benyA4 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 u mnie sprawa wygladala tak ze zapalila sie kontrolka od zuzytych klockow , sciagnalem kolo patrze a klocki jak nowki. Zaczolem wiec rozbierac dalej okazalo sie ze przy wewnetrznej czesci tarczy zrobil sie maly rant z rdzy i on wlasnie szliwowal klocek od dolu przy hamowaniu. Pastylka w klocku zatopiona jest w jego dolnej czesci wiec rant z rdzy szybko ja przetarl. I pokazal sie komunikat. 1
galka90 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 witamU mnie tez od dwoch dni swieci kontrolka od zuzycia klockow.Wczoraj odkrecilem kola ale klockow na oko jest jeszcze 3/4. Nie wiem tylko w ktorym kole jest czujnik?A moze we wszystkich? Ale chyba w przednim od strony kierowcy bo byl dodatkowy kabelek? A klocki jeszcze ori. Troche sie boje bo pojutrze czeka mnie dluzsza trasa. moje audi to A4 B8 1.8 benzyna r.2010 czujniki są w obydwu przednich kołach w klockach po wewnętrznej stronie. Dość często one pierwsze się zużywają u mnie przynajmniej tak było że ten wewnętrzny z 5mm zostało a na zewnątrz to z 8mm jak nie więcej. jak mówisz że masz tylko w przednim od strony kierowcy to od strony pasażera mogły się po prostu przewody wyrwać. Jeżeli wzrokowo uważasz że klocków jeszcze sporo to nie masz co się komunikatem przejmować on tylko informuje o zbliżającej się wymianie a nie nakazuje zaprzestanie jazdy. A to że wku...a to inna bajka Można zawsze zmostkować
wladi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Czasem z mostkowanie nic nie da bo może kabel uwalić się nie koniecznie tylko przy czujnikach...ja tak miałem i nie chciało mi się szukać tego przetarcia więc z mostkowałem przy zegarach:wink:
edekxp Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ma ktoś może zdjęcie kabla co wychodzi z nadkola. U mnie nie ma kabli, albo ktoś schował i zmostkował. Wymieniłem klocki z tyłu i teraz prawie cały czas świeci kontrolka. Cuda na kiju , a może to ma coś wspólnego z płynem w zbiorniczku. Zauważyłem że jak nie świeci i wpadnę w jakiś dół do już mam ją na fisie Dodam że vagiem nie da się wyłączyć, by najmniej taką instrukcją jak podałem wcześniej. Zmienia się wskazanie paliwa czy coś.
edekxp Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Nie no co Ty Z tyłu nie ma czujników, ale przed wymianą czasem ale bardzo rzadko zaświecała się kontrolka klocków (przód) Teraz prawie świeci cały czas Chyba wyciągnę zegary i zrobię masę na 32 pinie
wladi Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Z tyłu nie ma czujników klocków:whistling: sprawdź płyn hamulcowy i ewentualnie kabelki przy przednich klockach może tam się coś uwaliło:wink:
edekxp Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Z tyłu nie ma czujników klocków:whistling: sprawdź płyn hamulcowy i ewentualnie kabelki przy przednich klockach może tam się coś uwaliło:wink: Ja wiem że nie ma z tyłu Co ma płyn do tego a jest max? Nie ma kabelków w ogóle
wladi Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 No jak co ma płyn jak go jest mało to się kontrolka zapala:whistling:
edekxp Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Właśnie nie wiem czy od płynu nie jest kontrolka "BREMSE" aaa.JPG | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl Jeżeli ta sama kontrolka jest od klocków i płynu to może wyjaśnia sprawę. Płyn się podniósł na pewno po założeniu nowych klocków z tyłu, coś może z czujnikiem w zbiorniczku ---------- Post dopisany 03-04-2014 at 15:23 ---------- Poprzedni post napisany 02-04-2014 at 19:50 ---------- Jednak się myliłem - kabelki są, zmyliło mnie bo jest to jeden przewód który potem się rozgałęzia na abs i klocek Dziś zdjąłem koło i jednak są kable Co do kontrolki to ona odpowiada tylko i wyłącznie za klocki. Jak braknie płynu to "BREMS" - sprawdzałem dziś Kontrolki pozbyłem się przez mostek z masą w liczniku (pin 19 z 32) bo klocki mają jeszcze z 1cm okładziny
dracus6662 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zaraz wyjdzie ze pół forum lata na zdychah:polew: weźcie te kuź.....a klocki do reklamacji w h.... bo jak może czujnik sie od polowy załączać, albo takie g... po taniości kupujecie i się dziwicie że w połowie wam kontrolka po oczach daje:polew: ---------- Post dopisany at 07:58 ---------- Poprzedni post napisany at 07:55 ---------- 220zl z wysyłką to jest dobra cena:thumbup1: i macie ori a nie w polowie czujka mrygac zaczyna:polew::polew::polew:
Kamicolo Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Jak wyłączyć ikonkę od klocków w audi a4 b7 z 2007 roku za pomocą komputera, takiej opcji jak napisał kolega wcześniej u mnie nie ma, może ktoś wie jak to powinno być?
kowol Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 moze ktos ma jakies fotki gdzie zmostkowac przy zegarach zeby kontrolka nie swiecila.gdze to wszystko jest schowane. przy kole juz mostkowalem ale nic nie dalo.
wladi Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Kostka zielona przy zegarach i wpinasz sie w pin 32 i podłączasz do masy to wszytko
kowol Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 sorry za pytanie ale jak dojsc do tych kostek
edekxp Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 sorry za pytanie ale jak dojsc do tych kostek Chyba proste - wyjąć licznik (zegary)
wladi Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 sorry za pytanie ale jak dojsc do tych kostekKierownica na dół ściągasz plastyk czyli tą osłonkę nad kierownicą przy zegarach pokażą Ci się po bojach dwie śruby, po odkręceniu najlepiej chwyć jakimiś szczypcami raz z jednej raz z drugiej ciągnąc do siebie i zegary wyjdą
Shhaddoww Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 A po co kombinować z masowaniem kabli. nie prościej wykodować Vag: "17 Instruments" " Funktion 07 / Coding" Pierwsze dwie to suma kodów cyfrowych wyposażenia dodatkowego: 01-zużycie klocków hamulcowych 02-kontrolka pasów bezpieczeństwa. 03-kontrolka płynu spryskiwacza 16-nawigacja
wladi Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 A po co kombinować z masowaniem kabli.nie prościej wykodować Vag: "17 Instruments" " Funktion 07 / Coding" Pierwsze dwie to suma kodów cyfrowych wyposażenia dodatkowego: 01-zużycie klocków hamulcowych 02-kontrolka pasów bezpieczeństwa. 03-kontrolka płynu spryskiwacza 16-nawigacja No rzeczywiście można nie spojrzałem że to B8:decayed:
Shhaddoww Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 W takim razie mój błąd. Ja u siebie w b6 według tego opisu włączyłem kontrolkę pasów na liczniku. Sądziłem że pozostałe opcje będą podobne.
Rekomendowane odpowiedzi