miron123 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam kolegow mam pytanko odnosnie dodatkow do olejow a mianowicie CERAMIZERA mam przebieg okolo 4000000 tysiecy czy to cos pomoze moze ma ktos doswiadzenie w tej sprawie i cos doradzi czy warto to lac do silnika, za pomoc z gury dziekuje
lukjar7 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 warto lać jeśli chcesz zepsuć silnik, skad pomysł o zalaniu tego dziadostwa?
barthek11 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 wlałem kiedyś to do toyoty celici - zrobiłem jakieś 50 tyś km (zanim sprzedałem ) i nic się nie zepsuło- a czy się coś poprawiło- to niewiem
marekg Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 trzeba sobie zadać jedno ale to za***iście ważne pytanie - po co? bo ma 4 stówy na blacie? słaby powód.
Gniady Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 trzeba sobie zadać jedno ale to za***iście ważne pytanie - po co? bo ma 4 stówy na blacie? słaby powód. Z zer wynika 4 miliony:decayed:
Kerm Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 trzeba sobie zadać jedno ale to za***iście ważne pytanie - po co? bo ma 4 stówy na blacie? słaby powód. Z zer wynika 4 miliony:decayed: Nawet "4 miliony tysięcy" hahaha:grin:
Fido Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 mam przebieg okolo 4000000 tysiecy Założę się o miliard euro że nie masz takiego przebiegu.
Viwaldi Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 mam przebieg okolo 4000000 tysiecy Założę się o miliard euro że nie masz takiego przebiegu. Kiedyś też zwróciłem komuś uwagę że opona nie może mieć 3 000 tys km przebiegu. Myślałem że mnie zjedzą bo się czepiam. Teraz można zakłady stawiać.
marekg Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 to po h to robiom żeby zarobić. Dostajesz buteleczkę, dajesz kasę i co kogo więcej obchodzi. DZisiaj nie robi się rzeczy żeby były i czemuś służyły, robi się żeby sprzedać.
cabanmat Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Właśnie może Ceratec od Ligui Moly Made in Germany LIQUI MOLY CERA TEC 300 ml sklep-oleje.pl To jest dodatek do świeżego oleju szanującej się firmy który jeszcze bardziej wyciszy pracę silnika i ułatwi mu pracę. Ja osobiście Ceramizera bym nie zalał...
Rabbi Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 .... czy to cos pomoze kolego miron123 w czym ma pomóc?
rollek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 No właśnie w czym to ma niby pomóc ? Podstawa to dobry olej i wymieniany na czas, jeżeli szklanki cykają to trzeba je wymienić, a jak pali olej, to taki ceramizer nic nie da
miron123 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2014 no witam kolegow dziekuje za liczne podpowiedz za i przeciw wlasnie problem mam taki ze cyka mi w okolicach szklanek szklanki wymienione kanaly przedmuchane i dalej cyka tylko na zimnym silniku okolo10-20 sekund i przestaje.Czy to moze byc wina walka rozrzadu widac nanim jakies przetarcia jak by brakowalo kiedys mu oliwy,jak kupilem auto to bylo okej wymienilem olej i po tygodniu zaczelo cykac rano na zimnym , auto kupione od chandlaza , mechanicy muwili ze to wina szklanek wymienilem i nic to niedalo,czy to moze byc wina walka zato chce wlac CERAMIZER. Juz wlany teraz czekam na efekty co bedzie to bedzie mam wyjaz nad morze 800km w jedna strone potej trasie zobaczymy czy cos sie zregenerowalo ,dam znac jaki efekt
mcgawroni Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Z całym szacunkiem - zacznij od ortografii kolego... Ale ja nie o tym chciałem - wlałem ceramizer u siebie, bo dostałem w prezencie i żadnej różnicy nie ma... Silnik pracuje tak samo głośno, dymi tak samo - może spalanie ciut mniejsze, ale głowy nie dam. Pojawiły się za to problemy z porannym paleniem, a miał pomóc...
grzegorzmen Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 no witam kolegow dziekuje za liczne podpowiedz za i przeciw wlasnie problem mam taki ze cyka mi w okolicach szklanek szklanki wymienione kanaly przedmuchane i dalej cyka tylko na zimnym silniku okolo10-20 sekund i przestaje.Czy to moze byc wina walka rozrzadu widac nanim jakies przetarcia jak by brakowalo kiedys mu oliwy,jak kupilem auto to bylo okej wymienilem olej i po tygodniu zaczelo cykac rano na zimnym , auto kupione od chandlaza , mechanicy muwili ze to wina szklanek wymienilem i nic to niedalo,czy to moze byc wina walka zato chce wlac CERAMIZER. Juz wlany teraz czekam na efekty co bedzie to bedzie mam wyjaz nad morze 800km w jedna strone potej trasie zobaczymy czy cos sie zregenerowalo ,dam znac jaki efekt raczej nic ci ten ceramizer w tym przypadku nie pomorze. Jak masz uszkodzony wałek to trzeba wymienić , a na początek sprawdzić ciśnienie oleju i czujnik ciśnienia,
Fido Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 zobaczymy czy cos sie zregenerowalo ,dam znac jaki efekt :grin::grin::grin::grin::grin::grin:
rollek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Jeśli cyka rano przez pierwsze 10-20 sekund to sprawdź czy ciśnienie oleju jest ok, może smok nie daje rady
Rekomendowane odpowiedzi