Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Budujesz/remontujesz dom lub mieszkanie? Tutaj możesz zadać pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W linku porównanie z castoramy wagnera project pro 117 i dedry ( ded7421)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Zymek1989

Opublikowano

Ostatnio dokupowałem dysze do wagnera koszt 150 zł troche drogo....po jakimś czasie widziałem dysze do dedry w Casto po 69 zł i według obsługi są zamienne. Jak naprawde są zamienne bo wyglądały bardzo podobnie to i jakość malowania powinna być podobna. Ciężki wybór ☺.

Kilka razy się zastanawiałem czy mniejszy sprzęt by mi nie starczył bo do malowania większych powierzchni to super ale jakieś zakamarki to jest problem ogarnąć. Ostatnio robiliśmy domek z poddaszem i malowanie 5 pomieszczeń na biało to bajka. 6 godzin oklejania i 1 malowania. Ale jak doszło do poddasza to zalewalo mi bo nie ma możliwości zmiejszenia dozowania farby. Jest regulacja ciśnienia ale i tak za bardzo mi lało farbą.

Ja swój kupowałem właśnie w Casto to mi 100 cene opuścił dał przedłużenie 30 cm czasami się przydaje i jakieś filtry.

Mam nadzieje że pomogłem. Pozdro.

Opublikowano

A ja piszę w sprawie ogrodzenia. Mam 9 arową działkę do ogrodzenia. Chciałbm ogrodzić w taki sposób, aby można było swobodnie wypuszczać psy, bez obawy, że uciekną. Zastanawiam się nad siatką - tak wiem, najtańsza opcja, ale ale z drugiej strony finezji to ona nie ma... jakieś inne opcje? Najlepiej w podobnych kosztach lub lekko wyższych.

Opublikowano

Jeśli nie masz wscipskich sąsiadów do siatka, stalowe słupki trzeba betonowac, w ziemie wkopujesz betonowa płytę zamiast podmorowki i do tego siatka. Wygląda to bardzo dobrze i masz spokój na ponad 10 lat.

Można bawić się w drewniane przęsła, wychodzi taniej i szybciej ale nie oszukujmy się drewno trzeba konserwacji co kilka lat.

Ostatnia opcja to betonowe płyty ale jak dla mnie to ostateczność.

Opublikowano

sagakama- jednak mniejszy sprzęt? biorę mniejsze fuchy po 1 pokoju jak na razie i chyba ten bosch by się spisał. ale nie chcę wziąć zabawki za 7 stówek i się wkurzać później. zapytam czy dadzą w sklepie przetestować jak się na tym pracuje.

Opublikowano

Może sprawdź czy w jakiejś wypożyczalni w okolicy nie można załatwić. Lepiej stracić stówę i się upewnić niż włożyć 600-700 i być nie zadowolonym z narzędzia.

Opublikowano

No właśnie mam wścibskich sąsiadów. Poza tym, dom położony jest przy drodze, chodnik i te sprawy. Jak ktoś idzie, to też zagląda i patrzy co się tam dzieje.

Zastanawiam się nad takimi gabionami: http://nowoczesne-ogrodzenie.pl/gabiony/

Fajnie wyglądają, ale pewnie swoje kosztują? Ktoś może coś takiego montował?

Opublikowano

ogrodzenie z paneli i do tego siatka maskująca i po problemie albo bambus

Opublikowano

Gambiony fajna sprawa tyle że za 5 lat jak wszystko zrobi sie zółte i brzydkie jest duzy problem z odnowieniem. Jeśli wscipscy sąsiedzi to płot z płyt betonowych a od przodu przęsła ze sztachetkami na zakładkę, jesli nie sztachety drewniane to metalowe profile spawane na zakładkę tyle że koszta wyjdą dośc wysokie.

