concordes Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Próbowałem znaleźć przerwę w obwodzie jednak komunikat pojawia się i znika co jakiś czas, przez co trudno jest zlokalizować miejsce uszkodzenia. W związku z czym chciałbym wpiąć się w pin 32 zielonej wtyczki licznika. Nie chcę ciąć przewodów. Czy wystarczy wyjąć pin od kontroli kloców i włożyć w to miejsce pin bezpośrednio połączony do masy, czy może jest jakieś połączenie, które zakłóciłoby działanie np. z czujnika ABS?
Coltrane Opublikowano 30 Listopada 2017 Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) https://zapodaj.net/fe30abc71dfae.jpg.html https://zapodaj.net/fe30abc71dfae.jpg.html mi pojawila sie dzis taka oto ikona, nierozumiem czemu klocki wymieniane niedawno pierwszy snieg i od razu pierwsze problemy ktos mial podobny przypadek ? Edytowane 30 Listopada 2017 przez Coltrane
lukaszooo Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 6 stron tematu a ty pytasz się czy ktoś tak miał
Karasik2 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dodam co mnie spotkało nagle podczas hamowania coś strasznie zgrzytło, i każde nastepne hamowanie było już z metalicznym odgłosem podjechałem do mechanika a on ze z tylu nie ma Pan klocków ... czemu taka ikona mi sie nie wyświetliła? ona dotyczy tylko przednich hebli??
krzychuziom Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Czy jeśli chodzi o pin 32 przy liczniku wystarczy zrobić wcinke w kabel z masa ? Czy trzeba bezpośrednio połączyć do masy ?
zaba84 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 P długiej i bez owocnej walce z usunieciem przyczyny paloącej sie kontrolki zuzycia klockow postanowiłem zmasowac pin 32. Podskrobałem kabelek, dłączyłem do niego 2 kabelek na skretkę i przykreciłem nowy kabelek pod śrubke i kontrolka znikła ale zastanawiam sie czy jest to bezpieczny patent? Czy nic sie nie zjara ?
Frond Side Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Mam mały problem z szumem z okolicy kół. Skręcając kierownica w lewo dźwięk jest bardziej słyszalny w prawo maleje. Obstawiałem lozysko, rozebrałem prawą stronę by poruszać piasta na różne strony ale nic nie czuc. Ale za to zużyty klocek, wytarty czujnik od strony tłoczka (brak kontrolki na fisie) i pordzewiały tloczek. Czy ktoś miał podobny problem i może potwierdzić że szum/dźwięk wydobywa się z tego klocka? Na dniach rozbiore lewą stronę i póki co spodziewam się podobnego widoku Strona lewa Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Frond Side
tomek899 Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Panowie jak wykasować kontrolke klockow vagiem ? w kodowaniu w liczniku mam cyfry 0006141, jakie maja byc cyfry zeby sie nie swieciła i zeby nie było kontrolki pasów ?
tomek899 Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 klocki mam jeszcze dobre, dlatego chciałem ja wykasowac
radzik18-1987 Opublikowano 5 Lipca 2023 Opublikowano 5 Lipca 2023 Mam problem z kontrolka zużycia klocków nie zgasła po wymianie co robić
Muskel1 Opublikowano 5 Lipca 2023 Opublikowano 5 Lipca 2023 Zamontowałes klocki z czujnikiem? Podłaczyłes czujnik?
radzik18-1987 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Tak są z czujnikiem kostki połączone . Może coś przysniedzialy
radzik18-1987 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Sprawdziłem styki kostki i jest bez zmian kontrolka jak była tak jest gdzie szukać?
Langista Opublikowano 7 Lipca 2023 Opublikowano 7 Lipca 2023 A zrób zworkę na pinach we wtyczce i zobacz czy komunikat zniknie. Nie pamiętam już czy klocki z tyłu też mają czujnik zużycia ale będziesz musiał tak każdą kostkę sprawdzić i wyjdzie która jest wadliwa, bądź jej wiązka.
radzik18-1987 Opublikowano 7 Lipca 2023 Opublikowano 7 Lipca 2023 Ok spróbuję tak jak mówisz . Stylu nie ma czujnika. Dzięki za podpowiedzi.
radzik18-1987 Opublikowano 19 Lipca 2023 Opublikowano 19 Lipca 2023 Rozwiązanie przewód przygnieciony przy samym klocku z tą kontrolka
Rekomendowane odpowiedzi