Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wycinanie katalizatora w dieslu - czy nie będzie kopcił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-adek

:good:

Kolego ..jaką średnicę rurki wybrałeś ? :mysli: Bo wygląda ona na nieco mniejszą :mysli:

Opublikowano

ja u siebie od początku wakacji mam wspawany tłumik przelotowy :kox: co do zbierania sie to lepiej dół ciągnie ale troche kopci tak na obrotach powyzej 3000 ale to dlatego ze wirusik jest :kox: dzisiaj mam zamiar dolać do wachy STP do czyszczenia wtryskiwaczy moze cos pomoze :gwizdanie:

Opublikowano

dzisiaj mam zamiar dolać do wachy STP do czyszczenia wtryskiwaczy moze cos pomoze

EE ..lepiej zzamów sobie na Allegro preparat Clean Flo ..zapłacisz za baniak 2 Litrowy ok 90 zł :good:

Ja dolewam zakręteczke przy każdym tankowaniu :kox::naughty:

Opublikowano

eee za póżno bo juz stp za 17zł na orlenie kupiłem i sprawdze mity jego działania a tobie ragga bardziej kopci na tej turbince i bez kata???

Opublikowano

A przy jakim przebiegu można się spodziewać przytkania bądź zatkania kata??

Przymierzam sie do zabiegu wyprucia wnętrzności, ale nie wiem czy warto.

Opublikowano

Warto

Opublikowano

około 200 tys km;)

ja osobiscie polecm :good:

Opublikowano

Mi dochodzi 180 tyś, więc to znaczy że "jest zatkany" i trzeba go wyciąć :>

Po samym zaślepieniu EGR czuje różnice a ciekaw jestem jak będzie bez kata. :decayed:

Opublikowano

Ja teoretycznie mam nieco ponad 200kkm, praktycznie boję się sprawdzać :no: Ostatnio wyciąłem kata, a w tłumnik środkowy mam wspawane dwa kolanka :decayed: Turbo pięknie pogwizduje, samochód odżył, a kopci tylko jak jest zimny :good:

Zabieg godny polecenia :good:

Opublikowano

Ja teoretycznie mam nieco ponad 200kkm, praktycznie boję się sprawdzać :no: Ostatnio wyciąłem kata, a w tłumnik środkowy mam wspawane dwa kolanka :decayed: Turbo pięknie pogwizduje, samochód odżył, a kopci tylko jak jest zimny :good:

Zabieg godny polecenia :good:

A jednak sie udało :oklaski: :good:

Opublikowano

a czy ktos sie odwazyl sprawdzic poziom spalin po wycince cata w uroczym dieselku bo u mnie jest problem typu ze moglbym wyciac ale co roku badanie tech. obejmuje tescik spalin i wtym roku odczyt z testu mialem 0.5 przy limicie do 1.5 wiec jakbym sie go pozbyl to czy nadal bym sie wyrobil w spalinach?

Opublikowano

Kolego krisie jeśli nie znasz jakiegoś diagnosty co przymknąlby na to oko to raczej sobie podaruj. Obawiam się że byłby z tym problem chociaż w poprzednim aucie też nie miałem kata, diagnosta wkładał to ustrojstwo i nic nie mówił ale o przyciemniony przednich szybach i o przelotowym końcowym tłumiku też nie wspomniał :decayed. Bo to Polska

Opublikowano

mi jeszcze nigdy na przeglądzie nie sprawdzali emisji spalin :good:

Opublikowano

Koledzy, a wycinacie na wlasna reke, czy do mechaniora? Ile mniej-wiecej taki zabieg kosztuje? I macie kogos z wwy do polecenia?

U siebie mam deczko ponad 270k km i juz by sie przydalo. Strasznie ciekaw jestem jaka bedzie roznica. Bo faktycznie, kiepsko z dolu ciagnie.

Opublikowano

Jak umiesz spawać to nie widzę przeciwskazań! Tylko pamiętaj żeby rurką którą wspawasz miała taką samą średnicę aby nie miała ona jakiś ostrych skosów. Ja w Poznaniu przy poprzednim aucie płacilem 50zł.A co do gdzie, to każdy tłumikarz Ci takie coś zrobi

Opublikowano

ja też nie mam kata ale z tego powodu że mi pekł i ustawił się w poprzek i spaliny nie miały jak wychodzic i nabrał strasznego muła a przy tym bardzo dzwoniło jak były niskie obroty... Teraz kat od znacznego czasu wywalony i nie widze żeby coś było nie tak, tubrinke tylko troche głośniej słychac a furka ciągnie jak powinna :)

Opublikowano

moja plecionka odmówiła posłuszeństwa :wink4: więc od razu rozbiłem kata i muszę przyznać że autko zbiera się rewelacyjnie :tongue4: mogłem to wcześniej zrobić ale jakoś nie było czasu :>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...