slo Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Witam, interesuje się ktoś nożami kuchenniakami ? Planuje pod choinkę wrzucić coś dobrego rodzicom. Cena 200-400zł, w gre wchodzą japońce i damascusy HRC~60. Jest ktoś w temacie ? Zapraszam do dyskusji
POWER-KRIS Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Proponuje Fiskars EDGE lub lub coś Gerlach jak mają być użytkowe a nie do oglądania. Sony Xperia Tapatalk Pro.
jacek70 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Pytaj o noże które są kute. Są drogie ale jakość o wiele lepsza od zwykłych szlifowanych.Pozdrowienia.
disem Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Tez polecam Fiskars, mam ko roku i sa swietne Wysłane z mojego GT-I9100
slo Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 Z fiskarsa patrzyłem na serie Form Pro - kute, zestaw ok 200zł
dzik Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 a ja polecam noże ceramiczne. Sam takie sobie ogarnąłem po czym od razu kupiłem rodzicom. Coś wspaniałego. Pozdrówki marcin
st4yKool Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Victorinoux.. najlepszy stosunek cena/jakosc.. polecam forum knives.pl jezeli ktos chce zglebic temat Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Długas Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam!! Z zawodu jestem kucharzem i od około roku pracuję na fiskarsie i gorąco ci go polecam ewentualnie vitorinox też jest bardzo dobry ale do domowego użytku chyba delikatnie za wysoka półka, a przy okazji odradzam noże ceramiczne gdyż lubią pękać przy niewłaściwym używaniu lub delikatnym upadku.
Łukasz 23 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Fiskars mogę polecić, jak masz supermarket jula gdzieś blisko to są w fajnej cenie
Raf_kk Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Bierz fiskarsa. Wystarczy w zupełności. Po drugie łatwo go naostrzyc. Damasa nie da sie naostrzyc byle czym bo jest twardy jak cholera.
slo Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 damas kamieniami wodnymi i jest ok w sumie ---------- Post dopisany at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ---------- YOSHIDA HAMONO : Japoński Nóż Kyusakichi Gekko Gyuto 210mm Tojiro DP 3 HQ Gyuto 240mm Japoński nóż kuchenny Kanetsune Gyutou 240, 60 HRC (3757376354) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. te mi chodzą po głowie jeszcze
Dev Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Japojszczyzna jest droga w ...uj ale jakość powala. Ceramika tez jest dobra ale bardzo wrażliwa na uszkodzenia mechaniczne. Fiskars będzie chyba najlepszy, mam fabrykę niemalże za płotem
slo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2013 Ceramika odpada. Fiskars za mało bajerancki, ale form pro jedynie może być. Dlatego chce japońca ---------- Post dopisany 02-12-2013 at 23:50 ---------- Poprzedni post napisany 30-11-2013 at 22:17 ---------- Jednak wybór padł na japoński nóż. Ciekawe co będzie
radio22 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Jak chcesz mieć dobre noże to bierz zestaw marki KYOCERA ceramiczne ostrze i nie trzeba ich w ogóle ostrzyć
Dev Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Troche sie na tym znam ale nigdy nie słyszałem o nozach ktorych nie trzeba ostrzyć.
amaradaar Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Z fiskarsa patrzyłem na serie Form Pro - kute, zestaw ok 200zł tak mam takowe jak kupowałem dałem 299 i są naprawdę bardzo dobre
slo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2013 Wybór padł na Kanetsune Kengata ze stali vg10 Kanetsune Meisho Kengata Chef Knife - 180mm Dev dobrze prawi. Każde noże trzeba ostrzyć, tak samo jak każdy nóż da się naostrzyć tak, żeby golił włosy.
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się