https://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fspplthumb.blob.core.windows.net%2F1000x901c%2Fd9%2F82%2F8a%2Fbrama-przesuwna-ogrodzenie-przesla-ogrodzeniowe-ogrodzenia-bramy-gorlice-sprzedam-321424377.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fsprzedajemy.pl%2Fbrama-przesuwna-ogrodzenie-przesla-ogrodzeniowe-nr34194822&docid=5dD851gxy4aLgM&tbnid=73aCpGzuG9kb5M%3A&w=960&h=302&client=firefox-b&bih=631&biw=1366&ved=0ahUKEwjTk5q8-c_PAhXLCJoKHVhQDxMQMwgnKAkwCQ&iact=mrc&uact=8

Opublikowano

Witam , czy kojarzy ktoś godną polecenia firmę od wentylacji nawiewno-wywiewnej ze śląska?

Opublikowano

W mojej okolicy jest zagłębie firm wentylacyjnych. Moich 5 kumpli robi w jednej z większych fimr na Mazowszu która ogarnia pół Warszawy mogę dać ci namiar na firmę. Jeśli szukasz kogoś mniejszego ale do konkretnej roboty mój dobry kolega ma własną małą firmę i robi robot na całej Polsce.

Opublikowano

Witam.Czy dobudowanie garazu do istniejacego budynku można na zgłoszenie??Chodzi o dwie sciany i drzwi.Zespolony z domem.Mniej więcej 5 m wysokosci i 3 m szerokości.Trzecią scina był aby scina budynku.Ponoć jest jakies nowe prawo co nie wymaga nawet zgłoszenia takiego garazu jesli nie przekracza 25m/kw.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie... w łazience mam taki problem z sufitem...

Łazieneczka jest mała... codziennie kąpie się 4 osoby... para robi swoje...

Sufit jest betonowy (żadne płyty)

Jak to zrobić raz a porządnie ???

4757221700_1478643721.jpg

Opublikowano

Zerwij starą farbe, zagruntuj zagipsuj juszcze raz i pomaluj farbą latexową.

tąpniete z LG g3

Opublikowano

Witam.Czy dobudowanie garazu do istniejacego budynku można na zgłoszenie??Chodzi o dwie sciany i drzwi.Zespolony z domem.Mniej więcej 5 m wysokosci i 3 m szerokości.Trzecią scina był aby scina budynku.Ponoć jest jakies nowe prawo co nie wymaga nawet zgłoszenia takiego garazu jesli nie przekracza 25m/kw.

Jak stoi w granicy działki to pełen projekt. Ja dostawialem do domu garaż i musiałem mieć projekt itd ale w granicy działki to było. Poza tym warto zrobić to jako rozbudowę domu bo wtedy podatek jest niższy niż za sam garaż. Najlepiej przedzwon do urzędu i dopytaj dokładnie.
Opublikowano

Panowie... w łazience mam taki problem z sufitem...

Łazieneczka jest mała... codziennie kąpie się 4 osoby... para robi swoje...

Sufit jest betonowy (żadne płyty)

Jak to zrobić raz a porządnie ???

4757221700_1478643721.jpg

Opublikowano

Pany z innej beczki trochę.

Robil ktoś ogrodzenie takie?

http://zbudujmydom.pl/uploads/drogimex/strony/montaz-ogrodzenia-panelowego-ze-slupkami-stalowymi/ogrodzenie-panelowe-montaz-elementy-ogrodzenia.jpg

Jakie mniej więcej koszta? mam do ogrodzenia działkę 30a :kwasny:

Opublikowano

robiliśmy nie dawno takie ogrodzenie klientowi.ale o koszta musiał bym zapytać kolegi

Opublikowano

Doradzi ktoś jakie płytki położyć na fartuch w kuchni? tzn jaki kolor/kolory czy wzory? Ciemne czy jasne płytki przy takiej kuchni? Dorzucam zdjęcie z projektu.

http://www.directupload.net/file/d/4534/jz3xj4px_jpg.htm

Opublikowano

Mysle ze grafit

tąpniete z LG g3