Dp, Tipa i fmic'a i wszystko chce to zestroić na benzynie. No i na końcu chce założyć gaz.
krzysiekml Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 a ja mialem jeszcze 3 miesiace temu czerowni i nie szło auta wystroic, wymiana na czarny i auto pieknie sie sprawuje , nic sie nie dzieje , mocy nie brakuje nie kupujcie podzespołów na zapas, zielone hany czarny ac r01 w zupełnosci jest wystarczajace dla jednostek do 180ps pewnie kolega tomekSSK planuje pyknąć ponad 200KM i to co napisałeś to w zupełności nie da rady, ale jak ogarniesz moc docelową to powiedz fachowcowi od LPG o co kaman żeby wiedział co założyć i jak to wystroić.
Śliwek Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 czarny zrobiony z głową bez problemu obrabia 200 km
Łukasz 23 Opublikowano 29 Października 2013 Autor Opublikowano 29 Października 2013 Reduktor założony wreszcie ,wrażenia jest lepiej niż było zobaczymy jak wyjdzie spalanie,co do wtrysków zostały na listwie bo nie ma rozdzielaczy do nich już i będzie zmana na hany niebieskie z rozdzieleniem . Teraz druga sprawa turbo nie pompuje jak powinno daje tylko 0,5 bara co może być przyczyną tego???
Rekomendowane odpowiedzi