ROBERT Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 czy kod 22,1 może oznaczać żę skończył się gaz w układzie klimy-nabijałem w maju Według mnie to coś z czujnikiem wysokiego ciśnienia(ciągła przerwa,możliwe że jest uszkodzony). No i możliwe że czynnik Ci uciekł, podjedź gdzie nabijałeś klimę niech Ci to sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos_zelo Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 ja tez miałem 22.1 i to jest gdzieś dziurka i czynnik ucieka... :/ też nabijałem gdzies na wiosne i już nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladiator111 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Z czujnikiem jest wszystko ok najprawdopodobnie skończył się gaz.Jak kupiłem samochód było to samo lecz wtedy miałem dziurawy przewód od sprężarki.Nie wiem ile mi papraki wrzucili tego gazu po naprawie może dlatego tak szybko się skończył.Podjadę gdzie indziej nabić tylko czy na zimę się opłaca przecież poniżej 5 stopni klima się nie załącza.I jeszcze jedno pytanie.Na ile normalnie starcza gazu po nabiciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Z czujnikiem jest wszystko ok najprawdopodobnie skończył się gaz.Jak kupiłem samochód było to samo lecz wtedy miałem dziurawy przewód od sprężarki.Nie wiem ile mi papraki wrzucili tego gazu po naprawie może dlatego tak szybko się skończył.Podjadę gdzie indziej nabić tylko czy na zimę się opłaca przecież poniżej 5 stopni klima się nie załącza.I jeszcze jedno pytanie.Na ile normalnie starcza gazu po nabiciu? Jak najszybciej to nabij bo sprężarka nie ma smarowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin9680 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam , Panowie a ja z innym pytaniem a mianowicie jak te kody maja sie do klimy w Audi A4 model B6? chyba raczej nie dzialaja , moze ktos wie czy w B6 tez da rade sprawdzic takie parametry jak sa opisane w tym poscie? Dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam , Panowie a ja z innym pytaniem a mianowicie jak te kody maja sie do klimy w Audi A4 model B6? chyba raczej nie dzialaja , moze ktos wie czy w B6 tez da rade sprawdzic takie parametry jak sa opisane w tym poscie? Dziekuje i pozdrawiam. W B6 nie działają,było już o tym tysiąc razy. Działają tylko w B5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin9680 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 No i o to chodzilo , a teraz jest 1001 raz Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moro99 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 JA BYM PROPONOWAL DOPISAC WIEKIMI LITERAMI NA POCZATKU TEMATU ZE NIE DZIALA Z AUDI B6/B7/B8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 JA BYM PROPONOWAL DOPISAC WIEKIMI LITERAMI NA POCZATKU TEMATU ZE NIE DZIALA Z AUDI B6/B7/B8 :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos_zelo Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 JA BYM PROPONOWAL DOPISAC WIEKIMI LITERAMI NA POCZATKU TEMATU ZE NIE DZIALA Z AUDI B6/B7/B8 :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: to i ja sie przyłącze podzielam wasze zdanie, bo co chwile nowe pytanie czy to dziala w b6 ... tragedia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matush2904 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 jak włączyć te kody bo nie moge tego znaleść. Jezeli juz to jest to przepraszam za zasmiecanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moro99 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 bylo 1 000 000 razy nacisnij przycisk recylkulacji - prawy dolny i nawiew (na gore) - strzalka w gore - przycisk prawy gorny Oba na raz i wejdziesz w tryb diagnostyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpz87 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Koledzy mam problem i to nie mały. Na klimatroniku polawiły mi się trzy kody na 1c Pierwszy to 6.3- który wiem co oznacza a następne dwa to zagadka ponieważ mam uszkodzony wyswietlacz i nie pokazuje mi dokładnie pierwszej cyfry końcówka to 5.5 i 5.3 Czyli może to być 65.3 - 65.5 lub 85.3 - 85.5 lub E5.3 - E5.5 tylko taki nr kodu wychodzi mi z panelu klimatronika - sęk w tym że zaden z nich nie pasuje do podanej listy kodów. I co o tym sadzicie? jest to mozliwe? Chyba wiem co jest nie tak (czujniki temp.wewnątrz auta) Jak wyjąłem wtyczke z dwoma białymi przewodami które idą do czujnika przy kratce pod radiem to pokazał mi się błąd 62.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolek125ps Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ja bawiłem sie tymi kodami na zasadzie prob i bledow nie znajac ich znaczeniach i teraz dmuchawa wogule nie dziala. Moglem cos przestawic czy poprostu cos padlo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpz87 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Raczej coś padło. Te kody są tylko do odczytu. Weź na 1c i sprawdź czy jakiś błąd ci wyskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazzz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 dobra może ja nie kumam wszystkiego do końca ... ale przy kodzie 1C wychodzi mi wartość 8.5 ale nie jestem pewien czy to jest to o czym piszecie ... PLISS pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuszu Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 to znaczy że masz 08.5 Klapa regulacji temperatury, ciągła blokada, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazzz Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 a jest ktoś w stanie podpowiedzieć mi jak się z tym uporać ?? Proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozi Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 18.3 Napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne Pokazuje mi taki błąd. Wcześniej było do tego jeszcze 20.1 i 22.1, ale już zniknęło. Dodam jeszcze, że zmieniałem termostat i błędy zaczęły mi wyskakiwać dopiero po odbiorze od mechanika. I jeszcze jedna sprawa - dmuchawa na max nawiewie i niskiej temperaturze wieje jak powinna, przy wysokiej temp. leci ciepło, ale wieje już znacznie słabiej. Czy ktoś wie jak uporać się z błędem i ew. z tym słabym "dmuchaniem"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wero2087 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Koledzy na którym kanale pokazywane są wartości z czujnika tym tuż nad klimatronikiem bądź w wersji po lifcie ten czujnik juz jest wbudowany w klimatronik...wiecie moze??? Patrzyłem na te kody ale nie wiem który to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi